iPhone Cep Telefonları

Efsane Kasım indirimlerine konu olan iPhone cep telefonları, birden fazla seçenek ile kullanıcılara sunuluyor.

iPhone Cep Telefonları

Efsane Kasım indirimlerine konu olan iPhone cep telefonları, birden fazla seçenek ile kullanıcılara sunuluyor. Bu anlamda birçok farklı modelin varlığı söz konusudur. Akıllı telefonlar düşünüldüğünde akla ilk olarak iPhone geliyor. Gerek tasarımı, gerekse de özellikleri bakımından birçok cihaza göre ön plandadır. Ancak iPhone modelleri arasında özellik ve kalite farklılıkları olduğunu söyleyelim. Seride eskiye gidildikçe kalite ve özellik seçenekleri de kısıtlanmış olmaktadır.

https://lh3.googleusercontent.com/exOnMh3ZVPyRdrP08Z5rOg9UHARhltpJ-oqxP0a4RMC9daDG0wm--mFoGGZm_fT8IcoWRx5954QDXiH97YFYHmZJNmLDm0Sb5j6aDhI_dORaqlPDigfwwP5jbaLROtAkhBaoDuAaEMzEiB3-reTVtgxVj3snqQUXG70mWU8lhnDDhw-YiBU8pwbiPw

iPhone cep telefonları, ilk olarak 2G adıyla 2007 yılında Steve Jobs tarafından tanıtıldı. Dönemi içerisinde devrim niteliğinde olan bu gelişme, aynı zamanda akıllı telefon döneminin de başlangıcı sayılıyor. Günümüzde akıllı telefonların giderek yaygınlaştığını düşünürsek iPhone’un ayrı bir yeri bulunması normal karşılanmaktadır. iPhone modelleri tercih edilirken, ilk olarak fiyat unsuruna bakılsa da birçok kişi için teknolojik özellikler, önem sırasında hala zirveye oynamaktadır.

Tasarım özellikleri, cep telefonu kullanıcılarının dikkat ettiği diğer unsurlardandır. Gerek görünüşü, gerekse de fiziksel özellikleri bakımından her yeni iPhone modelinde iyileşme görebilmek mümkün. Bu nedenle kişiler, alacağı cep telefonunun görünüşünden ağırlığına kadar pek çok detayı incelemektedir. Bu nedenle özellikle iPhone cep telefonu satın alacaksanız, size hitap eden tüm modelleri araştırmanız gerekmektedir. Bu sayede doğru modeli ve sürümü bulabilmeniz mümkündür.

iPhone Modelleri Arasında Nelere Dikkat Edilir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere piyasada birçok iPhone modeli mevcuttur. Çeşitliliğin bu kadar çok olması, tercih zorluğunu da beraberinde getiriyor. Ancak hangi modeli alıyor olursanız olun, iPhone modelleri konusunda dikkat edeceğiniz unsurlar değişmez. iPhone modelleri arasında dikkat edebileceğiniz bazı unsurlar şu şekildedir;

· Kalite, modeller arasında dikkat edebileceğiniz unsurlardan birisidir. iPhone modelleri arasında son modele yaklaştıkça kalitenin arttığını söyleyebiliriz. Ancak genel olarak her iPhone modeli, belli bir kalite standartları değerindedir. Bu nedenle kalite anlamında size uygun ve yeterli olacak iPhone modelini bulmanız gerekiyor. Bu konuda dikkatli olun.

https://lh6.googleusercontent.com/0vA6SaIsHU3LhrsvbP6XIoPV9Vz1YDB_De5PBVYn9DLPflxKv4-9f0rDTSl2gk3ABcqqU4wKLcm1ymoZ38qozjwPnQ9Zx_CwTTzzIE_uaf6H_2QqijrrwVxQ1o6sPq65niIsfO8sLvJectBiaJjZcg5IOT5Hm30BkPiJk5kUvpYS7SvmchAHsaB8vQ

· Fiyat, dikkat edebileceğiniz bir diğer unsurdur. iPhone söz konusu olduğunda fiyatlar oldukça önem arz ediyor. Çünkü kullanışlı iPhone modelleri, belli bir bütçe istemektedir. Fiyatların aracı firmalar arasında değiştiğini görebilirsiniz. Ayrıca yılın belli dönemlerinde kampanyalar ve indirimler olduğunu unutmayın. Bunu takip ederek uygun fiyat araştırması yapabilirsiniz. Ayrıca yeni model bir iPhone çıktığında eski modellerin bir nebze de olsa ucuzladığını unutmayın.

