SEO Danışmanlığı Nedir?

SEO danışmanlığı, kurulma amacı ne olursa olsun, bir internet sayfasının dijital ortamlarda daha iyi sıralama almasına yardımcı olur.

SEO Danışmanlığı Nedir?

SEO danışmanlığı, kurulma amacı ne olursa olsun, bir internet sayfasının dijital ortamlarda daha iyi sıralama almasına yardımcı olur. Bu sayede Google’da daha üst sıralara çıkmak mümkün olduğu için hem tıklama hem de görüntülemeler artar.

Böylece sitenizden daha verimli sonuçlar almanız mümkündür. Ayrıca firmaysanız hizmet ve ürünlerinizin daha fazla satmasını, marka tanınırlığının yükselmesini ve kendi reklamınızı yapmanızı da sağlar.

Bu bakımdan doğru yapılan optimizasyon işlemleri, sitenizi daha iyi bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Bu hizmetlerde önce site incelenmekte, ardından da eksikleri tespit edilmektedir. Ardında bunlar iyileştirerek, arama motoru uyumlu hale getirilir. SEO danışmanlığı olarak uzman ekiplere sahip olan firmamız, dijital platformdan daha iyi sonuçlar almanıza yardım eder.

SEO Danışmanlığı Sitelere Neler Kazandırır?

İnternetin insan hayatına girmesi ile beraber, dijital ortamlarda bulunan sitelerin sayısı artmıştır. Alışverişten bilgi almaya kadar pek çok site vardır ve insanlar 7/24 bunlardan yararlanmaktadır.

Bu yönüyle firma olarak dijital ortamlara geçiş yapmamışsanız, rakiplerinizle iyi bir şekilde yarışmanız mümkün değildir. Zira online sistemler, daha fazla müşteriye düşük maliyetlerle ulaşmanıza yardımcı olur.

Ayrıca SEO çalışmaları, size siteniz hakkında birçok veri de sunar. Bunlardan bazıları aşağıda olduğu gibi özetlenebilir;

  1. Kişilerin sitede ne kadar süre durduğunu anlamanızı sağlar.
  2. Tıklamaların nereden alındığını görmenizi sağlar.
  3. Formların kaç kişi tarafından doldurulduğunu gösterir.
  4. Sepete kaç müşterinin ürün eklediğini görmenizi sağlar.
  5. Kaç müşterinin alışveriş yaptığını görmenizi sağlar.

Bunun yanı sıra SEO çalışmaları yaptırmak pek çok avantaja da sahiptir. Böylece şu gibi fırsatları internet sitelerine kazandırır;

  1. Kullanıcı deneyimini arttırmanıza olanak sunar.
  2. Firmanızın marka tanınırlığını arttırır.
  3. Satış kapatma oranlarını arttırır.
  4. Arama motorundan gelen kullanıcıları yükseltir.
  5. Dijital platformlarda pazar payınız yükseltilir.
  6. E-ticaret sitelerinde satışların yükselmesine olanak tanır.

Bunlarla sınırlı kalmadan yerel SEO çalışmaları da yapılabilir. Böylece sadece hizmet sunduğunuz bölgede daha iyi bir şekilde müşterilerinize ulaşmanız sağlanır. Bunun yanı sıra sıralamanın artması, güvenilir bir kaynak olmanıza da yardımcı olur.

SEO Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

SEO Danışmanlığı ilk olarak internet sitesi sahibi müşterilerin ilgili site ile alakalı iletişim kurması ile başlar. Ardından site incelenir ve fiyat teklifi verilir. Anlaşılması durumunda swot analizi ve rakip analizi yapılır, eksikler belirlenir. Yol haritası belirlenmesi sonucunda optimizasyon işlemleri başlatılır ve bu kapsamda site içi ve dışı seo yöntemleri adıyla bahsedilen çözümler sunulur. Bu konuda SEO Uzmanı Onur UZUN tarafından profesyonel destek almak mümkün.

Her ne kadar yapılan işlemler siteye özel belirlense de temel olarak şu gibi işlemler gerçekleştirilmektedir;

  1. Mobil Sürümün Hazırlanması
  2. Site İçi Yönlendirme Linkleri
  3. Sitenin Güncel Olması
  4. Bozuk Bağlantıların Düzenlenmesi
  5. Robots.txt Dosyasının Oluşturulması
  6. Ürün Açıklamaları Girilmesi
  7. Site Hızının Arttırılması
  8. Doğru Bir Dil Kullanılması
  9. Anahtar Kelime Kullanılması
  10. Başlık ve Alt Başlıkları Düzenlenmesi

Bunların yanı sıra Sitemap hazırlanması, anlamlı URL oluşturulması, görsellerin düzenlenmesi gibi işlemler de vardır. Site dışı SEO hizmeti ise backlink ile yapılır. Bu kapsamda mevcut farklı modeller vardır ve kaliteli olanlar tercih edilmelidir. Sektör ile alakalı kaliteli backlinkler doping etkisi yapacaktır. Böylece Google botlarına güvenilir bir site olarak görünebilirsiniz.

SEO Danışmanlığı Kimlere Sunulur?

SEO danışmanı, internette mevcut olan tüm sitelere özel bir şekilde çalışma gerçekleştirmektedir. Bu kapsama şu gibi platformlar da dahildir;

  1. Haber siteleri
  2. Bilgi verme amacı güden siteler
  3. Kurumsal web siteleri
  4. Blog siteleri
  5. E-ticaret siteleri

Bunların dışında farklı bir hedefle kurulan siteler de dahildir. Bu sayede ürün ve hizmet satışınızı arttırabilir, aldığınız organik tıklamaları yükseltebilirsiniz. Sadece size özel olan SEO çalışmaları sitenize başarılı bir yatırım yapmanızı sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.