Filo Kiralama Nasıl Yapılır?

Hangi sektörde yer alırsa alsın, her firma için filo kiralama çözümleri tercih edilebilir.

Filo Kiralama Nasıl Yapılır?

Hangi sektörde yer alırsa alsın, her firma için filo kiralama çözümleri tercih edilebilir. Binek araçlar, hafif ticari araçlar ve yük taşıma gibi ihtiyaçlar için uzun dönemli filo kiralama uygulamaları yaygın biçimde yapılıyor. Uzun dönem araç kiralama çözümlerinde, büyük şirketlerin yanında, orta ve küçük çaplı işletmeler, şahıs işletmeleri ve gerçek kişiler de faydalanabiliyor. Bir veya çok sayıda araç fark etmeksizin, ihtiyaçlarınıza uygun araçları tercih ederek, sözleşmenizi takiben kısa sürede bir filo sahibi olabiliyor ve kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Pekiyi bu imkândan siz de faydalanmak ister misiniz?

Filo kiralama, araç türü ve sayısının tespiti ile başlayan bir süreçtir. Filonuza dahil edeceğiniz araçların ihtiyacınıza uygun olması bakımından, öncelikle segment ve araç sayısına karar vermeniz gerekir. Size uygun araç veya araçları tespit ettikten sonra, bu araç türünü ve sayısını temin edebilecek filo kiralama firmasını belirlemeniz gerekir. Alacağınız fiyat ve sözleşme tekliflerini değerlendirdikten sonra, sözleşmenizi yapabilir ve araçlarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kimler Filo Kiralama Yapabilir?

Kiralık filo sahibi olmak için, genellikle ticari işletmeler başvuru yapar. Kiralamayı yapacak olanın tüzel kişilik (şirket) veya gerçek kişi (şahıs işletmesi) olması önemli değildir. Bunların yanında, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ile kamu kuruluşlarının da kiralama yapması mümkündür. Hatta ticari olmayan amaçlarla da birden fazla araç kiralamak mümkündür. Uzun dönem araç kiralama standartları içerisinde, binek araçlarını kiralık olarak kullananlar söz konusudur. Tabii burada, firmanın kiralama kuralları öne çıkar. Filo şirketi, bir veya birkaç araç kiralamayabilir veya süre konusunda özel sınırlama şartı koşabilir. Kiralama prosedürleri ile ilgili olarak firmadan bilgi alınması uygun olacaktır.

Filo Kiralama Avantajları Nelerdir?

Doğrudan satın aldığınız araçların, tüm yükümlülükleri size ait olacağından, araç sayısına bağlı olarak, filo operasyonlarından sorumlu bir ekip kurmanız gerekebilir. Personel maliyetlerinin yanında, bu araçlar için yapılacak her işlem (bakım, onarım vb.) ek birer maliyettir. Bunların yanında, sigorta ve vergi gibi yasal yükümlülükler de katıldığında, önemli bir yükün söz konusu olacağı söylenebilir.

Filo kiralamanın maliyet ve operasyonel yükleri ortadan kaldırması söz konusudur. Kiralayacağınız araçların; bakım, onarım gibi teknik maliyetlerine katlanmaz, vergi ve sigorta giderlerinden sorumlu olmazsınız. Bununla birlikte araçları yönetmek için de ek bir ekip kurmanız gerekmez. Gereksinimleriniz filo kiralama firması tarafından karşılanacağından, sizi tek sorumluluğunuz; araçları sözleşme hükümlerine uygun şekilde kullanmak olacaktır.

Hemen Filo Kiralayın

Filo kiralama işlemleriniz için, uzun dönemli kiralama yapan firmaları araştırarak süreci başlatabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı tam olarak belirledikten sonra, filo kiralaması yapan şirketleri araştırıp, teklif toplamanız mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.