Çanakkale Alternatif Tatil Mekanı Arayanlara Hitap Ediyor

Başta Bodrum, Fethiye, Alaçatı olmak üzere klasik ve popüler tatil mekanlarından sıkıldınız mı? Kendinizi farklı bir yerde tatil yaparken mi hayal ediyorsunuz? Bu noktada, size kesinlikle Çanakkale’yi öneriyoruz.

Çanakkale Alternatif Tatil Mekanı Arayanlara Hitap Ediyor

Başta Bodrum, Fethiye, Alaçatı olmak üzere klasik ve popüler tatil mekanlarından sıkıldınız mı? Kendinizi farklı bir yerde tatil yaparken mi hayal ediyorsunuz? Bu noktada, size kesinlikle Çanakkale’yi öneriyoruz. Yazımız sayesinde neden Çanakkale’de tatil yapmanız gerektiğine dair bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Çanakkale otelleri hakkında da fikir edinebilirsiniz. O halde yazımızı okumaya devam edin!

Neden Çanakkale’ye Gitmelisiniz?

Çanakkale; bilhassa Türk kültürüne değer veren insanların ilk adresi olmalı! Çanakkale’ye geldiğiniz takdirde yolunuz aşağıdaki yerlere muhakkak düşmeli!

  • Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Anıtı: Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en kanlı savaşlarından birisi olarak bilinen Çanakkale Savaşı; Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir. 1915 yılındaki Çanakkale Savaşı’nda çok sayıda Türk askeri hayatını kaybetmiştir. Bu savaşta hayatını kaybedenler için 1960 yılında Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Anıtı açılmıştır. Gelibolu Yarımadası Milli Parkı içerisinde bulunan bu anıtı mutlaka gezip görmelisiniz.
  • Aynalı Çarşı: Çanakkale denildiği zaman insanların aklına doğal olarak Aynalı Çarşı geliyor. 1890 yılında inşa edilen Aynalı Çarşı; bilhassa Çanakkale Savaşları sırasında çok ciddi bir hasar görmüştür. Ancak, 1960 yılında yeniden düzenlenerek günümüzdeki haline kavuşturulmuştur. Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir.
  • Truva Antik Kenti: Kaz Dağları eteklerinde yer alan Truva Antik Kenti; bilhassa tarihe meraklı olan insanlar tarafından mutlaka gezilip görülmelidir. Arkeolojik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan eserlere rastlanan Truva Antik Kenti hakkında çok sayıda efsane anlatılır.
  • Conkbayırı: Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Conkbayırı; Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı sırasında taarruz emrini verdiği bölge olarak bilinir. Çanakkale Savaşı’nın en özel anlarına şahitlik etmiştir.
  • Seyit Onbaşı Anıtı: Çanakkale Şehitliği’nin en önemli kısmını oluşturur. Seyit Onbaşı; tarihin en önemli kahramanları arasında yer alır. Çanakkale Savaşı sırasında 275 kilogramlık mermiyi tek başına kaldıran Seyit Onbaşı; savaşın kaderini değiştiren kişilerden birisidir.

En İyi Çanakkale Otelleri

Çanakkale; yalnızca günübirlik olarak gezip görebileceğiniz bir şehir değildir. Şehri tam anlamıyla gezip görebilmek adına en az bir haftanızı ayırmalısınız. Bu noktada, iyi bir otelde konaklamanız gerekir. Çanakkale otelleri; herkesin bütçesine ve ihtiyaçlarına hitap eden özellikler taşır. Siz de lüks veya uygun fiyatlı bir Çanakkale oteli sayesinde konaklama sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Büyük Truva Hotel: Dört yıldızlı Çanakkale otelleri arasında yer alır. Deniz kenarında yer alması ciddi bir avantajdır. Hem bakımlı hem de manzaralı bir otel olması ciddi bir avantaj!
  • Akol Hotel: Truva Atı’na birkaç adım mesafede yer almasıyla dikkat çeker. Deniz manzaralı oda seçenekleriyle göz doldurur.
  • Kolin Hotel: Beş yıldızlı Çanakkale otelleri arasında yer alır. Kendisine ait açık ve kapalı yüzme havuzu barındırması ciddi bir avantaj!
  • Boss Hotel: Uygun fiyatlı Çanakkale otelleri arasında bulunur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.