Yıllardır sol elini saklıyordu! Mehmet şef yaşadığı kazayı ilk kez anlattı

MasterChef Türkiye jürisi Mehmet Yalçınkaya eline ne olduğunu ilk kez anlattı. Konu hakkında yıllardır suskun kalan Yalçınkaya, kendisiyle benzer durumu yaşayan bir yarışmacıyla karşılaşınca sessizliğini bozdu.

Yıllardır sol elini saklıyordu! Mehmet şef yaşadığı kazayı ilk kez anlattı

Masterchef jürilerinden Mehmet Yalçınkaya'nın sol elini sürekli cebinde tutması zaman zaman sosyal medyada konuşuluyor, konuyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyordu. Yıllar sonra kendisiyle benzer bir durumda olan yarışmacının sözlerinden etkilenen Yalçınkaya, kendi hikayesini paylaştı.

Bir yarışmacı traktörün pervanesine kaptırdığı uzvu nedeniyle kendini lanetlenmiş gibi hissettiğini, hep saklandığını söyleyerek gözyaşlarını tutamadı.

Yarışmacıya destek olan Yalçınkaya; "Bu bir lanet değil, bu bir kaza. Ben bugüne kadar bu konuya hiç değinmedim. Sendeki saklanma olayını kırabilmek için ben de hikayemi anlatabilirim. 5 yaşındayken kapının önünde arkadaşlarımla oynarken 3 tane parmağımı kaybettim. Hayatımızda yaşadığımız kazalar bizi daha çok tutunmaya sevk ediyor. 11 yaşında çıraklıkla başladığım hikayemde kimse benim aşçı olacağıma inanmadı. Bu bana her zaman hırs ve tutunma verdi. Herkesten fazla çalıştım. Seni anlıyorum. Kolay olmuyor" ifadelerini kullandı.

“ASKERLİK ŞUBESİNE GİTTİĞİMDE ELİMİ GİZLEDİM”

Yalçınkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"İş görüşmesine gittiğinizde saklanırız çünkü kimse sizi işe almayacakmış gibi gelir. Daha sonra işe aldıktan sonra da acaba bu işi yapabilecek mi diye yanınıza başka insanlar gönderirler. Çok yakın akrabalarımızdan bir tanesi bana kız verilmeyeceğini düşünüyordu. Ben çoğu iş yerine alındım ve kariyer yaptım. Şimdi de gördüğün gibi burada jüriyim. Kolay bir yol değil ve maalesef bakış açıları her zaman fiziğedir. Askerlik şubesine gittiğimde elimi saklamıştım beni askere alsınlar diye. Şehre gelip askerleri gördüğümde onlara elimi sakladığımı söylemiştim. Onlar da gidip doğruyu söylememi istediler."

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

1947 yılında Bolu’nun Yenigüney köyünde doğdu. 1998 yılında ortaokulu bitirdikten sonra aşçı olan amcasının yanında başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev almıştır.

2005 yılında Amerika'nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde ve farklı kültürlerde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.