El Örgülerini Süslemek İçin Kullanılan Malzemeler

Günümüzde her yaş grubundan insan, el örgüleri ile ilgilenmektedir. El örgülerine olan ilginin artmaya başlaması ile birlikte birbirinden işlevsel malzemeler de üretilmeye başlanmıştır.

El Örgülerini Süslemek İçin Kullanılan Malzemeler

Günümüzde her yaş grubundan insan, el örgüleri ile ilgilenmektedir. El örgülerine olan ilginin artmaya başlaması ile birlikte birbirinden işlevsel malzemeler de üretilmeye başlanmıştır. Örgü temel malzemeleri arasında örgü ipi, örgü şişi veya örgü tığı bulunmaktadır. Ancak örgüler, yardımcı malzemeler kullanılarak kişiselleştirilebilmektedir. Örülecek olan ürüne uygun çok sayıda hobi malzemesi bulunmaktadır. El örgülerini süslemek için kullanılan malzemelerin en başında; düğme, boncuk, pul, payet ve arma bulunmaktadır. El örgülerini süslemek için kullanılan malzemeler ile ilgili merak edilenleri hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

  •  El Örgülerini Süslemede Kullanılan Malzemeler

El örgülerini süslemek için çok sayıda farklı malzeme bulunmaktadır. Örgü süslemede kullanılan malzemeler; renklerine, boyutlarına ve malzemelerine göre çeşitlere ayrılmaktadır. Süsleme malzemeleri arasında yer alan boncuk, pul, payet, arma ve düğme gibi malzemeler, tuhafiye dükkanları ile hobi malzemeleri satışının gerçekleştirildiği internet sitelerinden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik alternatifler sayesinde, örgü çalışmalarına ayrı bir hava kazandırılabilmektedir.

  •  Düğme

Örgü çalışmalarında sıklıkla kullanılan düğmelerin çok sayıda farklı seçeneği bulunmaktadır. Örgü çalışmasının boyutuna göre, küçük veya büyük düğmeler tercih edilebilmektedir. Piyasada çok sayıda düğme rengi yer almaktadır. En çok tercih edilen renkler arasında ise; kırmızı, beyaz, siyah, sarı, gri, lacivert, turuncu, pembe, mavi ve yeşil bulunmaktadır. Özellikle bebek ürünlerinde desenli düğmeler sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra ağaç, kuş, çiçek, kelebek, dünya ve bebek figürlü olan düğme çeşitleri, bebek örgülerinde kullanılmaktadır. Düğmelerin ahşap veya plastik çeşitleri de bulunmaktadır. Kullanıcılar kendi ihtiyaçları doğrultusunda tercih yapabilmektedirler.

  •  Boncuk

Örgülere şıklık katan süsleme malzemelerinin başında boncuk yer almaktadır. Piyasada farklı malzemeden üretilen boncuk çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle hırkalarda en çok tercih edilenler arasında ahşap boncuklar yer almaktadır. Kahverengi, bej, siyah, mor, kırmızı, yeşil, mavi ve sarı en çok tercih edilen boncuk renkleridir. Bu renklerin yanı sıra ham boncuklar da sıklıkla kullanılmaktadır. Piyasada farklı renklerden oluşan karışık boncuklar da bulunmaktadır. Örgünün boyutuna bağlı olarak farklı boyutlarda boncuklar tercih edilebilmektedir.

  •  Pul, Payet ve Arma

Örgü çalışmalarına hava katan pul ve payetlerin farklı renkleri bulunmaktadır. Hem yaz hem de kış aylarında kullanılan pul ve payetlerin en çok tercih edilen renkleri arasında; gri, siyah, beyaz, bordo, altın rengi, mor, kırmızı, pembe, yeşil ve mavi bulunmaktadır. Günlük kombinlerin yanı sıra gece şıklığında da sıklıkla kullanılabilen pullar ve payetleri tuhafiye dükkanlarında bulunabilmektedir. Farklı motiflerde olan armalar ise örgülere canlılık kazandırmaktadır. Armalar özellikle çocuk örgülerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Hayvan, çiçek ve çizgi kahraman figürlü armalar, farklı boyutlarda olabilmektedir. Armalar piyasadan hazır olarak temin edilebildiği gibi aynı zamanda kullanıcılar tarafından da örülebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.