Konya’nın unutulmaz isimlerinden İlhan Armutçoğlu vefat etti

Konya ilahiyat camiasının önemli ismi, Şems ve Erenköy Camilerinin unutulmaz imam hatibi olarak isim yapan İlhan Armutçoğlu hoca vefat etti. Geçtiğimiz hafta önemli bir ameliyat geçiren Armutçoğlu hoca uzun suredir tedavi görüyordu.

Konya’nın unutulmaz isimlerinden İlhan Armutçoğlu vefat etti

İlhan Armutçoğlu hocanın vefat haberi ilim dünyası başta olmak üzere yakınları ve sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı.

Türkiye, bir İslam alimini daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. 86 yaşında Muğla'nın Ula ilçesinde kendini ilme ve öğrencilerine adadığı yerde vefat eden Armutçuoğlu'nun cenazesi ikindi namazını müteakip ders verdiği medresede toprağa verilecek.

İLHAN ARMUTÇUOĞLU KİMDİR?

İlhan Armutçoğlu, müstesna bir dini bilgine, şair ve müzisyen bir kişilik olarak öne çıkmıştır. Kendisi İslamî ilimlerde uzman, tasavvufi bir anlayışa sahip olan, edebiyatla da ilgilenen bir Müslüman bilginidir. İlhan Armutçoğlu'nun biyografisi aşağıdaki gibi özetlenebilir:

Doğum Tarihi: 1937

Doğum Yeri: Muğla, Türkiye

Eğitim: İlhan Armutçoğlu ilkokulu Muğla'da tamamladıktan sonra babası tarafından hafızlık eğitimi aldı. İmam Hatip okulunu Isparta'da bitirdikten sonra Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitim aldı.

Çalışmalar

İlhan Armutçoğlu, müzikle de ilgileniyor ve besteler yapabiliyordu. Aynı zamanda müzik icra edebiliyor ve Kur'an tilaveti ile ilgili de dersler veriyordu.

Edebiyatla ilgilendiği görülüyor; şiirler yazdı ve edebi eserler üzerine makaleler kaleme aldı. Edebiyat ve tasavvufun birleştiği eserleriyle tanınmıştır.

İslamî ilimlerde uzmanlığı vardı ve tasavvufî bir anlayışı benimsemişti. Bu alanda yayınlar yapmış ve sohbetler vermiştir.

Mütevazı kişiliği ve samimiyeti ile dikkat çekerdi. İslamî değerleri yaşama ve aktarma konusundaki yaklaşımı örnek alınabilecek nitelikteydi.

konyada-unutulmaz-isimlerinden-ilhan-armutcoglu-vefat-etti.jpeg

İlhan Armutçoğlu'nun, tasavvuf yolunda bir rehber olarak kabul ettiği ve yakından tanıdığı büyük bir manevi önderi vardı: Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi.

İlhan Armutçoğlu'nun manevi önderi olan Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi'yle özel bir ilişkisi vardı ve onun sohbetlerine katıldı. Bu ilişki, İlhan Armutçoğlu'nun maneviyatına büyük etki yapmıştır.

Tasavvufî değerleri anlama ve yaşama çabası, onun manevi yolda ilerlemesini sağlamıştır.

İlhan Armutçoğlu'nun çeşitli tasavvufî ve dini konularda yazılmış makaleleri ve eserleri bulunmaktadır.

Müslümanların manevi hayatını zenginleştirmek ve bilinçlendirmek amacıyla sohbetler ve dersler vermiştir.

konyada-unutulmaz-isimlerinden-ilhan-armutcoglu-vefat-etti-001.jpeg

İlhan Armutçoğlu'nun yaşamı, İslamî ilimlere olan ilgisi, tasavvufî anlayışı ve manevi önderiyle olan bağlantısıyla şekillenmiştir. Müzik, edebiyat ve dini ilimlerdeki yetenekleriyle tanınan ve saygı gören bir bilgin olarak anılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.