Teknolojinin İnsan Hayatındaki Önemli Etkileri

Teknolojinin insan hayatına girmesiyle birlikte hiç ve siz hayatımıza son derece önemli değişiklikler olmuştur.

Teknolojinin İnsan Hayatındaki Önemli Etkileri

Teknolojinin insan hayatına girmesiyle birlikte hiç ve siz hayatımıza son derece önemli değişiklikler olmuştur. Özellikle insanlar geçmişte ki pek çok alışkanlığını değiştirmek zorunda kalmıştır. Son 20 yıla bakacak olursak insanlar daha önce yaşamadıkları ve yapmadıkları pek çok şeyi günümüzde yapmak zorundadır. Hiçbirisi bu durumun en temel sebepleri teknoloji insan hayatını son derece olumlu veya olumsuz yönde etkilemesi rol oynamaktadır. İnsanlar hayatının hemen her noktasına teknoloji ile karşı karşıyadır. İş yerinde, okulda, sokakta veya normal sosyal hayatta karşımıza teknolojinin hemen her bakımdan özellikleri açık bir şekilde çıkmaktadır. Hayatımızı son derece kolaylaştırması bakımından hemen her insanın teknolojiyi oldukça iyi bir şekilde kullanması gerekmektedir. Her geçen gün üzerine koyarak ilerlemesi, önümüzdeki yıllarda insan hayatını kolaylaştırması bakımından Son derece önemli bir mesaj vermektedir. Bunun yanı sıra hayatımızda pek çok önemli durumun değiştirilmesi ve insanların daha iyi bir hayat yaşayabilmesi bakımından teknoloji vazgeçilmezdir. Her sektörde görülmesi ile birlikte aslında olumlu yönleri kadar yanlış kullanıldığı zaman olumsuz yönleri de insanları etkilemektedir. Bu duruma en basit örneği bilgisayarlar üzerinden verebiliriz. Bilgisayarlar doğru kullanıldığı sürece insanların hayatını son karacı olumlu yönde etkilemiştir. Hiç şüphesiz bilgisayarı doğru bir şekilde değerlendiren insanlar hemen her zaman son derece kaliteli vakit geçirebilir.

Geçmişten günümüze teknolojinin oldukça hızlı bir şekilde ilerlediğini dizüstü bilgisayar üzerinden örnek vererek açıklayabiliriz. Bilgisayarların ilk olarak üretilmeye başlandığı dönemlerde son derece sade ve ilkel bir görünüme sahip olması, günümüzde dizüstü bilgisayarı gibi oldukça sık kullanılan bir araç haline dönene kadar önemli değişiklikler göstermiştir. Hemen her insanın oldukça yoğun bir şekilde bilgisayarları kullanması Bu alana yönelik ilgi ve alakayı da artırmıştır. Hiç şüphesiz üzerine koyarak ilerlemesi ile birlikte insanların bilgisayarı olan ilgisi ve alakasını artmıştır. Okul, işyeri, sosyal hayat ve daha pek çok noktada insanlar bilgisayarlarını son derece yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. İnsanların hayatını olumlu yönde etkilemesi dolayısıyla bilgisayar günümüz dünyasında son derece önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bir çok işin bilgisayar üzerinden görülmesi, günümüzde bu önemli elektronik araç gelecek olan ilgi ve alakayı da artırmıştır. Bilgisayarın en önemli parçalarından olan ekran kartı, bilgisayarların üretilmeye başlandığı ilk günden günümüze kadar son derece önemli değişiklikler yaşanmıştır. Özellikle günümüzdeki teknolojinin gelmiş olduğu seviye dolayısıyla çok daha modern bir halde olması insanların kullanım kolaylığına kavuşmasına neden olmuştur.

Geçmişten Günümüze Teknolojinin İlerleyişi

İnsanların hayatını kolaylaştırması bakımından teknoloji günümüz dünyasında vazgeçilmez bir konudur. Özellikle geçmişten günümüze hayatımızın son derece hızlı bir şekilde değişmesinde teknolojinin son derece önemli bir yeri vardır. Hemen herkezin teknoloji ile olan münasebetinin artması üç besin insan hayatında ne derece önemli bir rol üstlendiğini açık bir şekilde göstermektedir. Bunun yanı sıra insanların teknolojiye olan ilgi ve alakasına etkili olan bir diğer önemli konu ise insanların hayatını kolaylaştırmasıdır. Hemen her insanın hayatına doğrudan veya dolaylı yoldan önemli ölçüde etki etmesi hiç şüphesiz belli başlı konularda insanların daha dikkatli ve tutarlı bir şekilde hareket etmesine etkili olmuştur. Teknoloji doğru kullanıldığı sürece insanın hayatına her zaman olumlu yönde etkilemiştir. Aynı şekilde yanlış kullanıldığı dönemlerde ise olumsuz yönde etkilemiştir.

