Bahçelievler’in Konaklama İçin En İyi Seçeneklerden Biri Olmasının Nedenleri

Metropol bir şehit olan İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Bahçelievler, şehrin en merkezi ilçelerinden biridir.

Bahçelievler’in Konaklama İçin En İyi Seçeneklerden Biri Olmasının Nedenleri

Metropol bir şehit olan İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Bahçelievler, şehrin en  merkezi ilçelerinden biridir. Önceleri Bakırköy ilçe sınırları içerisinde yer alan Bahçelievler, 1992 yılında ilçe unvanı kazanmıştır. Bağcılar ve Güngören semtleri ile komşu olan Bahçelievler otel bakımından da oldukça zengindir. Sınırları içerisinde pek çok alışveriş merkezi , sosyal yaşam alanları, eğitim kurumları ve sağlık kuruluşu - hastane bulunan Bahçelievler, hem yerli hem de yabancı olmak üzere yoğun bir nüfusa sahip.

İstanbul’un en gelişmiş ulaşım ağına sahip olan semtlerden biri olması da bu semtin Bahçelievler aile otelleri gibi avantajlı konaklama deneyimi yaşayan pek çok ziyaretçinin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Şirinevler, Yenibosna gibi tanınan mahalleleri ile bilinen Bahçelievler, Yayla, Soğanlı, Haznedar, Basın Sitesi, Kocasinan gibi 11 mahalleden oluşuyor. Ayrıca semt İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden ve sayfiye yerlerinden biri olarak anılıyor.

İstanbul’un yüzölçümü bakımından en geniş alana sahip  ilçelerinden biri olan Bahçelievler, konaklama, eğitim, sağlık, sosyal alan gibi pek çok önemli yapıyı sınırları içerisinde bulunduruyor. Semt sınırları içerisinde  pek çok AVM, hastane, eğitim kurumu, kafe, restoran ve eğlence merkezi yer alıyor. Beyoğlu, Kadıköy, Beşiktaş ya da  Sarıyer ilçeleri gibi turistik bir yapıya sahip olmayan Bahçelievler, yıl on iki ayında da yerli ve yabancı nüfusu ile oldukça  yoğun ve dinamik bir yapıya sahip.

“Bahçelievler’in Konaklama İçin En İyi Seçeneklerden Biri Olmasının Nedenleri” başlıklı bu yazımızda Bahçelievler süit otel seçenekleri başta olmak üzere, bu semtte konaklamak isteyen ziyaretçiler için Bahçelievler’de konaklamanın avantajlı noktalarını derledik. İyi okumalar dileriz.

Bahçelievler’de Ulaşım

Zengin bir ulaşım ağına sahip olan ilçede, hem kişisel araç ile hem de toplu taşıma araçları ile iki kıtaya yani Avrupa ve Anadolu yakalarına kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. D-100 kara yolu üzerinde yer alan Bahçelievler’e Söğütlüçeşme – Beylikdüzü  metrobüs hattında üzerinden Yenibosna, Şirinevler ve Bahçelievler metrobüs durakları üzerinden ulaşılabilir. Gebze - Halkalı yüksek tren hattı üzerinden Ataköy durağından ya da Bakırköy durağı üzerinden inilerek ulaşım sağlanabilir. D-100 üzerinden hem Beylikdüzü yönüne hem de şehir merkezine  giden pek çok otobüs ve minibüs hattı bulunuyor. M1A Yenikapı- Atatürk Havalananı metro hattında Bahçelievler durağı ya da Ataköy – Şirinevler duraklarında inilerek Bahçelievler semtine ulaşım sağlanabilir.

Bahçelievler semtinin pratik, çeşitli ve gelişmiş toplu ulaşım seçenekleri ile şehrin dört bir yanına kolaylıkla ulaşım sağlanması Bahçelievler aile oteli seçeneklerinde konaklayarak hem Avrupa hem de Anadolu yakasına kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Birkaç aktarma ile şehrin bir ucundan diğer ucuna ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bahçelievler’de Gezilecek ve Görülecek Yerler

Bahçelievler semti ve çevre semtlerinde ziyaret edebileceğiniz pek çok sosyal yaşam alanı yer alıyor. Semtin merkezinde yer alan cafe, restoran ve bistroların yanı sıra alışveriş merkezlerini ziyaret ederek keyifli vakit geçirmek mümkündür. Ayrıca Bahçelievler otel konaklaması deneyimi ile semt sınırları içerisinde yer alan birçok tarihi yapıyı da ziyaret edebilirsiniz.  Osmanlı mimarisinin ruhunu ve karakteristik özelliklerini taşıyan  Siyavuspaşa Kasrı olarak da tanınan Havuzlu Köşk’e, Londra Asfaltı’nda yer alan Çobançeşme Köprüsü’ne ya da semtin en çok bilinen mahalleleri arasında yer alan Yenibosna mahallesi sınırları içerisinde yer alan Viran Saray kalıntıları ziyaret edilebilir. Siyavuşpaşa Kasrı’nın sınırları içerisinde yer alan ve semtin yeşil bir görünüme sahip olmasını sağlayan Milli Egemenlik Parkı’nı ziyaret ederek; doğa ile iç içe bir yürüyüş yapmak mümkündür.

Bahçelievler süit otel seçeneklerinde konaklarken Bakırköy semtine kolaylıkla  gitmek ve bu semtin uzun ve huzur dolu sahillerinde yürüyüş yapabilirsiniz. Bahçelievler ilçesine yakın mesafede bulunan Ataköy Marina’ya yürüyerek kısa sürede ulaşılabilir. Ataköy sahilinde yer alan şık restoranları ve cafelerde keyifli vakit geçirmek mümkün.

Bahçelievler’de Alışveriş İmkanı

Bahçelievler, İstanbul’un en yoğun nüfusa sahip olan ilçelerinden biridir. Çok fazla tarihi, doğal ya da turistik bir yapıya sahip olmasa da konaklamak için çok fazla tercih ediliyor ve hem yerli hem de yabancı nüfus tarafından Bahçelievler otel fiyatları araştırılıyor. Pek çok yeme – içme mekanı ve sosyal yaşam alanının yanı sıra Bahçelievler’de pek çok outlet mağaza, butikler, giyim dükkanları, semt pazarları ve alışveriş merkezi bulunuyor. AVM’de vakit geçirmek isteyenler için Airport AVM, Starcity AVM, Metroport AVM, Kadirhas AVM, Wedding World gibi pek çok alışveriş merkezi seçeneği semt sınırları içerisinde yer alıyor.

Ev konforunda ve sıcaklığında bütçe dostu konaklama imkanı sunan  Comfort Suites Hotel; misafirlerimize konforlu konaklama deneyimi sunuyoruz. İstanbul’un en merkezi konumlarından Bahçelievler’de ev konforunda bir konaklama deneyimi yaşamak için şimdi web sitemizi ziyaret ederek rezervasyon yapın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.