Konya’dan salınan güvercinler Aydın’a kanat çırptı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde en hızlı posta güvercini yarışması düzenlendi. Konya’nın Kulu ilçesinden salınan 136 güvercin, 430 kilometre uçarak Nazilli’ye ulaştı.

Konya’dan salınan güvercinler Aydın’a kanat çırptı

Geçtiğimiz Şubat ayında yarışa hazırlanmak üzere Almanya başta olmak üzere Mardin, Gaziantep, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Manisa, Antalya, Ankara, Eskişehir ve Aydın’dan getirilen kuşlar Nazilli’deki posta güvercini yetiştirme ve yarış alanına teslim edildi.

Birbirinden değerli posta güvercinlerinin yavruları bakım ve uçuş antrenmanları ile yarışlara hazırlandı.

5 etaptan oluşan yarışların sonunda kuşlar Konya’nın Kulu ilçesinden salındı. Kuşların tamamı 430 kilometreyi katetti ve Nazilli’ye döndü.

Evine en hızlı dönen kuşların derece yaptığı yarışta, yaşanan teknik arıza nedeniyle ilk gelen 9 kuşa birincilik verildi.

Büyük ödül olan 15 bin lira da 9’a bölündü.

Nazilli Güvercin Derneği Başkanı Murat Şimşek, “636 posta güvercini ile başladığımız yarışın son etabında 136 güvercin salındı. İlk gün 106 tanesi yuvaya dönüş yaptı. Bu büyük bir oran ve gerçekten de büyük bir başarıdır. Türkiye’nin dört bir yanından yarışımıza katılan ve ödül törenine gelen tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

- “DÖVÜŞTÜRMEYİN, YARIŞTIRIN”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da, konuşmasında güvercin severlere teşekkür etti. Dövüştürmeyi değil de yarıştırmayı seçtikleri için topluma örnek olduklarını belirten Özcan, bu tür organizasyonları desteklerinin süreceğini söyledi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.