Ayakkabılarını çıkartıp biniyor, boyasına taş değer diye trafiğe çıkarmıyor!

Antalya’da yaşayan Abdullah Şimşek, her ayrıntısıyla orijinal 1994 model Doğan SLX model 2 otomobili fabrikadan çıktığı haliyle muhafaza ediyor. Şimşek, boyasına bir taş değer endişesiyle araçları trafiğe çıkarmıyor.

Ayakkabılarını çıkartıp biniyor, boyasına taş değer diye trafiğe çıkarmıyor!

Konyaaltı ilçesi Aşağıkaraman Mahallesi'nde oto yıkamacılık yapan Abdullah Şimşek, "Peşlerinden yıllarca koştum" dediği iki orijinal Doğan SLX marka otomobiline gözü gibi bakıyor. Biri yeşil, diğeri bordo renkli otomobilleri için özel garaj yaptıran Şimşek, ayakkabılarını çıkarmadan otomobile binmiyor. 

Far yıkama mekanizmasından üzerindeki şeritlere kadar araçların her ayrıntısını heyecanla anlatan Şimşek, "İkisi de 1994 model. Üzerindeki vidaların fabrika perçinleri bile duruyor. Fabrikadan nasıl çıkmışsa o şekilde. İçindeki yeni araç kokusu bile muhafaza edilmiş. Bu Doğan SLX araçların kapıları açılırken bir klik sesi gelir. O ses hala ilk günkü tınısında." dedi.

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor.jpg

"TRİLYON VERSELER SATMAM"

Her iki otomobili farklı araçlarla kıyaslayamayacağını sözlerine ekleyen Şimşek, "Bu benim için bir tutku. Ticari kaygım yok. Araçları satma gibi bir isteğim de yok. Ben para istemiyorum, 1 trilyon lira verseler araçlarımı satmam. Satmayacağımı söylediğim halde fiyat verenler oluyor. Bu orijinallikte, bu modelde aracın Türkiye'de olduğuna inanmıyorum. 185 bin TL'ye kadar bu araçlara fiyat verenler oldu. Bu araçları kullanmıyorum, servis bakımı olursa çekiciyle götürüyorum. Tamamen hobi amaçlı aldım ve burada duruyor. Bu araçların başında oturup çay, kahve içiyorum bana mutluluk veriyor." diye konuştu.

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-001.jpg

YAZIN ÇEKİCİYLE YAYLAYA GÖTÜRÜYOR

İki otomobili de trafiğe çıkartmadığını aktaran Şimşek, "Boyasına bir taş değse orijinalliği gider. Muayeneye çekiciyle getirip götürüyorum" dedi. Her iki aracın da nemden etkilenmemesi için yaz aylarında yaylaya götürdüğünü anlatan Şimşek, "Yaylada depo kiraladım. Nem kaportalarına zarar veriyor. Yaz aylarında yaylada depoda duruyorlar. Kışın ise yanıma getiriyorum." dedi.

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-002.jpg

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-003.jpg

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-004.jpg

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-005.jpg

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-006.jpg

ayakkabilarini-cikartip-biniyor-boyasina-tas-deger-diye-trafige-cikarmiyor-007.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum