M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Konyaspor takım olamamış

Konyaspor takım olamamış

Futbol, yalnızca saha içinde gösterilen performansla değil, takımın bir bütün olarak sergilediği uyumla da kazanılan bir oyundur.

Konyaspor’un son haftalarda yaşadığı geliş gidişler bu temel gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor. Samsun karşısında alınan galibiyet, kısa süreli bir moral kaynağı olsa da, bu başarının sürdürülebilir olup olmayacağı Sivas karşısında oynanacak maçta test edilecekti. Ne yazık ki, ortaya konan futbol ve alınan sonuç, Konyaspor’un hala bir takım olma yolunda eksiklikler yaşadığını gösteriyor.

Samsunspor karşısında elde edilen galibiyet, bir başarı olarak görülse de, taraftarlar ve futbol otoriteleri, bu galibiyetin ne kadar hak edilmiş bir galibiyet olduğu konusunda emin değildi. Nitekim, oyunun genel gidişatına bakıldığında, takım oyunundaki yetersizlik ve saha içindeki dağınıklık hissedilir durumdaydı. Bu bağlamda Sivas maçı, Samsun karşısındaki galibiyetin bir tesadüf olup olmadığını belirleyecek kritik bir sınav niteliğindeydi.

Sivasspor, hem teknik direktörün tecrübesi hem de oyuncu kadrosuyla daha oturmuş bir takım olarak öne çıkıyordu. Böyle bir rakip karşısında alınacak sonuç, Konyaspor’un gerçek gücünü ve gelecekte neler yapabileceğini gösterecekti. Ancak maçın gidişatı, taraftarın beklentilerini tam anlamıyla karşılamadı.

Teknik direktör Ali Çamdalı göreve geldiği günden bu yana tartışmaların odağında yer alıyor. Bir kesim, Çamdalı’ya şans verilmesi gerektiğini savunurken diğer zinhar Ali Hoca’ya güvenmiyor. Samsun karşısında oynanan futbol, taraftarın Çamdalı’ya olan tedirginliğini tam manası ile yok etmemişti. Üç puan alınmış olmasına rağmen, sahadaki oyun tatmin edici değildi. Sivasspor karşısındaki oyun da maalesef endişe bulutunu dağıtmadı.

Özellikle maçın belirli bölümlerinde sergilenen bireysel performanslar, takımın aslında potansiyel sahibi olduğunu gösteriyordu. Fakat takım olamamanın getirdiği eksiklikler, sonuca ulaşmayı engelledi. Ali Çamdal’nın oyuncu değişikliklerinde geç kalması ve maç içinde bazı taktiksel hatalar yapması, taraftarın sabrını daha da zorladı. Nitekim maçın son anlarında taraftarın, Ali Çamdal’yı istifaya davet etmesi, yönetimle taraftar arasındaki çatlağı derinleştirdi.

Peki bundan sonra ne olacak? Kendi sahamızda 1 puan almadık, 2 puan kaybettik. Herkes bunun farkında. Haftaya maçımız Trabzon’la deplasmanda. Sonra kendi sahamızda Eyüp ile.

Söyleyeyim, iki maçta sıfır çekerse Ali Hoca gider, 3 puan alırsa 2 hafta, 6 puan alırsa 4-5 hafta avans alır. Özetle Ali Çamdalı konuşulmaya devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi