BuradanBastir Online Fotokopi Firması Kağıttan Okumanın Önemine Değindi

Dijital çağ nedeniyle, her geçen gün daha fazla insan bilgi veya daha farklı nedenlerle elektronik cihazlara yöneliyor.

BuradanBastir Online Fotokopi Firması Kağıttan Okumanın Önemine Değindi

Dijital çağ nedeniyle, her geçen gün daha fazla insan bilgi veya daha farklı nedenlerle elektronik cihazlara yöneliyor. Bu cihazların önemli avantajları olmasına karşın, geleneksel kağıt okuma yönteminin halen çok önemli avantajları var. Online fotokopi firması olan BuradanBastir, kağıttan okumanın önemine dair avantajlardan bahsetti.

Yeni nesil yöntemlerin, teknolojilerin sağladığı imkanların, insanların yaşamlarını kolaylaştırdığı bir gerçek. Ancak bu gerçek, avantajlarını ve yararlarını koruyan geleneksel yöntemlerin göz ardı edilmesine neden olmamalı. BuradanBastir, tam olarak bu konu üzerinde durdu.

BuradanBastir Kağıttan Okumanın Yararlarını ve Avantajlarını Hatırlattı

Online fotokopi firması, geleneksel bir yöntem olan ve her geçen gün daha az kullanılmaya başlanan kağıttan okumaya dair çok ilginç bilgiler paylaştı. Bu bilgileri incelendiğinizde, dijital cihazlar yerine çıktı alarak kağıt üzerinden çalışmaya başlamak isteyeceksiniz.

  • Daha Yüksek Oranda Akılda Tutma Sağlıyor

Araştırmalar, insanların basılı kitaplardan okurken elektronik cihazlara kıyasla daha fazla bilgiyi akılda tutma eğiliminde olduklarını göstermiştir. Bunun nedeni, sayfaları fiziksel olarak çevirmenin ve bir kitabı elinizde tutmanın zihninizdeki materyali güçlendirmeye yardımcı olmasıdır.

Yapılan bilimsel araştırmalar, dijital cihazlardan yapılan okumalarla kağıttan yapılan okumaların hatırlanabilir olma durumlarını ele almıştır. Bu araştırmalardan çıkan sonuca göre, kağıttan okuma ile alınan bilgiler, %70 oranında daha kalıcıdır.

  • Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Elektronik cihazlar, çalışmak için enerji gerektirir. Bu enerjinin üretilmesi sırasında farklı atıkların ortaya çıkması ve çevrenin zarar görmesi söz konusudur. Yani farkında olmadan elektronik cihaz kullanarak, karbon ayak izleri bırakıyorsunuz. Ayrıca elektronik cihazların kağıtlar gibi geri dönüştürülmeleri de söz konusu değildir.

Basılı kitaplar ise geri dönüştürülebilir ve çok daha az çevresel etkiye sahiptir. Kağıtları kullandıktan sonra dönüştürmek oldukça kolaydır. Dolayısıyla sürdürülebilir bir çevre ve daha az karbon ayak izi için kağıttan okuma yapılmalıdır.

  • Gözlerinizi Yormuyor ve Göz Sağlığınızı Koruyor

Elektronik cihazların yaydığı mavi ışık, göz yorgunluğu ve uyku bozukluğu ile yakından ilgilidir. Eğer sürekli olarak mavi ışığa maruz kalırsanız, gözleriniz zarar gördüğü gibi sirkadiyen ritminiz de bozulabilir. Bu ise genel sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir.

Kağıttan okumak, bu olumsuz etkilerin azaltılmasına yardımcı olabilir ve uzun vadede gözleri yormaz. Ayrıca genel sağlığınıza da herhangi bir olumsuz etki yapmaz.

  • Dokunsal Deneyim Yaşatıyor

Kağıttan okumanın dokunsal deneyimi için söylenecek çok şey var. Sayfaların verdiği his, kitabın kokusu ve basılı bir kitabın genel görüntüsü, okuma deneyimini geliştirebilir ve daha keyifli hale getirebilir. Kağıda dokunarak, onu hissederek okumak, çok daha farklıdır. Hatta kağıdın yaydığı o koku dahi insana farklı bir his verir.

  • Odaklanmaya Yardımcı Oluyor

İnsan beyni, gördüğü kelimeleri adeta bir nesne olarak algılar. Ancak dijital cihazlarda bu algının biraz bozulduğu söylenebilir. Bu durum ise odaklanmaya ve konsantre olmaya engel olur. Düşük dikkat, kötü odaklanma ise istenen sonucun alınamaması ve zaman kaybı demektir.

Kağıttaki kelimeler ise bu türden bir olumsuz etkiye neden olmaz ve beyin tarafından nesne olarak algılanır. Böylece odaklanma sorunu yaşanmaz.

SON SÖZ

BuradanBastir.com tarafından değinilen bu konular, kağıttan okumanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Elektronik cihazlar okuma ve bilgi tüketimi dünyasında yoğun şekilde kendine yer bulurken, kağıttan okumanın değerinin kaçırılmaması gerekir.

Daha iyi akılda tutma, çevresel yararlar, göz sağlığı üzerindeki olumlu etki ve dokunma deneyiminin keyfi gibi durumlar dahi tek başına kağıttan okumanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.