M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Ormanlarımız yanıyor, ateşinde çay DEM'liyorlar

Ormanlarımız yanıyor, ateşinde çay DEM'liyorlar

Dünya alem biliyor ki, orman yangılarının sadece yüzde 10’u kendiliğinden, sıcak hava etkileşimi, cam kırıklarının mercek görevi yapması ve piknik ateşinden kaynaklanıyor.

Geriye kalanı DEM’in sırtını dayadığı PKK ve Kandil işi.

Her orman yangınında bir yerleri yırtılırcasına bağıran, yangın söndürme uçağı, helikopteri naraları atan CHP, yangın ateşine çay koyup DEM’liyor. Orman ateşinden DEM’leniyorsunuz da bir defa da kent uzlaşısı adı altında ittifak ettiğiniz DEM’e, Kandil'e tepki gösterseniz.

Nerede bir CHP belediyesi varsa orada bir orman yangını var. Tesadüf mü?

Şu an bile yetmişin üzerinde yangın var neredeyse tümü CHP’li belediyelerin olduğu bölgelerde. Haydi yangın var siz saçınızı tarıyorsunuz da, dalga geçme hakkını nereden buluyorsunuz?

Depremde kayağa giden, yandaşlarına özel jet kiralayıp Roma’ya,Almanya’ya götüren, Paris sarayına günlük 300.000 avro ödeyip günlerce eğlenen, tatillere akan İBB Başkanı ve ABB Başkanı üç beş itfaiye ekibi gönderiyoruz diye reklam yapıyor. Adeta orman ateşinden DEM’leniyorlar.

Görmediğimizi mi sanıyorlar, başlarını kuma gömüp görünmediklerini mi düşünüyorlar? Hangisini düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

Devletimiz aylardır onlarca yangın uçağı, onlarca yangın helikopteri, yüzlerce yangına müdahale araçlarıyla gece gündüz mücadele ediyor ama CHP dikkatleri başka yere çekiyor, üstüne üstük orman ateşine çay koyup DEM’liyor.

Bizim ciğerlerimiz yanıyor, CHP ateşe körükle gidiyor, bizim içimiz yanıyor CHP Kandil ateşinde DEM’li çay içiyor.

Yetmiyor bir de dalga geçiyor. Çok iddialı olacak ama CHP istesin Türkiye’de orman yangınları bir günde biter. Kent uzlaşısının yanında orman uzlaşısı da yapsa ortada yangın kalmaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi