Yörük kızı Müslüme sır oldu! İddialar üzerine 100 kişinin ifadesi alındı

Konya’dan Mersin’e göç eden yörük ailenin küçük kızı Müslüme’yi arama çalışmalarında 8’inci gün. Bir kayada bulunan kan izinden alınan örneğin sonucu henüz çıkmadı. Bu arada iddialar üzerine 100'e yakın kişinin ifadesi alındı.

Yörük kızı Müslüme sır oldu! İddialar üzerine 100 kişinin ifadesi alındı

Konargöçer yaşam sürdüren Sarıkeçili Yörükler, Konya’nın Bozkır İlçesinden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesine gitmiş, burada geçtiğimiz Çarşamba günü çadır kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yağal çiftinin 3 yaşındaki kızı Müslüme aynı gün saat 17.00 sıralarında bisikletiyle oynarken ortadan kaybolmuştu.

Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edilmişti.

8’İNCİ GÜNDE DE DEVAM ETTİ

Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı'nın yönettiği çalışmalarda drone ve arama kurtarma köpekleri de kullanılıyor. Termal kameralarla incelemelerin sürdüğü bölgede, menfezlerde de arama yapılıyor.

KAYADA BULUNAN KAN İZİ ARAŞTIRILIYOR

Arama çalışmalarında, bölgedeki bir kayanın üzerinde kan izi bulunmuştu.

Olay yeri inceleme ekiplerinin kayadaki izden numune aldığı ve kan örneği üzerindeki incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Kan izinin kime ya da neye ait olduğunun tespit edilmesiyle ilgili inceleme devam ediyor. Yağal ailesinin bölgedeki endişeli bekleyişi de devam ediyor.

"BUGÜN 8. GÜN VE BİR SONUCA ULAŞAMADIK"

Baba Mehmet Yağal, henüz kızlarına ait bir ize ulaşılamadığını söyledi.

Kızlarının bir an önce bulunmasını istediklerini aktaran Yağal, "Bugün 8. gün ve bir sonuca ulaşamadık. Bir ayak izi görülmüştü. Onun dışında şu an başka bir şey yok. Arıyorlar, herkes burada. Araştırıyoruz. Hala bir sonuca ulaşılamadı. Henüz hiçbir şey yok." diye konuştu.

Arama çalışmalarına destek vermek için bölgede bulunan özel bir eğitim kurumunda görevli 10 öğretmenden Hakan Eraslan, ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Müslüme çocuğumuzun kaybolduğunu duyunca yardım etmek ve arama faaliyetlerine katılmak amacıyla bölgeye geldik. Şartlar zor. Bu zor şartlarda 'Acaba çocuğumuzdan bir haber alabilir miyiz? Ona ulaşabilir miyiz? Bunda bizim de bir katkımız olur mu?' düşüncesiyle çalışmalara katılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerden Nezir Arslan da bölgenin zorlu bir araziye sahip olduğunu, çalışmalarına destek vermek için ilçeye geldiklerini kaydetti.

yoruk-kizi-muslume-sir-oldu-iddialar-uzerine-100-kisinin-ifadesi-alindi.jpg

JANDARMA 100'E YAKIN KİŞİNİN İFADESİNİ ALDI

Çalışmalarını sürdüren AKUT ve AFAD ekipleri, Müslüme'nin kaybolduğu bölgedeki kanyonda sarp ve dik yamaçlara halatlarla indi. Neredeyse her taşın ve ağacın altı didik didik edildi. Jandarma ayrıca Müslüme'nin aile üyelerinin de aralarında olduğu 100'e yakın kişinin ifadesini aldı. Ekipler, ifadeler arasında çelişki olup olmadığını da inceliyor.

yoruk-kizi-muslume-sir-oldu-iddialar-uzerine-100-kisinin-ifadesi-alindi-003.jpg

Baba Mehmet Yağal'ın "Husumetlilerimiz var" açıklaması ile 20 kilometrelik alanın havadan ve karadan taranmasına rağmen Müslüme'den iz bulunamaması, kaçırılma ihtimalini güçlendirdi.

yoruk-kizi-muslume-sir-oldu-iddialar-uzerine-100-kisinin-ifadesi-alindi-001.jpg

YÖRÜKLERDEN AİLEYE DESTEK

Öte yandan bölgeye gelerek, acılı baba Mehmet ve anne Selvi Yağal ile görüşen Yörük-Türkmen Vakfı Mersin Şube Başkan Yardımcı ve Taşeli Yörükleri Derneği Başkan Yardımcısı ve avukat Şerife Arıcı Yıldız, "Olayı hem bir sosyal dayanışma hem de bir hukukçu sorumluluğuyla takip ediyoruz. Müslüme hepimizin yavrusuydu, bu dağların kızıydı. Acısı, hepimizin yüreğini çöktü. İlk günden bugüne bekleyişimiz; artık heyecanın ötesinde, endişeye dönüştü. Müslüme'nin bulunması için bu çalışmaların takipçisi olacağız" dedi.

yoruk-kizi-muslume-sir-oldu-iddialar-uzerine-100-kisinin-ifadesi-alindi-002.jpg

Soruşturma savcı ile görüştüğünü açıklayan Şerife Arıcı Yıldız, "Buraya gelmeden önce Gülnar Adliyesi'nde soruşturma savcısı ile görüştük. Soruşturmanın seyri hakkında bilgi aldık. Savcımız sağ olsun, hukukun sınırlarını zorlayarak gerçeği ortaya çıkarmak için soruşturmayı çok boyutlu olarak derinlemesine sürdürdüğünü bize izah etti. Burada oldukça geniş bir ekiple yürütülen çok samimi bir çaba var ama artık biraz yorgunluk, keder ve üzüntü var. Buna rağmen dualarımız Müslüme için. Dileriz ona beklediğimiz gibi kavuşuruz, korktuğumuz başına gelmemiştir. Hiçbir çocuğun, ailenin bunu yaşamasını istemiyoruz" diye konuştu. 

 

Kaynak:AA / DHA / İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.