Baret ve İş Ayakkabısının Önemi

İş güvenliğinin sağlanması için kullanılan güvenlik malzemelerinin hedef noktaları aynı olsa da kullanım amaçları farklılık gösterir.

Baret ve İş Ayakkabısının Önemi

İş güvenliğinin sağlanması için kullanılan güvenlik malzemelerinin hedef noktaları aynı olsa da kullanım amaçları farklılık gösterir. İş sahalarının risk durumuna göre iş sahipleri tarafından iş güvenlik malzemeleri tercih edilir. İş güvenliği malzemelerinde en çok kullanılan ürünlerden bir tanesi de baret ve iş ayakkabılardır. Baş ve ayak koruyucu olarak bilinen baret özellikle sanayi sektöründe olmazsa olmazların başında gelir.  Diğer tüm iş güvenlik malzemelerinde olduğu gibi baret ve iş ayakkabısında da birçok farklı model ve tasarıma rastlamak mümkündür. Baret ve iş ayakkabısı seçiminde iş sahasının risk grubu ve sektörü büyük önem taşır.  Öyle ki sanayi sektöründe kullanılan bir baret ve iş ayakkabısı ile iç ortamlarda çalışılan iş sahalarının kullanımındaki baret ve iş ayakkabıları aynı değildir.

Baret Nedir?

Baş koruyucu olarak ön plana çıkan baretler genellikle sarı renkte alıcısının karşısına çıkar. Baretler yalıtkan ve sert malzemeden yapılmıştır. Bu nedenle kişinin kafa kısmını dışarıdan gelecek herhangi bir darbeye veya kafasına düşecek herhangi bir maddeye karşı koruma sağlar. İnsan sağlığı açısından büyük bir öneme sahip olan baretlerin iş kazalarını en aza düşürdüğü de dile getirilebilir.  Bu nedenle baret kullanımı son yıllarda birçok iş yerinde mecburi hale getirilmiştir. Can kayıplarının önlenmesinde büyük rol oynayan baretler,  model ve tasarım bakımından birbirlerinden farklıdırlar.  Ayrıca baret seçiminde kişinin kafa yapısı da dikkate alınmalıdır.

İş Ayakkabısı Kullanımı

İş kazalarının düşürülmesi ve can kayıplarının en aza indirilmesi için kullanılan iş ayakkabıları,  kişinin ayak kısmını dışarıdan gelecek herhangi bir darbeye karşı tam koruma sağlar. Çalışanın ayağına düşecek bir cisim iş ayakkabısı kullanımı ile kırılma veya ezilme durumlarını ortadan kaldırır.  İş ayakkabıları iş sahasının risk grubuna, üretici firmasına ve kişi seçimine bağlı olarak değişiklik gösterir.  İş ayakkabılarında genellikle siyah renk tercih edilmiş olsa da farklı renk seçeneklerini ulaşmakta mümkündür. İş ayakkabısı seçiminde iş ayakkabısının kalitesine ve uzun ömürlü kullanıma dayanıklı olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. İş ayakkabısı kullanım açısından sadece iş sahalarının kullanımına uygun olduğundan normal hayatta kullanılması önerilmez.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.