Geçmişten günümüze dönüp baktığımızda aradaki farkın en bariz örneği hiç şüphesiz teknolojinin dünyayı  Son derece önemli bir noktaya taşımış olmasıdır. İnsanların hayatında oldukça önemli değişiklikler olmasına ve etkilerin günümüz dünyasında da yoğun bir şekilde görülmesi insanların teknoloji ile olan münasebetinizi artırmıştır. Bu duruma en basit örneği eğitime verebiliriz. Eğitimde son yıllarda ülkemizde dahil dünyanın pek çok önemli ülkesinde teknoloji yoğun bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Teknolojinin eğitime girmesi ile öğrenciler çok daha hızlı bir şekilde bilgi ulaşabilmiş, ulaşmış oldukları bu bilgiyi daha iyi bir şekilde değerlendirebilme imkanına kavuşmuş tur. Aynı zamanda insanın hayatını kolaylaştırması bakımından hemen her kesim tarafından teknoloji oldukça yoğun bir şekilde kabul görmüştür. Özellikle insanların günlük hayatında kullanmış oldukları toplu taşıma, iletişim için kullanmış oldukları cep telefonu, bilgiye ulaşmak ve işlerini halletmek için kullanmış oldukları bilgisayar gibi önemli elektronik araç gereçler her geçen gün üzerine koyarak ilerlemekte ve insanların hayatını çok daha ileri boyutta kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra Küçüğünden büyüğüne hemen herkesin teknoloji ile olan münasebetinin artmasındaki en temel faktörlerden birisi hiç şüphesiz insanların bilgiye aç olması ve teknolojinin aslında insanların hayatını olumlu yönde etkilemesi dolayısıyla insanların bu alanı olan merakının artması etkili olmuştur. Güneş enerjili lamba gibi önemli bir araç gerecin var olması, geçmişte yaşayan bir insana sorulduğunda imkansız olarak görülecektir. Fakat bu ve buna benzer pek çok Önemli araç gerecin olması insanların hayatına son derece olumlu yönde etkilemeyi başarmıştır.

Teknoloji Yanlış Kullanıldığı Zaman İnsan Hayatını Olumsuz Yönde Etkilemektedir

Teknoloji insan hayatı için her ne kadar vazgeçilmez bir durumda olsa da, yanlış bulunduğu zamanlar oldukça olumsuz durumlar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle günümüz dünyasında ülkelerin silah Savunmada teknoloji oldukça önem verdikleri görülmektedir. Yakın tarihte de görüldüğü üzere savaşlarda insanlar son model silahlar ile çok sayıda insanın ölmesine neden olmaktadır. Bu ve buna benzer pek çok olumsuz durum insan hayatının ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Bu duruma örnek bir diğer konu ise özellikle bilgisayarlardır. Bilgisayarlar yanlış ve gereksiz kullanıldığı zaman insan hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle zaman anlamında önemli bir kayıp olması, bilgi kirliliğinden etkilenmesi ve uzun süre vakit geçirildiği durumda sağlığını olumsuz yönde etkilemesi bakımından Oldukça dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Ama aslında araçlarda örnek verilebilir. Arabaların kalitesi ve gelişmiş idi arttıkça hızı da artmaktadır. İnsanlar doğru kullandıkları sürece arabalar bizler için güvenlidir. Aksi takdirde arabanın sunmuş olduğu imkanlar yanlış kullanılırsa hayatımızı tehlikeye girmesi bakımından oldukça önemli bir risk oluşacaktır. Her ne olursa olsun insanlar teknolojiyi kullanırken belli başlı konulara dikkat ettiği sürece herhangi bir sorun yaşamayacaktır.

Zamanın hızlı bir şekilde ilerlemesi, birçok insanın hayatında belli başlı konularda önemli değişiklikleri doğurmuştur. Bu değişikliklerin de olmasındaki en temel faktörler aslında hiç şüphesiz teknolojinin hayatımıza hızlı bir şekilde etkilemesi ve etkilenen bu hayatımızın bize bir geri dönüşü olmasına kaynaklanmaktadır. Hemen herkesin teknolojiye olan bağlılığının günümüz dünyasında son derece ileri bir boyuta olması hiç şüphesiz ilerleyen dönemlerde bu durumu artıracaktır. Özellikle insan sağlığına zararlı buluşacak herhangi bir durumun önüne geçilmesi bakımından teknoloji kullanılmasındaki belli başlı konular dikkat edilmelidir. Cep telefonu, bilgisayar, televizyon ve benzeri pek çok elektronik araç gelecek uzun süre bakılması durumunda gözlerinde oluşacak hasar, radyasyon yayan elektronik araç gereçlerin insan yüzünü uzun süre temas etmesi sonucunda oluşacak rahatsızlıklar gibi belli başlı konular insanların dikkat etmesi de önemli konular arasına girmektedir. Durum her ne olursa olsun insanların teknolojiyi dikkatli bir şekilde kullanması hayatın her zaman olumlu yönde diyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.