Ünlü oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Son Dakika Haberi! Yeşilçam filmlerinde oynadığı karakterlerle adından söz ettiren 90'lı yılların meşhur Müzevir Müzeyyen'i Sevil Üstekin vefat etti.

Ünlü oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Türk dizi tarihine adını yazdıran 79 yaşındaki usta oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti.

Kemal Sunal'la Kapıcılar Kralı filminde birlikte rol alan Sevil Üstekin, Yeşilçam'ın aranan yıldız isimlerinden biriydi.

Filmde Kapıcı Seyit'in karısı Hacer'i canlandıran usta oyuncu, bu film ile adını duyurmayı başarmıştı.

90'LI YILLARIN MÜZEVİR MÜZEYYEN'İYDİ

Daha sonra 90'lı yılların en çok izlenen yapımlarından biri olan Mahallenin Muhtarları'nda rol alan Üstekin, Müzevir Müzeyyen karakteriyle Türk dizi tarihine adını yazdırmayı başardı.

Mahallenin Muhtarları dizisinden sonra da Koçum Benim, Erkeksen Seyret, Memur Muzaffer dizilerinde rol aldı. En son Yerden Yüksek dizisinde izlediğimiz usta oyuncunun ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu.

unlu-oyuncu-sevil-ustekin-hayatini-kaybetti.webp

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Sevil Üstekin 1 Aralık 1945 İstanbu'dal doğdu. Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okudu. Muhsin Ertuğrul'un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda (LCC Language and Culture Center) 3 yıl eğitim gördü. 1969'da Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel oldu. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı. Burada tanıştığı ve kendisi gibi oyuncu olan İsmet Üstekin ile evlendi. Kemal Sunal ile Kapıcılar Kralı filminde oynadı. 1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol aldı. Şaban Oğlu Şaban, İyi Aile Çocuğu, Garip ve Şalvar Davası filmlerinde de oynadı. 1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisinde 10 yıl süreyle "Müzevir Müzeyyen" karakterini canlandırdı. Daha sonra ise, Koçum Benim, Erkeksen Seyret ve Memur Muzaffer dizilerinde rol aldı. 2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yerden Yüksek dizisinde "Ülfet Nine" rolünü canlandırdı. İki kez Avni Dilligil Ödülü kazanan sanatçının, bir de TV ödülü vardır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.