Yüksek fizik mühendisi, icradan aldığı bahçeleri satmak istemeyince öldürülmüş

Aydın’da icradan satışa çıkartılan bahçesini satın alan Mehmet Akcan'ı çıkan kavgada pompalı tüfekle öldüren zanlı tutuklandı, kardeşi ise serbest kaldı. Akcan'ın satın aldığı bahçeyi eski sahiplerine geri satmak istemediği için öldürüldüğü iddia edildi.

Yüksek fizik mühendisi, icradan aldığı bahçeleri satmak istemeyince öldürülmüş

Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) Yüksek Fizik Mühendisi olarak çalışan Mehmet İnanç Akcan (50), iddiaya göre; bir süre önce Nazilli ilçesine bağlı Çaylı Mahallesi'nde icradan satışa sunulan incir bahçesi satın aldı. Ankara'dan dün saat 20.30 sıralarında bahçeye bakmaya gelen Akcan, arazinin eski sahipleri Mehmet D. ve ağabeyi Hasan D. ile karşılaştı. Arazinin eski sahipleri ile Akcan arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Hasan D'nin pompalı tüfekle ateş ettiği Mehmet Akcan ile saçmaların isabet ettiği kendi kardeşi Mehmet D. yaralandı. Hasan D. kaçarken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. 

YOLDA ÖLDÜ

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılardan Mehmet Akcan, ambulansa hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Akcan'ın cesedi, otopsi için Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

yuksek-fizik-muhendisi-icradan-aldigi-bahceleri-satmak-istemeyince-oldurulmus.jpg

TEDAVİSİ SONRASI GÖZALTINA ALINDA

Hafif yaralanan Mehmet D, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, yapılan müdahalenin ardından da gözaltına alındı. Jandarma, olayın ardından kaçan Hasan D’yi suç aleti silahla yakaladı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 2 kardeş bugün adliyeye sevk edildi.

yuksek-fizik-muhendisi-icradan-aldigi-bahceleri-satmak-istemeyince-oldurulmus-002.jpg

“BAHÇEMİZİ GERİ SATIN ALMAK İSTEDİK”

Bankadan çektikleri 10 bin lira krediyi ödeyemedikleri için 4 ay önce 7 dönümlük incir bahçelerinin 52 bin liraya Mehmet İnanç Akcan'a satıldığını anlatan katil zanlısı Hasan D. ve Mehmet D'nin babaları Aydın D, "Bahçemizi satın alan mühendis dün, incir bahçemize geldi. Bu sırada oğlum Hasan ve Mehmet ağaçları sulama ve bakımlarını yapıyormuş. Daha önce Akcan ile yaptığım telefon görüşmesinde bahçemizi kendisinden 55 bin liraya geri satın almak istediğimizi teklif ettik. Kendisi de kabul etmişti. Ancak, dün geldiğinde çocuklarımla yaptığı görüşmede bahçeyi satmaktan vazgeçtiğini söyleyince aralarında tartışma başlamış. Tartışmanın sonunda bu üzücü olay meydana gelmiş." dedi.

yuksek-fizik-muhendisi-icradan-aldigi-bahceleri-satmak-istemeyince-oldurulmus-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.