Tata Yedek Parça Bulunur mu?

Hindistan'ın ünlü otomobil markası Tata, Türkiye’de de kendisine bir kitle yaratmıştır.

Tata Yedek Parça Bulunur mu?

Hindistan'ın ünlü otomobil markası Tata, Türkiye’de de kendisine bir kitle yaratmıştır. Ancak tahmin edeceğiniz üzere ülkemizde Tata; Renault, Hyundai, Honda kadar popüler bir otomobil markası değildir. Bundan dolayı Türkiye’deki Tata yedek parça üreticileri ve dağıtıcıları da bu düşük taleple paralellik gösterir. Yani Tata oto parça bulmanın pek de kolay olmadığını söyleyebiliriz.

Tata Indica Yedek Parça Sorunu

Her markada olduğu gibi Tata otomobilde de bazı modeller öne geçmiş ve popülerliği toplamıştır. Örneğin Indica, Tata denilince akla ilk gelen modeldir. Ülkemizde de bu modelle popülerlik sağlayan Tata’nın maalesef ki oto parça sorunu burada da devam etmektedir. Bu araca sahip olmak isteyen birçok sürücü, Tata Indica yedek parça sorunu sebebiyle bu fikirden vazgeçiyorlar. Ancak bu durumun son zamanlarda değişmeye başladığını söylemek isteriz.

Teknoloji geliştikçe alışveriş alışkanlıklarımız da buna paralel olarak değişip evrim geçirdi. Evimizin konforundan vazgeçmeden sadece dakikalar için binlerce ürüne ulaşıp onları satın alabiliyoruz. Online alışveriş hayatımızın her alanına sızdı desek yeridir. Bu alanlardan birisi oto parça sektörü oldu. Google üzerinden kolayca bulabileceğiniz pek çok web site, oto parça siparişi vermenize imkan tanıyor. 

Oto parça sitelerden en çok bilinen ise Parça Ofisi. Farklı otomobil marka ve modelleri için dünyanın her yerinden parça tedariği sağlayan firma, müşterilerinin güvenini kazanmış durumda. Parça Ofisi Tata gibi parça sıkıntısı çekilen araçlarda dahi müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmayı başarıyor. Tata Indigo yedek parça başta olmak üzere toplam 7 farklı modele ait parçaları temin ediyor.

Tata Parçaları Ucuz mu?

Bilindiği üzere Tata yedek parça fiyatları genellikle çok yüksek düzeyde değildir. Araç sahiplerini en çok sevindiren şeylerden biri de parçaların uygun fiyatlı olması. Ancak bu durum ürün kategorisine göre değişiklik gösterir. Örneğin Tata debriyaj seti ile Tata hava filtresi arasında ücret olarak büyük bir fark olur. Çünkü araç filtreleri her zaman için debriyaj setlerinden çok daha uygun fiyata satılır.

Tata parça fiyatları üzerinde etkili olan bir diğer faktör ürünün markasıdır. Genelde orijinal Tata yedek parça yan sanayi ve muadil ürünlere göre daha pahalı olur. Çünkü aracınız için alabileceğiniz en iyi ve en kaliteli parçalar orijinal olanlardır. Ancak fiyatların kabaca 50 TL ile 16.000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Bu fiyatlar muadil ve yan sanayi parçalarda çok daha düşü seviyelerde seyreder.

Tata Yedek Parça Yorumları

Tata orijinal parça için kullanıcı yorumları genel anlamda olumludur. Özellikle de aracın performansını maksimum seviyeye getirdikleri için memnuniyet her zaman en üst düzeydedir. Ancak yan sanayi ve muadil parçalarda durum biraz değişmektedir. Bazı kalitesiz markalara ait ürünler maalesef ki araca faydadan çok zarar verir. Bundan dolayı seçiminizi iyi yapmalısınız. Örneğin Valeo, Bosch ve Seco sektörün en kaliteli yan sanayi ürünlerindendir. Bu firmalar kaliteli parça ürettiklerinden dolayı müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilirler. Muadil olanlarda ise satın alım yapılan yere göre müşteri yorumları değişir. Örneğin sıradan bir mağazadan aldığınız Çin muadili ürün muhtemelen sizi tatmin etmeyecektir. Ancak Parça Ofisi web sitesinde satılanlar için yorumlar genel olarak çok iyidir. Aşağıda yer alan linke tıklayarak Parça Ofisi web sayfasına gidebilir ve Tata yedek parça kataloğunu inceleyebilirsiniz:

Tata Yedek Parça: www.parcaofisi.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.