M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Hem maç hem hoca gitti!

Hem maç hem hoca gitti!

Geçen haftaki yazımın son paragrafı şöyleydi:

“Ben konuşulmayan bir durumu da gündeme getirmek istiyorum. Hoca konusu… Hakan hoca ile devam konusu da ele alınmalı. En hassas konu da bu… Ben değiştirelim demiyorum, artıları eksileri ile yeniden bir değerlendirme yapalım diyorum.”

Dediğim gibi oldu. “Görünen köy kılavuz istemez.” derler. Azıcık futbol bilenler; görür, hisseder, tahmin eder. Tam bir yıldır yanlış yapıyoruz, bununla yetinmeyip yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışıyor. Ancak sonuçta iki yanlış bir doğru etmiyor. Bu yönetime diyeceğim bir şey yok. Önceki yönetimedir sözüm.

7-1 sadece bir sonuç değil. Aynı zamanda oynadığımız oyunun karşılığı. Yani hak edilmiş bir yenilgi. Geçen hafta Galatasaray’a 3-0 yenildiğimizde aynı şeyleri söylememiştik. Yenildiğimiz halde iyi oynamıştık. Şimdi öyle değil. Maalesef, kötü oyun-kötü sonuç.

Ben en çok neye üzüldüm, biliyor musunuz? Genç kaleci Deniz’e… Geçen maçta göklere çıkardık, şimdi yerin yedi kat altına gömüyoruz. Umut vaateden bir gencin talihsizliğine üzülmek dahi yetmez. Oyuncu kolay yetişmiyor. 11 kötü oynayan oyuncunun tüm vebalini Deniz’e yüklememek gerekir. Deniz’i toparlamak kolay olmayacak. Deniz’den fazla defans oyuncularının suçu var.

Ömer Korkmaz ne yapsın şimdi? “Dört oyuncu alacağız” dedi geçen hafta, şimdi 14 yeter mi. Bilmem. Tavsiyem önce kaliteli bir hoca bulmaları. Bana sorarsanız, ‘Aykut’ derim. Çünkü bu travmadan bizi ancak soğukkanlı ve tecrübeli bir hoca çıkarır. Macera aramaya gerek yok. Vakti değil. Önce hoca sonra oyuncu. Hocaya danışmadan oyuncu alınmamalı.

Oyuncun veya hocan ne kadar iyi olursa olsun, para yoksa hiç bir şey olmuyor. Çünkü günümüz oyuncuları paralarını almadan oynamıyorlar.

Bu gece üzüldüğüm bir diğer husus ağırlıklı yerli oyuncularla çıktığımız maçta farklı yenilmemiz… Bu hiç iyi olmadı. Keşke böyle olmasaydı. “ Yerli oyuncularla bir yere varılamaz “ diyenlerin eline koz verilmiş oldu.

Konyaspor yıllar oldu böyle kötü bir sonuç almayalı… Toparlanmamız gerekiyor. Düştüğümüz yerden yeniden ayağa kalkmalıyız. Yönetimle birlikte seyirciye de büyük görev düşüyor. Sonuç ne olursa olsun takımın yanında olmalılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi