PVC Doğrama Nedir? PVC Doğrama Kullanımının Avantajları

Yapıların tamamında kullanılmakta olan kapıların ve pencerelerin çerçeveleri doğrama olarak adlandırılır. Ahşap, demir ya da PVC gibi materyallerin kapı ve pencere doğrama üretiminde kullanılması mümkündür.

PVC Doğrama Nedir? PVC Doğrama Kullanımının Avantajları

Yapıların tamamında kullanılmakta olan kapıların ve pencerelerin çerçeveleri doğrama olarak adlandırılır. Ahşap, demir ya da PVC gibi materyallerin kapı ve pencere doğrama üretiminde kullanılması mümkündür. Üretimde kullanılan malzemeye göre plastik doğrama, ahşap doğrama ya da PVC doğrama gibi isimlerle anılan doğramalar son zamanlarda genellikle PVC malzemeden üretilmektedir.

PVC Doğrama Nedir?

Bazı katkı maddeleriyle birleştirilen ve daha sonra yüksek sıcaklıklarda şekillendirilen Polinivil Klorid yani PVC kullanılarak üretilen kapı ve pencere çerçevelerine PVC doğrama adı verilir. PVC kapı ve PVC pencere modelleri iş yerlerinde, konutlarda ve her türlü yapıda kullanılabilir. PVC pencere ve kapı çeşitleri günümüzde dayanıklılık, yalıtım ve maliyet gibi konularda sağladığı avantajlar nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Fıratpen PVC pencere sistemleri hava ve su geçirmez özelliklerinin yanı sıra yüksek rüzgâr yükü dayanımının da katkısıyla her tür binanın dış ortama bakan yüzeyinde, proje özelinde seri seçimi yapılarak tercih edilebilir.

PVC Doğrama Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Hem ahşap hem alüminyum ham maddeye göre sağladığı avantajın yanı sıra Fıratpen PVC pencere sistemleri dekoratif ve işlevsel beklentileri de karşılama özelliğine sahiptir. PVC doğrama maliyetleri diğer ham maddeler kullanılarak üretilen doğramalara göre daha uygundur. Bununla birlikte PVC doğramaları tercih etmenin sağladığı avantaj yalnızca ilk yatırım maliyetlerinin daha uygun olmasıyla sınırlı değildir. Ahşap ham maddeden üretilen doğramalarda gereksinim duyulan bakım ve temizliğe PVC doğramalarda ihtiyaç duyulmaz. Bu sayede ahşap doğramaların bakımları için belirli aralıklarla yapılması gereken masraflar da ortadan kalkmış olur.

Üst düzey su sızdırmazlık özelliğine sahip olan PVC doğrama sağlıklı ve paslanması zor bir maddedir. Çevre dostu ve geri dönüşümlü PVC özel katkı maddeleriyle üretilen bu nedenle de rengini ve parlaklığını uzun süre koruyabilen bir doğrama ham maddesi olma özelliği taşır. PVC pencereler yüksek alev alma sıcaklığına ve olası bir tutuşma durumunda kendiliğinden sönme özelliğine sahiptir.

PVC Çeşitleri Nelerdir?

PVC profillerden üretilen PVC çeşitleri her tür yapının aydınlatılması ve havalandırılması amacıyla tercih edilebilir.

PVC Kapı

Dış ve iç ortamlarda kullanılabilen PVC kapı sistemleri konutlarda, ofislerde, hastanelerde diğer bir deyişle tüm yaşam alanlarında kullanılabilir. Ahşap kapılara göre bakımının ve temizliğinin daha kolay olması PVC kapı seçiminde önemli rol oynayan etkenlerden biridir. Fıratpen PVC kapı sistemleri darbeye karşı mukavemetinin geliştirilmiş olması nedeniyle güvenlik açısından da ön plandadır. Isı yalıtımı konusunda avantaj sağlayan PVC kapıların maliyetleri de çelik ya da ahşap kapılara göre daha uygundur. Fıratpen PVC kapı sistemlerinin PVC balkon kapıları, WC PVC kapıları ve kilitli PVC kapıları gibi farklı çeşitleri üretilmektedir.

pvc-dograma-nedir-pvc-dograma-kullaniminin-avantajlari.jpeg

PVC Pencere

PVC kapı sistemleri gibi her tür yapıda kullanılabilen Fıratpen PVC pencere sistemleri yalnızca ısı ve ses yalıtımıyla değil mekâna uygun ve estetik çözümler sağlaması nedeniyle de her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. PVC pencerelerin adaptörlü PVC pencere, pivot PVC pencere, katlanır PVC pencere ve sürme pencere gibi farklı modelleri vardır.

PVC Doğramada Tercih Fıratpen

PVC çeşitleri denilince akla gelen ilk isim olan Fıratpen kalite, deneyim ve en son teknolojilerin birleşimi olan ürünleriyle modern yapı sistemlerine optimum fayda sağlayacak, kaliteli ve ekonomik çözümler sunmaktadır. 21 farklı renk seçeneğine sahip olan Fıratpen pencere sistemleri üretimi farklı zevklere ve ihtiyaçlara uygun modellerde gerçekleştirilmektedir. Bu sayede her tür yapıda konforlu ve verimli bir kullanım imkânı sunacak pencere sistemlerine Fıratpen’in geniş ürün yelpazesi içerisinden ulaşmak mümkün olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.