· Tasarım, dikkat edilebilecek unsurlar arasındadır. Çünkü telefonunuzun özellikleri kadar görünüşü de önemlidir. Hatta iyi bir deneyim yaşayabilmeniz açısından tasarımın oldukça farklı bir konumu bulunuyor. Örneğin telefonunuzun ağırlığı, kullanımın pratik olması açısından oldukça önemlidir. Bunu ise tasarım belirlemektedir. Bu konularda oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

· Kamera özellikleri, dikkat edebileceğiniz unsurlar arasındadır. Hatta iPhone satın alırken dikkat edebileceğiniz ilk özelliktir diyebiliriz. Çünkü diğer marka cihazlarına göre iPhone, kamerasıyla ayrışıyor. Seçeceğiniz modelin kamera anlamında ihtiyaçlarınızı karşılayacağından emin olun. Araştırmalarınızı buna göre yapabilirsiniz.

· İlgili iPhone modelinin genel özelliklerine hâkim olun. Bu anlamda hangi özelliğin ne işe yaradığını bilmeniz gerekiyor. Böylelikle işinize yaramayan özellikler için ekstra para ödemek durumunda kalmazsınız. Örneğin iPhone 13 sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa, iPhone 14 Pro almanın bir anlamı olmayacaktır.

Kusursuz ve Eşsiz Tasarıma Sahip iPhone Modelleri

iPhone modellerinin her biri, dönemi içerisinde kusursuz ve eşsiz bir tasarıma sahiptir. Cep telefonlarında eski modeller zaman içerisinde demode olsa da iPhone için bunu söylemek mümkün değildir. Çünkü her zamana uygun olarak üretilen modern tasarıma sahip modeller, kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor. Serinin son telefonu olan iPhone 14 için de aynı durumun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone modelleri genel olarak sürümleriyle çeşitliliğe ayrılır. Örneğin bir iPhone serisine “Pro”, “Plus”, “S”, “Max” gibi takılar eklenerek özellik geliştirmesi yapılabiliyor. Böylelikle iPhone kullanıcılarına geniş tercih seçenekleri sunuluyor. Tasarım anlamında da değişiklikler içeren bu modeller arasında tercih yapmak biraz zor olsa da, geniş seçeneklerin olması oldukça uygundur. Örneğin iPhone 14 ile iPhone 14 Pro arasındaki en temel tasarım farkı, ekran boyutudur. Orijinal sürümde 6.1 inç’lik bir ekran boyutu söz konusuyken “Pro” sürüme geçildiğinde bu boyut 6.7 inç değerine ulaşıyor.

iPhone 14, tasarım anlamında ön plana çıksa da teknolojik özellikleri bakımından da dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle gelenekselleşmiş hâle gelen yeni modelde kamera iyileştirmesi, iPhone 14 için de geçerlidir. iPhone 14’te, bir önceki seride olmayan bazı kamera özellikleri getirilmiştir. Bunlardan en önemlisi ön kamerada otomatik odaklama özelliğinin yer almasıdır.

iPhone 14 Modelleri

iPhone 14 modelleri, önceki serilerde olduğu gibi sürüm farklılıklarıyla sağlanmıştır. Eylül 2022’de tanıtılan iPhone ve sürümleri, özellik anlamında birçok iyileştirmeye sahip. Aynı zamanda tasarım anlamında da iyileştirmeler söz konusudur. Piyasaya sunulan iPhone 14 modelleri şu şekildedir;

