Shih-Tzu Özellikleri ve Bakımı

Popüler küçük köpek ırkları arasında Shih-Tzu rahatlıkla örnek gösterilebilir. Özellikle görünümü sebebiyle birçok hayvan severin ilgisini toplamayı başarmıştır.

Shih-Tzu Özellikleri ve Bakımı

Popüler küçük köpek ırkları arasında Shih-Tzu rahatlıkla örnek gösterilebilir. Özellikle görünümü sebebiyle birçok hayvan severin ilgisini toplamayı başarmıştır. Evde bakacağınız için küçük köpek ırklarından arıyorsanız Shih Tzu kesinlikle memnun kalacağınız bir türdür. Çevredeki insanların ilgisini çekmeyi başaran bu köpekler küçük olmalarına rağmen oldukça dayanıklıdır. Uzun yaşayan bir köpek almak istiyorsanız bu cins köpeklerin 11-14 yıl arası yaşadığını bilmelisiniz.

Küçük köpek ırkı olan Shih-Tzu, şirin görünümlerinin yanı sıra aynı zamanda cesurdur. Boyu küçük olmasına rağmen cesurca davranan minik evcil hayvanlardan olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çocuğunuz varsa ve aldığınız köpekle iyi anlaşsın istiyorsanız Shih-Tzu sizi bu konuda memnun edecektir.

Shih-Tzu Özellikleri Nedir?

Apartmanda yaşayan kişiler köpek almaya çekinir. Çünkü köpekler genelde gürültücü hayvanlardır. Fakat Shih Tzu apartman yaşantısına uyum sağlayabilen köpek cinleri arasında yer alır. Evin içinde enerjik olan bu köpek cinsini aldığınızda eğlenceli vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Yoğun tempoya sahip bir yaşantınız varsa fazla egzersiz ihtiyacı duymamaları işinizi kolaylaştırır.

Egzersize ihtiyaç duymamalarının sebebi ev içerisinde fazla koşturmalarıdır. Araştırmalarınızda farklı Shih-Tzu köpeklerinin olduğunu görebilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak uzun ya da kısa tüylü Shih-Tzu alabilirsiniz. Bakımını düşünerek Shih-Tzu fiyatları incelemesi yaparsanız karar vermeniz daha kolay olacaktır. Aksi takdirde bakımını yaparken çok zorlanırsınız. Sahibine bağlı oldukları için sizinle iyi vakit geçirecektir.

shih-tzu-ozellikleri-ve-bakimi.jpeg

Shih-Tzu Bakımı Nasıl Yapılır?

Söz konusu Shih Tzu olduğunda tüy bakımına ve beslenme düzenine dikkat etmeniz şarttır. Her köpekte olduğu gibi bu köpeklerde de iyi bakım yapılmadığında çeşitli hastalıklar meydana gelir. Köpeğinizin tüylerini günde bir kez taramak rutininiz hâline gelmelidir. Tüy bakımına dikkat etmeniz sizin için sorun olmayacaksa Shih-Tzu fiyatları araştırması yapabilirsiniz.

Bilindiği üzere bu köpeklerin kafasının üstünden gözlerine doğru uzayan tüyler vardır. Tüy bakımında onların kısaltılması gerekiyor. Kimileri kısaltmak yerine köpeğin görmeyeceği şekilde tokayla tutturuyor. Sağlığına zarar vermemek için beslenme düzenlerini veteriner hekimlerin tavsiyeleri doğrultusunda gerçekleştirmenizde fayda vardır. Çünkü Shih-Tzu köpekleri mama konusunda seçicidir ve aldığınız her mamayı tüketmezler.

shih-tzu-ozellikleri-ve-bakimi-001.jpeg

Shih-Tzu Fiyatları Ne Kadar?

Köpek alırken cinslerin hava sıcaklıklarına gösterdikleri tepkiyi araştırmanız bilinçli davranmanızı sağlar. Mesela Shih-Tzu fiyatları sizin için merak konusuysa bu cins köpeklerin bulunduğu ortamın sıcaklığına fazlasıyla uyumlu olduklarını bilmelisiniz. Dışarıya çıkmaya pek müsait değillerdir. Bunu bilmeden köpek alırsanız hoşlanmadığı hâlde köpeğinizi dışarı çıkarabilirsiniz. Bu da köpeğinizin mutsuz olmasına sebep olur.

Köpeği aldığınız zaman enerjik ve sevimli davranışları olduğunu göreceksiniz. Adından da tahmin edilebileceği üzere Çin ırkına mensupturlar. Küçük köpek ırklarından olmaları insanlar tarafından ilgiyle karşılanan popüler köpeklerden olmasını sağlamıştır. Biraz önce bahsedilen tüy bakımı göz önünde bulundurulduğunda şaşırtıcı derecede az tüy dökerler. Bu özellikleri düşünerek Shih-Tzu fiyatları üzerinde araştırma yapabilirsiniz.

Yavru Shih-Tzu Hangi Mamayı Yer?

Araştırma yaptığınız zaman Shih-Tzu köpeklerinin her mamayı yemeyi tercih etmediğini öğrenebilirsiniz. Belki de bu cins köpeklerin sahiplerini en çok uğraştıran özellikleri mama seçiyor olmalarıdır. İlk defa Shih-Tzu fiyatları araştırması yapacaksanız ve köpeği almakta kararlıysanız düzenli tüketeceği bir mama bulana kadar küçük boy paketler almanız daha uygundur.

Sağlıklı ve kaliteli mama seçimi yapmanız gerektiği için alanında uzman veteriner hekimlere de danışabilirsiniz. Yine de veterinerlerin tavsiye ettiği her mamayı köpeğinizin seveceğini düşünmemelisiniz. Onun damak zevkine uygun bir mama bulduğunuz zaman büyük boy paket alarak beslenme düzeni oluşturmanız mümkündür. Daha fazla bilgi için Shih-Tzu fiyatları araştırması yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.