Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Ağustos ayında eksi dört

Ağustos ayında eksi dört

Konyaspor Antalyaspor maç değerlendirmesinden önce;
Konya basınının güçlü isimlerinin "OLDUĞU GİBİ GÖRÜN" sloganıyla bir araya gelerek kurdukları, "doğru" haberciliğin yeni adresi Haber Dairesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Bundan böyle Konyaspor'un maçlarının ardından değerlendirme yazılarım ve karikatürlerim ile ÇİZGİLİYORUM başlığıyla ben de Haber Dairesi'ndeyim. Çizimlerim ve de yazılarımla Konyaspor'un maçlarında birlikte olabilmek duası ve Haber Dairesi'nin güçlü ekibine şükranlarım ile...

0-0 / 1-1 / 2-2'lik skorlar ile üç haftada 3 puan toplayan temsilcimiz  alışılagelmiş beraberlik serüvenine bir yenisini daha ekledi.

Mutlak galibiyet parolası ve istediği ile çıktığımız maçta tüm büyüyü bozan; golle sonuçlanan penaltı pozisyonu oldu. Sahasına hapsettiğimiz Antalyaspor'un cılız ataklarını doğru savunma anlayışı ile karşıladığımız ve rakibin ataklarımızı aynı savunma anlayışı ile durdurduğu dakikalarda bize yakışmayan bir penaltıya sebep olduk, ve rakip 1-0 öne geçti.

Sonrası malum, gol ya da goller için bastıran Konyaspor, Aykut hocanın da dediği gibi "şuursuzca" ve "bireysel" bir oyun sergiledi. Beraberliği sağladığımız andan itibaren oyun kontrolünü elimize almamıza rağmen gol ya da goller bulmakta yine güçlük çektik. Antalyaspor savunmasının boşluğunu iyi takip etmenin sonucuyla öne geçsek de bunu koruyamadık.

2-2'den sonra oyun, iki takımın da galip gelebileceği karşılıklı atakları sunsa da bunu lehimize çeviremedik ve "Üç maçta en azından mağlubiyet almadık" tesellisine bıraktık kendimizi.

Evet, ilk üç maç mağlup olmadık. Fakat!
Ankaragücü maçını kazanabilmeliydik, gol dahi atamadık!
Antalyaspor karşısında takım daha sağlam oynarken, öne geçmeyi başardık ve bunu koruyamadık! 
Üstelik rakibin ilk golü tamamen hediyemiz oldu. 

Bardağın dolu tarafından bakarsak mağlubiyetimiz yok, boş tarafından bakarsak EKSİ DÖRT PUAN. Ağustos sıcağında eksi dördü gördük, beraberlikten soğuduk. 

*
Gelelim 1 puanın baş mimarı kıymetlimiz! Ali TURAN ve penaltı pozisyonuna. 

Ali TURAN gibi profesyonel bir futbolcunun o pozisyonda rakibini tekmelemesinin izahını nasıl yaparız bilmiyorum. Zira bunu Ali'de açıklayamaz... Oynadığı zaman takıma altın değerinde 1 puan kazandıran Ali TURAN, bazı maçlarda da anlamsız hatalara sebep olmaya devam ediyor. Ve bu yıllardır böyle... 

Rakibin sırtı kaleye dönük ve topun auta çıkmasına engel hiç bir durum yokken ayağına tekme vurursan, beyaz noktayı gösterir elin oğlu. Verilir verilmez ayrı konu, VAR'a gitti gitmedi ayrı konu. Sen orada o hareketi yapmayacaksın. Yapmayacaksın ki, geriye düştüğümüz maçları çevirme becerisi olmayan Konyaspor evine gol yemesin... Bu kaçıncı?

Bomba gibi oyuncu vesselam!


Sıklıkla elimizde patlayan bir bomba... 

*

Peki oyun nasıldı? 
Takım olabilmeyi beceriyoruz. Birlikte basıyor, birlikte dönüyor, birlikte atağa çıkıyoruz. Hep birlikte, hep beraberiz. Bu beraberliğin artık skora değil, takım ruhuna katkı sağlamasını diliyorum. Kötü oynamıyoruz, basit goller yiyor, zor gol atıyor, galibiyeti koruyamıyoruz. Fakat olacağına inanıyoruz.

Olacak, 
Bajic alışacak, Ömer Ali tam performans sağlayacak, yeniler adapte olacak, Erdon üzerine katacak, Mücahit daha cesur olacak, Hurtado iyileşecek, Alper takıma uyum sağlayacak, bir kaç yeni transfer daha yapılacak ve en önemlisi Ali TURAN artık patlamayacak...

Aykut hocanın bu saydıklarım için öngördüğü süre 7. Hafta ve sonrası. Ben 10. Haftayı bulacak ve ciddi seri yakalayacağız diye ümid ediyorum. Sezonun ilk maçı 2 puan kaybımız olsa da şunu demiştim; "İlk sekiz garanti, ilk beş sürpriz olmaz." bu sözümün arkasındayım. Ligi 3. Bitirdiğimiz sezon nasıl olmuştu hatırlamakta fayda var... 

#sizeinanıyoruz

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi