Erkek Çocuklarda Spor Ayakkabı Modası

Erkek çocuklar için ayakkabı seçimi, sizin için çocukların yaşı fark etmeksizin beyin ve hormonal yapıları sayesinde her zaman zor olmaya devam edecek.

Erkek Çocuklarda Spor Ayakkabı Modası

Erkek çocuklar için ayakkabı seçimi, sizin için çocukların yaşı fark etmeksizin beyin ve hormonal yapıları sayesinde her zaman zor olmaya devam edecek. Erkek spor ayakkabı mı, erkek çocuk ayakkabıları mı yoksa tamamen farklı bir ayakkabı tipi olan sandaletleri mi almalısınız bilemezsiniz. Çocuklar için yapılması gereken kararı onların verdiklerini düşündükleri bir ortam hazırlamak ve bu ortamı olabildiğince doğal tutarak kendisi için doğru olarak belirlediğimiz seçime doğru adım adım izlemek denilebilir. Bu sayede çocuğun karar mekanizmaları da etkilenmeyecek, fiziki anlamda ayakları da kendi yargı ve düşüncesinin kurbanı olmayacak. Yine de bu süreci takip ederken, erkek çocuklarda hangi ayakkabı tipi tercih edilmeli sorusunun cevabını okumakta bulunduğunuz metnin içerisinde bulacaksınız.

Önce Rengini Kabul Etmeli

Bir erkek çocuğu, beyninin yapısı itibariyle ilk olarak şeklinden ziyade renge bağlı bir yargıda bulunur, bu yargıyı da kolay bir şekilde kıramazsınız. Geleneksel renk dağılımlarındaki skaladan uzak durmak ve çocuğunuzu cinsiyet stereotiplerine sıkıştırmak istemiyor olabilirsiniz ancak üzücü şekilde çocuğunuz yüksek ihtimalle bu renklere karşı bir yakınlık duyacak. Erkek ayakkabılarında siyah, mavi, beyaz ve kırmızı gibi renkler ön plana çıkarken, rengarenk desenli ayakkabılar da son yıllarda yükselişe geçen trendler arasında yer alıyor. Bu bakış açısıyla en mantıklı tercih, beyaz renk şeklinde görülebilir ancak beyaz spor ayakkabı almanın çocuğunuz üzerinde psikolojik bir etkisi olmasa da fiziksel etkisi olacak ve ayakkabısı herhangi bir rengin kirleneceğinden belki 2 katı daha hızlı kirlenecek. Çocuğunuz buna takılabilir ve problem çıkarabilir, o yapmasa bile ebeveyni olarak bu durumdan çok hoşnut olmayabilir ve birden fazla ayakkabı alma konusunda zorunluluk hissediyor olabilirsiniz. Bu da en başta değerlendirmemiz gereken sürdürülebilirlik denkleminin çözümü için yorucu olabilir, zira bir erkek çocuğun ayakkabı değiştirme hızı poşet yırtma ve değiştirme hızıyla çok da farklı olmayacak. Bu riskleri göz önüne alıyorsanız, beyaz hala çok mantıksız bir tercih olarak görülmez ancak zorluklar sağladığı durumlar olacak. Mükemmel renk denen bir renk de henüz bulunmadı ama şartlar göz önüne alındığında beyaz bu renge en yakın renk, en iyi erkek spor ayakkabı ve erkek çocuk ayakkabıları için de en ideal renk olabilir.

Moda ve Fiyat

Ekonomik şartlar göz önüne alınırsa herhangi bir çocuk için alınan her giysi parçasının kaç kere giyileceği, kaç giyimden sonra çocuğun bedenine olmayacağı ve bu hesaplamaya ideal kalite standartları belirlenmeli Bir standart oluşturulması için ortalama reşit yaşta bir insana alınan kıyafet objesinin genelde neredeyse 7 kez giyilebildiği bilgisini bilmek isteyebilirsiniz. O kadar kıyafet içerisinde aynı kıyafetin, ortalama olarak 7 kere giyildiği istatistiğini göz önüne alarak çocuğunuzun da bundan daha az giyeceğini düşünebilirsiniz fakat bu kesinlikle siz kalitesiz bir ayakkabı almaya itmemeli. Kalitesiz alınan her ayakkabı, çocuğunuzun ayak şeklini, yürüme biçimini ve genel vücut kalibrasyonuna olumsuz bir etki oluşturacak. Ayak tipine uygun şeklinde seçilmeyen her ayakkabı da benzer etkilere sebep olacak ve dikkat edilmemesi kesinlikle felakete sürükleyecek bir olay olabilir. Bu durumda genel olarak erkek çocuklarda spor ayakkabı modası ya da seçimi üzerindeki ikilemlerde ayakkabının rengi, şekli, çocuğun vücuduna uzun vadede etkisi, maliyeti, sürdürülebilirliği gibi faktörler göz önünde bulundurulmalı ve erkek çocuklar için ayakkabı seçimi bu faktörlerin en ideal biçimde birleştiği ayakkabılar üzerinde olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.