Ozon Tedavisi nedir? Neden Uygulanır?

Genelde organik yapıdaki oksitlenmeye sebep olan ozon gazı olumsuz etkisiyle bilinir. Ozon gazından elde edilen oksidatif stres, oksijen oranını arttırarak organ yenilenmesini sağlamış olur.

Ozon Tedavisi nedir? Neden Uygulanır?

Genelde organik yapıdaki oksitlenmeye sebep olan ozon gazı olumsuz etkisiyle bilinir. Ozon gazından elde edilen oksidatif stres, oksijen oranını arttırarak organ yenilenmesini sağlamış olur. Sağlıklı vücut yapısına etki edebildiği gibi virüs ve zararlı bakteriler üzerinde de etki ettiği tespit edilmiştir. Bu süreden sonra çeşitli alanlarda da kullanımı gerçekleşmiştir. Kullanıldığı alanları genel başlıklar altında sıralayabiliriz.

  • Otoimmün hastalıklar,
  • Kronik kas rahatsızlıkları,
  • Yaşlanma karşıtı bakımlar,
  • Covid ve sonrasında ki etkilerinden arınma gibi tedavilerde ozon tedavisinin etkisi her geçen gün artmaktadır.

Otoimmün Hastalıklarda Ozon Tedavisi Kullanımı

Vücudun kendi doku ve hücrelerini yabancı olarak algılaması sebebiyle kendini savunmak adına saldırması durumu otoimmün hastalıkların temelini oluşturmaktadır. Bunun sonucunda vücutta çeşitli bölgelerde iltihaplanmalar oluşmaktadır. Genelde kullanılan otoimmün hastalıklarının tedavilerinde bağışıklık sisteminin oluşturduğu bu iltihaplanma sürecini durdurmak için tümüyle bütün bağışıklık sistemi baskılanır. Bu baskılanma sonrası iyileşme oranı da daha düşük gerçekleşebildiği gibi başka hastalıklara karşı da vücudu savunmasız bırakmaktadır.

Ozon tedavisi yönteminde, bağışıklık sistemi baskılanmaz ve doğru şekilde uyarılır. Bu sayede kişinin bünyesi başka hastalıklara karşı savunmasız kalmadığı gibi mevcut hastalığı da bütüncül bir şekilde muayene etmektedir.

Kronik Kas Rahatsızlıkları ve Ozon Tedavisi

Kronik kas ağrıları kişilerin kalıcı çözüm bulamadığı ve genelde artık çözüm bulmaktan vazgeçtiği kas ve iskelet yapısından kaynaklı sorunlar gelmektedir. Endorfin hormonu eksikliği gibi sorunlar bu ağrıların kaynağını oluşturmaktadır. Ozon tedavisi, endorfin salımını doğrudan uyardığı için kaslar arasında oluşan ödemi azaltır, bu da kişinin vücudunda ki ağrının azalmasını ve iyileşmesini sağlar. Bölgesel tedavi olarak uygulanması durumunda kan dolaşımını düzenli sağlanması desteklenir, bu sayede oksijen yoğunluğu artmış olur. Oksijen yoğunluğunun artması hasarlı doku ve hücrelerin tedavi edilmesini sağlamaktadır.

Yaşlanma Karşıtı Bakımlarda Ozon Tedavisi

Ozon tedavisinin vücuda genel olarak en büyük etkisi kan dolaşımını hızlandırarak doku ve hücre yenilenmesini desteklemektir. Bu özellikle plastik cerrahi alanında kullanımının kapılarını da aralamıştır. Yılların etkisinin vücuda bıraktığı etkileri yok etmek üzerine hizmet veren estetik alanı, hücre yenilemesi için harika bir alternatife sahip oldu.

Yaşlanmanın temel sebebinin hücrelerin oksijen eksikliği yaşaması ve bu sebeple eskisi kadar iyi çalışmamasıdır. Kan aracılığıyla oksijen iletilirken, kan dolaşımının hızlanmasıyla beraber ortaya çıkan oksijen miktarı artacaktır. Böylelikle ozon tedavisi ile cildin yenilenmesini sağlanmış olur. Aynı zamanda hasarlı hücre yenilenmesi yaptığı için de bu anlamda da yaşlanma etkilerini aktif olarak önlenmesini sağlamaktadır.

Covid-19 Etkilerini Ozon Tedaviyle Yok Etmek

Bir dönem yaygın bir şekilde görülen Covid-19 salgını sonrası bu virüse yakalanan kişiler atlatsalar dahi vücutlarında bazı etkiler taşıdılar. Virüsler yapısı gereği bir canlı organizmaya yerleşip kendine orayı ev edinir ve böylelikle hayatına devam eder. Ayrıca yine yapısı gereği virüsler girdiği vücutta etkisini ve kuvvetini yitirse de yok olmazlar. Kendilerine yuva olarak benimsedikleri o bedende var olurken bazı zararlar verebilir. Her virüs vücudun aynı bölgesi için sorun yaratmaz, covid-19 virüsü akciğer üzerinde etkisi olan bir virüs olduğu için solunum yolları ve kandaki oksijen oranını doğrudan etkiler. Ozon tedavisi ile virüslerin etkisi zayıflatılırken kan akışını da hızlandırdığı için covid -19 etkilerini vücuttan silmeye destek olur. Aynı zamanda covid-19 sonrası bağışıklık sisteminin aldığı hasarları tedavi etmek gerektiğinde, hem immun sisteme, hem solunum yollarına yüksek oranda etkisi olan ozon tedavisi uygulanabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.