Ticari Araç Kiralama Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Günümüzde farklı ölçeklerdeki şirketler pek çok faaliyetlerini gerçekleştirmek için farklı özelliklere sahip araçlara ihtiyaç duyarlar.

Ticari Araç Kiralama Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Günümüzde farklı ölçeklerdeki şirketler pek çok faaliyetlerini gerçekleştirmek için farklı özelliklere sahip araçlara ihtiyaç duyarlar. Araç satın almak yerine ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerini tercih etmek ise avantajlı bir çözüm olarak işletmelerin alternatifleri arasındaki yerini alır. Araç kiralama hizmeti araç satın alım maliyetinin yanı sıra beraberinde doğan pek çok maliyeti ortadan kaldırdığından son yıllarda büyük talep görmektedir. Carvento araç kiralama sektörünün lider ismi olarak geniş araç filosuyla her işletme özelinde değişebilen araç gereksinimlerini ekonomik fiyatlarla karşılamaktadır. Bununla birlikte araç kiralama hizmeti alacak bireylerin ve işletmelerin gerçekleştirmesi gereken bazı prosedürler ve dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır.

Sayfa: https://www.carvento.com/hafif-ticari-arac-kiralama/

Ticari Araç Kiralama Sektörü Hızla Gelişiyor

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, şirketlerin aylık ve yıllık harcamalarının büyük bir kısmını araç satın alımı ve beraberinde gelen maliyetler oluşturuyor. Bu durumda araç satın almak yerine araç kiralama hizmeti almak, işletmeler açısından daha karlı ve işlevsel bir çözüm olarak öne çıkıyor. Ticari araç kiralama hizmetleri şirketleri mali açıdan rahatlatarak farklı avantajlara sahip olmalarını sağlıyor.

Ticari araç kiralama gibi hafif ticari araç kiralama hizmeti de işletmeleri önemli mali yüklerden kurtardığı için farklı ölçeklerdeki şirketlerin ilk seçeneklerinden biri haline gelmiştir. Araç kiralama hizmetlerinin sağladığı diğer bir avantaj; kiralama hizmetinin dönemlik, aylık ya da yıllık opsiyonlarla gerçekleştirilebilmesidir.

Ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmeti ile ilgili detaylar araç kiralama hizmeti veren şirket özelinde değişebilir. Her firma farklı prosedürler uygulayabildiği için mutlaka hizmet alınacak firmadan detaylı bilgi alınmalıdır. Diğer yandan araç kiralama hizmeti kapsamında uyulması gereken bazı ortak noktalar vardır. Bu kurallara dikkat edilmesi halinde ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama şirketlere maddi fayda başta olmak üzere pek çok avantaj sağlayan bir hizmet olarak öne çıkar.

Ticari araç kiralama hizmeti sırasında her şirket kendi ihtiyaçlarına ve bütçesine göre değişen opsiyonlar talep edebilir. Bireysel araç kiralama hizmetlerinde genellikle binek araçların kullanımı tercih ediliyor olmasına karşın, kurumsal kiralamalarda bu durum biraz daha farklıdır. Kurumsal araç kiralama hizmetlerinde genellikle ticari ve hafif ticari araçlar tercih edilmektedir. Avrupa Birliği tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda üretilen hafif ticari araçların brüt ağırlığı 3.5 tonu geçmez. Panelvan, minivan ve minibüslerden oluşan hafif ticari araçların kiralanması ile şirketlerin hafif ve orta ağırlıktaki yüklerini kolayca taşıyabilir, iş süreçlerini konforlu bir şekilde yürütebilirler.

Sayfa: https://www.carvento.com/ticari-arac-kiralama/

Ticari Araç Kiralama Türleri Nelerdir?

Ticari araç kiralama işlemleri birden farklı şekilde yapılabilir. Bu bağlamda aylık ya da daha uzun dönemli yapılan kiralamaların farklı özellikleri ve avantajları vardır. Şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapma imkanı elde ettiği ticari araç kiralama ya da hafif ticari araç kiralama hizmetleri önemli ölçüde fiyat avantajı sağlayabilir.

Aylık ticari araç kiralama hizmeti, ticari araç ihtiyacını kısa süreliğine gidermek isteyen işletmeler için etkili bir çözümdür. Bu süreçte tercih edilen aylık ticari araç kiralama hizmetleri belirli kurallar dahilinde gerçekleştirilir. En az 30 gün süreyle faydalanılabilen aylık ticari araç kiralama hizmetleri, isteğe bağlı olarak uzatılabilir. Şirketin ihtiyacının en az 1 yıllık olduğu dönemlerde uzun dönem ticari araç kiralama hizmetinin tercih edilmesi fayda sağlayabilir.

Şirketler ticari araç kiralama hizmeti almadan önce bu hizmete ne kadar süreyle ihtiyaçları olduğunu ve ihtiyaç duydukları araçların özelliklerini belirlemelidir. İhtiyacın en az 12 aylık olması halinde uzun dönem araç kiralama hizmetine başvurulması gerekir. 12 aydan daha kısa süreli araç kiralama hizmetlerinin aylık ya da dönemlik olması tercih edilebilir.

Ticari Araç Kiralama Hangi Avantajları Sağlar?

Araç kiralama sektöründe kalitesi ve deneyimi ile öne çıkan Carvento, sunduğu hafif ticari araç kiralama ve ticari araç kiralama hizmetleri ile müşterilerinin araç ihtiyaçlarını konforlu ve ekonomik çözümlerle karşılar. Araç kiralama hizmetleri tamamen mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmekte, buna bağlı olarak hizmet alan şirketler çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Alanında uzman ekiplerle ve tamamen profesyonel bir şekilde gerçekleştirilen operasyonel süreçlerle sektöründe fark yaratan Carvento ile iletişime geçerek siz de farklı araç gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz.

İşletmeler araç kiralama hizmetlerini tercih ederek, öz sermayelerini koruyabilir ve bütçe tasarrufu yapabilirler. Özellikle farklı ölçeklerdeki işletmeler açısından en hassas konulardan biri olan maliyet yönetimi, ticari araç ve hafif ticari araç kiralama hizmetleri ile efektif bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bütçenin hafifletilmesi sayesinde işletme giderleri azaltılmakta, araç satın almanın beraberinde getirdiği maliyetlerden de muafiyet sağlanmaktadır. Araçların sigortası, periyodik bakımı, vergisi ve kaskosu gibi durumlarla uğraşmak zorunda kalmamak, şirketlerin maddi açıdan avantajlı hale gelmesini sağlar. Diğer yandan şirketler acil durumlarda yol yardımı ya da ikame araç gibi konularda hızlı ve kaliteli hizmetler alabilirler. Bu sayede iş süreçlerinin aksaması gibi istenmeyen durumlar önlenebilir.

Site: https://www.carvento.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.