Konyalı anne ile kızı lösemiyi birlikte yendi

Lösemi ile savaşırken kızının da aynı hastalığa yakalandığını öğrenen annenin yardımına LÖSEV yetişti. 11 yaşındaki Seda Nur, lösemi yenmeyi başarırken bir de kardeşe sahip oldu. Hem anne hem de kızı için umut olan bebeğin adı ise 'Umut' oldu.

Konyalı anne ile kızı lösemiyi birlikte yendi

Konya'da yaşayan Sibel-Tarık Ateş çifti, 2007 yılında kızları Seda Nur'u kucaklarına aldılar. Aileye büyük mutluluk getiren küçük Seda henüz 11 yaşındayken lösemiye yakalandı. Aslında bu hastalığı Ateş çifti çok yakından tanıyordu. Çünkü 2016 yılında amansız hastalığa yakalanan anne Sibel Ateş'in tedavisi sürüyordu.

konyali-anne-ile-kizi-losemiyi-birlikte-yendi2.jpg

ANNE İLE KIZININ ZORLU AYLARI

Anne ve kızının tedavisi, Konya'daki bir devlet hastanesinde sürdü. Aile Haziran 2018'de Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) lösemili çocuklara ücretsiz tanı ve tedavi imkânı sağlayan Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne (LÖSANTE) başvurdu. Anne ve kızı birkaç saat içinde hastaneye davet telefonu aldı. Ertesi gün LÖSANTE'ye yatışı yapılan Seda Nur'un tedavisine annesi Sibel Ateş'in refakatinde başlandı.

Zorlu ayların ardından olumlu seyreden tedavi sürecinde Seda Nur artık eve çıkabilecekti. Ancak tedavi için geldikleri Ankara'da kalmaya devam etmeleri gerekiyordu. Şehre yabancılık, yalnızlık, maddi zorluklar endişesiyle geçen saatlerin ardından LÖSEV'in Lösemili Çocuklar Köyü'nde kalma imkânı sunulmasıyla umutlar yeniden yeşerdi. Seda Nur ve Sibel Ateş zorlu mücadelelerini LÖSEV'le sürdürdü. 

konyali-anne-ile-kizi-losemiyi-birlikte-yendi3.jpg

UMUT BEBEK İLE YENİ HAYAT

Ateş ailesi tedavinin son döneminde yeni bir üyenin ailelerine katılacağını öğrendi. Sibel Ateş, ikinci çocuğu olan Umut bebeği LÖSANTE Hastanesi'nde hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirdiği doğum ile kucağına aldı. Bir dönem koridorlarında lösemi ile savaştığı hastanenin kapısından kucaklarında Umut bebek ile yepyeni bir hayata adım atan Ateş ailesi, kanserle mücadelesi sürenlere, LÖSEV gönüllü ve bağışçılarına, “LÖSEV umudun hiç tükenmediği bir yerdir. Siz de umudunuzu asla yitirmeyin, mücadele etmeye ve bu mücadelelerin  sürmesi için LÖSEV'e destek olmaya devam edin" diyerek seslendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.