Zeytinyağı Mucizesine Profesyonel Bir Dokunuş

Milattan on bin yıl önce toprağa kök salan zeytin ağacı bu toprakların belki de en yaşlı ağacıdır.

Zeytinyağı Mucizesine Profesyonel Bir Dokunuş

Milattan on bin yıl önce toprağa kök salan zeytin ağacı bu toprakların belki de en yaşlı ağacıdır. Zaman su misali akıp giderken, pek çok uygarlık yıkılıp yerine farklı uygarlıklar kurulurken zeytin ağacı hep aynı kalmıştır. Belki sahipleri değişmiştir ama o hem aynı güçle tutunmuştur toprağa. Sadece toprağa da tutunmamış insanı da bağlamıştır kendine. Bu yüzden insanlar gitse de zeytini yanlarında götürmüştür muhakkak.

Çünkü bir kültür olmuştur artık zeytin ağacı. Bu kültürü bir kere özümseyenler için artık zaman bile farklı işlemeye başlar. Mesela hayat, zeytinin ürün verdiği zamanlara göre düzenlenir. Mutfak kültürü zeytinin nimetleriyle şekillenir. Boşuna değildir Akdeniz ve Ege mutfağı denilince akla zeytinyağı gelmesi. Çünkü sadece lezzetli değildir zeytin ağacının meyvesi. Aynı zamanda şifadır hem bedene hem ruha.

Zeytinyağının faydaları konusunda artık hepimizde bir farkındalık oluştu. Uzmanların dillerinden düşürmedikleri zeytinyağı, sofralarımızda hak ettiği yere de yavaş yavaş kavuşuyor. Peki sadece zeytinyağı kullanmak mı önemli olan yoksa yağ seçiminde de dikkatli mi olmalıyız? İşte bu noktada bize ödüllü bir marka olan Öz Köyüm markası en doğru cevabı veriyor.

Ömrünü zeytinyağı üretmeye adamış bir ailenin markası olan Öz Köyüm, sadece zeytinyağı değil doğal ve organik besinler konusunda da en doğru adres.

Tarladan Sofraya Zeytinyağı Öyküsü

1957 yılında taş değirmen sulu baskı sistemiyle zeytinyağı imalathanesini kuran Öz Köyüm, geleneksel yöntemi bu imalathaneyle taçlandırmıştır.1996 yılından itibaren yurt dışından ithal ettikleri zeytin sıkma makineleriyle zenginleştirdikleri üretim ağını 2015 yılında kurumsal bir markaya dönüştürmüşlerdir. O günden beridir de Öz Köyüm markası adı altında dünyanın pek çok köşesine hizmet vermektedirler.

Zeytinin, yağ olma yolundaki her aşamasında özenle çalışan firma, kendi tarlalarından topladıkları ürünü kendi fabrikalarında işlemektedir. Kaz dağlarının eteklerinde yetişen zeytinleri, vitamin ve mineral içeriğinde bozulma olmasın diye bekletmeden toplayan firma çalışanları, soğuk sıkım zeytinyağı üretiminin her alanında sağlıklı üretim ilkesiyle hareket etmektedir. Yani bu yolculuk her aşaması özen ve dikkat gerektiren bir yolculuktur.

İçme kalitesinde temizleme, kırma, yoğurma, yağın ayrıştırılması gibi pek çok aşamalardan geçerek sofralarımızda yer bulan zeytinyağı, tam da bu yüzden doğru üretim yerinden alınması tavsiye edilen bir üründür. Çünkü bu aşamaların birinde bile yapılan bir hata, yağın sağlıkla olan doğru orantısına olumsuz etki edecektir.

Öz köyüm bu anlamda üretim hattındaki hava alabilir kasalar, özel krom zeytinyağı depolama tankları ile de sağlığa yapılan yatırımı kanıtlamaktadır.

Dededen Toruna Organik Tarım

Öz köyüm her ne kadar zeytin ve soğuk sıkım zeytinyağı üretimiyle adını duyuran bir marka olsa da ürün çeşitliliği bakımından azımsanmayacak bir potansiyele sahiptir. Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki evlerde yiyebileceğiniz her ürünü sizlere ulaştıran marka, bu anlamda ülkede sağlık elçisi olma gibi bir görev üstlenmiştir bir bakıma. Çocukluğumuzun lezzetlerine en yakın tatları bizlere hijyenik bir üretim anlayışıyla ulaştıran Öz Köyüm markası, her geçen gün büyüyen bir işletmedir.

Zeytinyağının Ödüllüsü

Ödüllü zeytinyağı olur mu demeyin. Elbette ki olur. Üstelik bu ödüller öyle kolayca elde edilen ödüller de değildir. Gerçekten hak edene verilen, verilirken her türlü üretim aşamasının titizlikle değerlendirildiği ödüllerdir. İşte Öz Köyüm markası ödülleriyle de adından söz ettiren bir markadır.

2018 yılında aldıkları Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü, EVO International Olive Oil Contest tarafından 2021 yılında verilen  Altın Madalya ödülü, JOOP- Japon Olive Oil Prize tarafından 2021 yılında verilen altın madalya, Zeytindostu 14. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında kazanılan  altın madalya, London IOOC  tarafından 2021 yılında verilen  Bronz Madalya, Anatolian IOOC tarafından  2021 yılında verilen Gümüş Madalya, İsrail - Terraolivo IOOC - 2021 - Altın Madalya firmanın sahip olduğu ödüllerin sadece birkaçıdır.

Sadece bunlarla da kalmayan ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 belgelerine ve "İyi Tarım" ve "Sağlıklı & Güvenli İşyeri" sertifikalarına da sahip olan Öz Köyüm, bu nişaneyi üretim felsefelerinin her alanına yaymış bir firmadır.

Güler yüzlü müşteri ilişkisi ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma şekli ile de  fark yaratan Öz Köyüm Zeytincilikte aynı gün kargolama ve ücretsiz kargo imkanlarıyla da kaliteyi ulaşılabilir kılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.