Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor’da duraklama gerilemeye dönmesin…

Konyaspor’da duraklama gerilemeye dönmesin…

Yeni Malatyaspor maçından sonra konuşan teknik direktör İlhan Palut, Konyaspor’un duraklama döneminde olduğunu söyledi. Duraklama denince insanın aklına “sonrasında gerileme dönemine mi gireceğiz? “sorusu geliyor.

Allah esirgesin. Ağzımızdan yel alsın. Kalemimizden sel alsın.

Evet bir duraklama olduğu kesin. Hocaya katılıyoruz. Derhal gereğini yapmamız lazım.

Maçın birinci yarısına baktığımızda işin hakkı beraberlikti. Ancak ikinci yarısına baktığımızda nasıl olup da maçı koparamadığımıza şaşırıyorum.  Kaleci Ertaç’ın büyük rolü var, elbette. Ama bir şekilde aşmalıydık.

Malatyaspor’un beraberliğe oynayacağı belliydi. Geçen hafta Galatasaray’a karşı nasıl oynadılarsa, öyle oynadılar. Başarılı da oldular. Zaten hocaları da bunu gizlemedi. Bizim bunun farkında olmamız ve ona göre oynamamız gerekiyordu.

Lig ilginç  bir noktaya doğru gidiyor. Trabzonspor koptu, açık ara önde. Fenerbahçe geriden atak yaptı. Şimdi Fener ile aynı puandayız. Averaj üstünlüğümüz bizi sıralamada geri düşürmedi. Ancak haftaya her şey değişebilir. Biz deplasmanda Karagümrük ile onlar deplasmanda Gaziantep ile oynuyor. Yenilmemiz durumda sadece Fenerbahçe’nin değil, Başakşehir ve Hatayspor’un da bizi geçme durumu var. Yani bir anda 5.sıraya düşebiliriz. Düşmemek için tek yol galibiyet.

Karabük güçlü bir takım. Kendi sahalarında iyi oynuyorlar. Duraklama dönemi psikolojisini aşamazsak işimiz zor.

Bu arada birinci yarının bitmesine az zaman kala transfer borsası da yavaş yavaş oluşmaya başladı. Ligin açık ara lideri Trabzonspor 3-4 yeni transferden bahsediyor. Galatasaray, Beşiktaş… Malatyaspor’un hocası bile ‘bizi ikinci yarı görün’ dedi. Yani hesaplar yeniden karılıyor. Bizim de bu yeni hesapların içerisinde olmamız gerekiyor.

100’üncü yılımızda Şampiyonluk olmazsa Avrupa kupalarına gitme hedefimiz var. Bu hedeften şaşmamak için şimdiden kollar sıvanmalı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi