MasterChef Ayşe Ekiz memleketinde Vali Yiğitbaşı ile görüştü

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Masterchef 2024’ün ana kadrosuna girme başarısı gösteren Ayşe Ekiz’i makamında ağırladı.

MasterChef Ayşe Ekiz memleketinde Vali Yiğitbaşı ile görüştü

Köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşırken, mutfağa olan merakıyla yarışmaya katıldı. Anadolu insanının samimiyeti ve doğallığını televizyon erkanlarına yansıtan Ayşe Ekiz, MasterChef Türkiye 2024 yarışmasında ana kadroya kalan 9 kişiden biri olmayı başardı.

Ayfonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Sultandağı ilçesinde yaşayan Ayşe Ekiz’i bugün makamında kabul etti.

Ayşe'yi başarısından dolayı tebrik eden Vali Yiğitbaşı, “Desteğimizin her zaman onunla olduğunu belirtmek istiyorum. İnşallah bu azmi ve yetenekleriyle çok daha güzel işler başaracak. Samimiyeti, yetenekleri ve heyecanıyla şimdiden büyük beğeni toplayan ve yoğun destek gören Ayşe Ekiz'e çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

AYŞE EKİZ KİMDİR?

26 yaşındaki Ayşe Ekiz, MasterChef’te ana kadroya kaldıktan sonra hayatı en çok araştırılan yarışmacılar arasında yer aldı.

Çocukluk dönemini Afyonkarahisar'da geçiren Ayşe Ekiz, eğitimine de burada devam etti. Asıl mesleği tarım ve hayvancılıktır. Babasıyla birlikte 500 koyunun bakımı ile ilgilenmektedir. Yaz aylarında yaylada, kış aylarında ise köyünde ikamet etmektedir.

Mutfağa olan merakı bir zorunlulukla ortaya çıktı. Annesi çiftçi olduğundan dolayı küçük yaşlarda mutfağa girdi. Mutfak sanatlarına oldukça büyük ilgi duymaya başlayan Ekiz, küçük yaşta ailenin tüm yemeklerini kendisi yapmaya başladı.

masterchef-ayse-ekiz-memleketinde-vali-yigitbasi-ile-gorustu.webp

Yüz yüze imkana sahip olmadığı için online olarak aşçılık eğitimi aldı. Diğer yandan da Mehmet Yalçınkaya'nın kitaplarını okuyarak aşçılık alanında kendisini geliştirdi.

Mesleği öğrenmek ve doğal yetiştirdiği ürünlerle yemek yapıp satabileceği bir işletme açmayı hedefleyen Ayşe Ekiz, Masterchef 2024'e katıldı. Hayvanları ile çektiği, yarışmaya başvuru videosu ile oldukça konuşuldu.

masterchef-ayse-ekiz-memleketinde-vali-yigitbasi-ile-gorustu.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.