· iPhone 14

· iPhone 14 Pro

· iPhone 14 Pro Max

Önceki modellerde olduğu gibi sürümler arasında özellik farkları bulunuyor. Bu bağlamda en gelişmiş seçenek iPhone 14 Pro Max ile kullanıcılara sağlanıyor. En önemli özellik farkları ise ekran boyutu, pil kapasitesi, ekran çözünürlüğü gibi ana unsurlar etrafında gerçekleşiyor. Dolayısıyla ilgili özellikler arasında tercihte bulunmak tamamen size aittir. Bununla beraber tercihinizi sadece ihtiyaçlarınızı gözeterek yapmayı ihmal etmeyiniz.

https://lh6.googleusercontent.com/IhLN-xwa8RqDVJZkZip6NchgZ0dRHFgvcLC2di5MCbANgTJ07OZ8gTNLwxTOSl6AfeoJXxJCJnwiH-dKAZB3jVVq6RgqOqRnKUk6DwHNsq6Z4ZMDvh2FqCIOavNljpBdvFSatuhDc1I9JXZHXzcNJt57tKJvDgBGKB7AZsnjoBwF5Snd8JxydyeJaw

iPhone 14 modeli ve sürümleri, birçok kişinin akıllı telefonlarda arayacağı tüm özelliklere sahiptir. Özellik anlamında cihazların yeterli olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Ayrıca kamera iyileştirmeleri de gözle görülür şekilde bu modele işlenmiş. Özellikle kamera çözünürlüğü ve ön kameraya eklenen oto odaklama seçeneği, ön plana çıkan unsurlar arasındadır. Dolayısıyla kalite, tasarım, gelişmiş özellik seçeneklerine önem veriyorsanız, rahatlıkla tercihinizi iPhone 14’ten yana kullanabilirsiniz.

iPhone 14 Plus Fiyatları Nelerdir?

iPhone 14 fiyatları, piyasaya sunulan sürümlerdeki özelliklere göre değişiklik gösteriyor. Bu anlamda iPhone 14 Plus fiyatları en üst segmente sahiptir. Diğer iPhone modellerinde olduğu gibi iPhone 14 için de fiyat belirleme konusunda bazı unsurlar söz konusudur. Apple, temel fiyat belirleyici konumda olsa da söz konusu ticari hareketlilik olunca bu fiyata eklemeler de yapılabiliyor. Örneğin ülkemize gelen bir iPhone telefon modeli, gümrük vergisinden döviz fiyatlarına kadar birçok unsura tabidir. Bu nedenle ilgili modeller arasında fiyat farklılıklarının olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone cep telefonu modelleri, genel anlamda gelişmiş özellikler sunduğu için fiyat skalası biraz yukarıdadır diyebiliriz. Ancak kaliteden ödün vermek istemiyorsanız bütçeniz dâhilinde iPhone tercihi yapabilirsiniz. Yeni bir iPhone modeli çıktığında önceki modellerin fiyatının düştüğünü görüyoruz. Bunun nedeni, talebin yeni modele kaymasından kaynaklı olarak eski modellerde yaşanan talep azalmasıdır. Buna bağlı fiyat düşüşleri, birçok kullanıcı için aslında bir alım fırsatıdır. Siz de uygun bütçeli alışveriş için kampanya ve indirim dönemlerine ek olarak, talep yoğunluğunun değiştiği dönemleri takip edin. Böylelikle hayalinizdeki iPhone modeline daha uygun fiyattan ulaşmak mümkün olacaktır. iPhone modelleri arasında tercih yapmakta zorlanıyorsanız mutlaka araştırma yaparak özellikler hakkında bilgi sahibi olun. Daha sonra öğrenmiş olduğunuz bu bilgileri modeller arasında kıyaslayarak sonrasında tercih yapabilirsiniz. Böylelikle daha doğru bir seçim yapmanız mümkün olacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.