Konyalı gençlerden yeni rekor denemesi

Konya’nın vazgeçilmez geleneklerinden düğün pilavını yemenin de ayrı gelenekleri ve püf noktaları var. İstediğiniz her şeyi çekinmeden isteyebildiğiniz düğün pilavlarında çok yiyenler, kınanmanın aksine taltif edilir.

Konya’da uzun yıllardır pilav yeme konusunda efsane olan ve kaşıklarını yanlarında taşımalarıyla tanınan kunduracı esnafına, Gödene Mahallesinin gençleri rakip olmaya hazırlanıyor. Mart ayında bir düğünde masaya 18 kişi oturarak rekor kıran gençler 18 büyük tabak (kayıklı) pilav yiyerek görenleri hayretler içinde bırakmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Hatıp’ta bir araya gelen 29 kişilik grup iki masa oldu ve rekor denemesi yaptı. 16 kişiden oluşan ilk masa canlı yayında 13 tabak pilav ve 7 tas bamya çorbası yerken, 13 kişi olan ikinci masa 13 kayıklı pilav ve 6 tas bamya yedi. Toplam 26 tabağa ulaşabildiler.

Normalde daha fazla yiyebileceklerini söyleyen gençlerin rekor denemesine tanıklık eden Güzel Gonyam sayfa yöneticisi ve gazeteci Selman Selim Akyüz, “aslında çok daha fazla yiyebilirlerdi. 16 kişinin 18 tabağı bulacağına inanıyordum ama sıcak hava ve aşçının bir ara pilav oranını bozması nedeniyle hepimiz tıkandık. Yan masa daha çok yedi ama maalesef rekor çıkmadı” dedi.

Gödeneli Yıkım Ekibi olarak bilinen gençler rekor için yeniden bir araya gelmek istediklerini belirterek düğün sahibi olan arkadaşlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.