Ürgüp Gezilecek Yerler

Türkiye gibi dört tarafı denizlerle çevrili bir ülkede harika bir yaz tatili yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ülkemizin farklı tatil seçenekleri vaat ettiğini de ifade edebiliriz.

Ürgüp Gezilecek Yerler

Türkiye gibi dört tarafı denizlerle çevrili bir ülkede harika bir yaz tatili yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ülkemizin farklı tatil seçenekleri vaat ettiğini de ifade edebiliriz. Son yıllarda popüler olan termal oteller sayesinde gelişen termal turizm insanların hem dinlenmelerini hem de hastalıklarına şifa bulmalarını mümkün kılıyor. Buna ek olarak, bungalov ev kiralayarak da kısa bir tatil kaçamağı yapılabilir. Ayrıca, Karadeniz Bölgesi’nin yayla turizmi ile meşhur olduğunu söyleyebiliriz.

Ürgüp; 2000’li yıllarda ihtişamıyla Türk dizilerine konu olan, hem yerli hem de yabancı turistlerin gezip görmekten büyük memnuniyet duydukları bir yerdir. Siz de bilhassa Ürgüp’e gelmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca, Ürgüp otelleri sayesinde klasik otel seçeneklerine kıyasla çok daha farklı ayrıcalıklar ile karşılaşabilirsiniz.

Ürgüp’te Ne Yapılır?

Ürgüp; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere Nevşehir iline bağlıdır. Hatta, Nevşehir’in kendisinden daha popüler olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Kapadokya sınırları içerisinde yer alır. Kısıtlı turizm seçeneklerine sahip olan İç Anadolu Bölgesi’nin gururudur. Dini, tarihi ve turistik yerleri ile dikkat çeker. Her ne kadar her mevsim ziyaret edilebilecek bir yer olsa da bilhassa yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrar. Gelin, Ürgüp gezilecek yerler listesine yakından bakalım!

  • Asmalı Konak: Ürgüp denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisi de tahmin edebileceğiniz gibi Asmalı Konak! 2000’li yılların başında çok sevilen bir diziye de konu olan bu mekanı mutlaka gezip görmelisiniz. Mimarisine ve yıllardan bu yana bozulmamasına kesinlikle hayran kalacaksınız. Çok sayıda odaya sahip olan konağı geze geze bitiremeyeceksiniz. Bunun yanı sıra, Ürgüp otelleri dışında bu konakta da konaklama hizmetinin verildiğini ifade edebiliriz.
  • Ürgüp Müzesi: Ürgüp; daha önce de ifade ettiğimiz gibi tarihi bir mekan! Siz de Ürgüp tarihi hakkında bilgi almak istiyorsanız yolunuz kesinlikle Ürgüp Müzesi’ne düşmeli! Hem Osmanlı hem de daha öncesi döneme ait çok sayıda nesneyi barındıran bu müzeyi gezmeye doyamayacaksınız.
  • Ürgüp Şehir Hamamı: Aklınızda burayı neden ziyaret etmeniz gerektiğine dair soruların yer aldığını tahmin edebiliyoruz. Ürgüp Şehir Hamamı; her şeyden önce Nevşehir’in en büyük hamamıdır. Ayrıca, turistlerin ilgisini çeken bir mimariye sahiptir. Erkekler ve kadınlar için iki farklı bölüme sahiptir. Günün yorgunluğunu atmak ve arkadaşları ile güzel bir sohbet gerçekleştirmek isteyenler için idealdir.

Yukarıdaki yerlerin yanı sıra Turasan Wine House, Kızılçukur, Kapadokya Mağaraları, Mazı Yeraltı Şehri, Keşlik Manastırı, Temenni Tepesi, Pancarlık Vadisi gibi yerler de listenizde olmalı!

En İyi Ürgüp Otelleri

Ürgüp otelleri; hem manzaraları hem de farklı dekorasyonları ile dikkat çekiyor. Gelin, en iyi Ürgüp otelleri listesine bir göz atalım!

  • Kayakapı Premium Caves
  • AJWA Cappadocia
  • Dere Suites
  • Acropolis Cave Suite
  • Meleklerevi Cave Otel
  • Yunak Evleri
  • Gamirasu Cave Hotel
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.