SEO’nun Faydası Nedir?

Web sitelerinin Google başta olmak üzere arama motorlarında yapılan arama sonuçlarındaki varlığına odaklanan bir dijital pazarlama stratejisidir.

SEO’nun Faydası Nedir?

Web sitelerinin Google başta olmak üzere arama motorlarında yapılan arama sonuçlarındaki varlığına odaklanan bir dijital pazarlama stratejisidir. Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO’nun nasıl çalıştığını anlayan markalar ve işletmeler arama sonuçlarındaki görünürlüklerini artırmak ve daha üst sıralarda yer almak için pek çok farklı SEO stratejisinden faydalanabilir.

Arama Motoru Optimizasyonu Farklı Yöntemlerle Yapılabilir

SEO kapsamında uygulanan temel çalışmalar iki farklı grup altında sınıflandırılabilir: sayfa içi SEO ve sayfa dışı SEO. Sayfa içi ve sayfa dışı SEO temelde web sitelerinin kullanıcılar ve arama motorları için daha kolay, kullanışlı ve güvenilir hale getirilmesi amacıyla uygulanır. Arama motorlarının botları, taradıkları web sitelerinin kendileri ve kullanıcılar için ne kadar kullanışlı olduğunu gördüklerinde ilgili web sitelerinin farklı aramalarda iyi sıralama alma şansı artar.

Kullanıcı arama motorunda herhangi bir arama sorgusu girdikten sonra kendisine teslim edilen sayfa SERP ya da arama motoru sonuç sayfası olarak adlandırılır. SERP kullanıcılara organik sonuçlar ile PPC yani tıklama başına ödeme reklamları sunar. Organik sonuçlar SEO stratejilerine bağlı olarak şekillenen ve doğal olarak elde edilen sıralamalardır. PPC reklamları için ödeme yapılması gerekir. Organik sonuçlarda yer almak için ise Google’a ya da herhangi bir arama motoruna ödeme yapılması gerekmez. Yalnızca doğru SEO Hizmeti stratejilerinin uygulanması yeterlidir.

Arama motoru botları internet ortamındaki web siteleri ve web sitelerini oluşturan sayfalar hakkında sayfa hızı, dahili bağlantı, başlık etiketi, backlink gibi çeşitli bilgileri toplarlar. Bu sayede arama yapan kullanıcılara web sitelerindeki bir sayfası ne zaman sunacaklarına dair doğru verilere sahip olurlar.

Google arama motoru botlarının algoritmalarında 200’den fazla sıralama faktörü kullanılmaktadır. Bu nedenle web sitelerinin optimize edilmesi sırasında dikkate alınması gereken pek çok farklı unsur vardır. Web sitesinin ne kadar iyi optimize edildiği ve bu kapsamda ne kadar iyi sıralandığını belirleyen sayfa içi ve sayfa dışı faktörler bulunmaktadır.

SEO Çalışmaları Görünürlüğün Artırılmasını Sağlar

Web sitelerinin arama motoru sonuçlarında aynı niş ya da pazara sahip olan diğer web sitelerinden daha üst sıralarda yer almasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar SEO olarak adlandırılır. Bunun sonucunda SEO son derece kapsamlı ve önemli bir süreçtir.

Arama motorları, internet kullanıcılarını ve organik trafiği web sitesine çekmenin en önemli yolu olma özelliğine sahiptir. Bunun için doğru içeriğe ihtiyaç duyulur. İnternette gezinen insanlar genellikle ihtiyaçları olan bilgi, ürün ve hizmetleri ararlar. Web sitesi bu bilgiyi sağlıyor ancak arama motoru sonuç sayfasında görünmüyorsa SEO çalışmalarının başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir.

SEO stratejilerinin doğru bir şekilde belirlenmesi ve uygulanması web sitelerinin internet kullanıcıları nezdinde daha görünür olmasını sağlar. Pazarlama, çok daha fazla sayıda insanın web sitelerinin ne sattığını ya da tanıttığını görmesini sağlamakta olup arama motorunda pazarlama SEO ile yapılmaktadır. Arama motorlarını kullanan kişiler ihtiyaçları olan bilgi, ürün ve hizmetlerin web sitesinde olduğunu söylemek için SEO’dan faydalanılır. Google başta olmak üzere arama motorlarında her gün milyarlarca arama sorgusu yapılmaktadır. Atalay Sıdar tarafından kurulan ve alanının önde ismi olan Simur Digital sektöründe uzman, deneyimli ve profesyonel ekibi ile tüm müşterilerine sektörel rekabetlerinde son derece önemli bir avantaj sağlar.

Diğer yandan unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri SEO’nun bir anda planlanıp uygulanacak bir strateji olmadığıdır. Bir anda yapılan agresif SEO çalışmaları anlık olarak etki etmez, etse de alınan bu sonuçlar kalıcı olmaz. SEO çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ilk birkaç ay web sitelerinde güncellemeler yapılmasına, arama motoru botlarının değişiklikleri taramasına ve dizine eklemesini beklemeye ayrılır. Web sitelerinin gerektirdiği iş miktarı ve arama motoru botlarının tarama sıklığı gibi etkenlere bağlı olarak arama motoru sonuçlarında yeni sıralamalar alınmaya başlanması için gereken süre genellikle 3 ila 9 ay arasında değişir.

Web sitelerinin trafiği arama motoru sıralamalarında elde edilen artışla doğrudan ilgilidir. Web sitesi sıralamalarının yükselmeye başlamasıyla birlikte web sitesine gelen trafik kademeli olarak artar. Yeni sıralamalar ve trafik anlık olup bu artışları görmeye başlamadan önce gerekli güncellemelerin tamamlanması ve dizine eklenmesi için birkaç aya gereksinim duyulur.

Elbette gözden kaçırılmaması gereken farklı ve bir o kadar da önemli bir başka nokta daha var. Arama motoru sıralamalarında üst sıralamalara erişmek arama motorundaki sektörel rekabette ön plana çıkmak için yapılması gerekenlerin yalnızca yarısıdır. Arama motorları sürekli olarak geliştiği ve algoritmaları güncellendiği için web sitelerinin sıralamaları günlük olarak dahi değişebilir. Mevcut sıralamaların korunması, arama motoru sıralamalarında yenilerin elde edilmesi kadar önemlidir. URL sıralamasının en üst noktaya taşınması için sürekli olarak araştırma, güncellenme ve test edilmesi gerekliliği vardır. Arama motoru sonuçlarında istenilen sıralamalara ulaşıldıktan sonra SEO çalışmalarına devam edilmemesi halinde son derece hızlı bir şekilde sıralama kaybı yaşanması olasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.