M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Bu maçı nasıl kaybedersiniz?

Bu maçı nasıl kaybedersiniz?

Maçın tamamını izledikten sonra insanın aklına başka başka şeyler geliyor. Ta en başta soralım: ‘Oyuncular birinci yarıda niye oynamadı?’ Bu sorunun cevabını bulabilirsek, meseleyi daha iyi anlayacağız.

Puan sıralamasında rahat bir konuda bulunan Alanyaspor ile aynı konuma kavuşmak isteyen Konyaspor arasındaki maçı nispeten stresten uzak seyrettik. Geçen hafta aldığımız altın değerindeki 3 puan üzerimizdeki stresi azaltmıştı. Ancak yine de mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Çünkü 3 puan almamız halinde neredeyse düşme tehlikesi yaşamayacaktık.

Sabah saatlerinde başlayan fırtına etkisini yitirmiş olmasına rağmen etkiliydi. Fırtınanın stadyuma gelmesi muhtemel seyirci üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu tahmin ediyorum. Şahsen daha fazla seyircinin maça geleceğini düşünmüştüm.

Öncesinde oynanan maçta küme mücadelesi veren Karagümrük, İstanbulspor’u yendiğinden birinci lige düşen ilk takım belirlenmiş oldu. İstanbulspor mu maçla matematiksel olarak da umudunu yitirdi. İstanbulspor’a artık bir alt ligde başarı dileyeceğiz. Bu maç Karagümrük’ün puanını ise 33’e yükseltti. Böylece maçtan önce kırmızı çizgi ile aramızda sadece 3 puan kalmış oldu. Bu da Alanya maçına ciddi manada asılmamızı gerektiriyordu.

Maçın ilk dakikaları tatsız tuzsuz idi. İlk yarıda Alanyaspor’un biraz daha diri olduğunu söyleyebiliriz. Maçın en talihsiz dakikası 11.dakikaydı. Rakibi ile girdiği ikili mücadelede burnundan darbe alan Oğulcan Ülgün malasef maça devam edemedi.

İlk yarının ikinci yarısından sonra Alanyaspor baskıyı artırdı. Baskının neticesini de aldılar. Uzatma dakikalarında gölü bulup 1-0 öne geçtiler. Konyaspor’un yorgun ve isteksiz oyununa doğrusu bir anlam veremedim.

İkinci yarıda Konyasporlu oyuncular nihayet maçta olduklarını ve lig sıralamasındaki yeri hatırladılar. İlk dakikalardan itibaren tehlikeli olmaya başladık. Sağlı sollu ataklarla Alanya kalesinde etkili olmaya başladık. Rakip de dolayısıyla geriye çekildi.

Baskıya rağmen gol gelmeyince Ömeroviç 68’inci dakikada üç oyuncuyu aynı anda değiştirdi. Ancak bu hamle de sonucu değiştirici bir etki oluşturmadı. Konyaspor’un sonucu değiştirmeye yönelik tüm çabaları sonuçsuz kaldı. İleri uç oyuncuları doğan fırsatları değerlendiremeyince sahneye Eduardo çıktı ve uzatma dakikalarında attığı golle tüm umutları tüketti. 88.dakikada oyuna giren Eduardo’nun golünden sonra seyirci de stadı terk etmeye başladı.

Konyaspor maçı 90. dakikanın sonunda değil, birinci yarıda kaybetti. Ligdeki konumunun bilincinde olmayan bir anlayışın hâkim olduğu birinci yarıda Konyaspor ‘hazırlık maçı’ havası ile oynadı. İkinci yarıdaki çabalar ise sonuç vermedi.

Anlaşılan sezon bitinceye kadar Konyaspor seyircisine rahat yok. Bu sonuç aynı zamanda sıralamada alt sıralarda yer alan rakiplerimizi umutlandırdı. Kabul edilemez bu oyunun hesabı mutlaka sorulmalı diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi