M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Sonunu hazırlayan CHP’li…

Sonunu hazırlayan CHP’li…

Seçimden önce CHP’yi anlatmaya çalıştık.

Ancak bizim kuşak pek itibar etmedi söylediklerime…

Sakalımız yok ya, ondandır galiba.

Gerçi sakallılara da inanmadılar ya…

Canları sağ olsun, yaşayıp görecekler. Deneyip öğrenecekler. Hayat tecrübeden ibarettir. Hani derler ya, ‘tecrübe, yenilen kazıkların bileşkesidir…’ diye…

Seçimden önce gençler, özellikle de Z kuşağı, Kılıçdaroğlu’nun ne kadar demokrat olduğunu savunuyordu. Onlara göre Kılıçdaroğlu kazanamazsa demokratlığın bir gereği olarak istifa edip gidecekti. Geriye bir bakıp kaybettiği bunca seçimin hiç birinde istifa edip gitmediğini öğrenseler belki bakış açıları değişecekti. Ancak öyle kabul ettiler. Hepsi Kılıçdaroğlu’na inandı.

Gençler arasında tutan slogan ‘değişim’ idi. İktidarın değişmesi, yeni bir cumhurbaşkanının gelmesi gerekiyordu. Böyle inanmışlardı. Nasıl da kolay inandırılıyorlar. Sosyal medya algısı bu olsa gerek.

‘Değişim’ rüzgârını estirenler, en çok gençlerin muhalif yönünden istifade ettiler. Dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuzlukların faturasını Erdoğan’a yükleyip ‘artık değişmeli’ diyorlardı. Sonra gençler Erdoğan’ı aynı zamanda diktatör olarak gördü. Daha doğrusu öyle gördürüldü..

Şimdi aynı gençleri merak ediyorum.

CHP’de yaşananları nasıl değerlendiriyorlar? Sosyal medyadan esip gürleyenlerin neden sesi çıkmıyor? Yoksa tümü bot hesap mıydı?

Arkadaşlar! Daha bu gördüğünüz CHP’nin bir yüzü. Kaç yüzü var yaşayıp öğreneceksiniz.

Dün İmamoğlu’nu dinlediniz. Ne oldu o cesurluğuna, gençliğine, kararlılığına İmamoğlu’nun… ? Cumhurbaşkanlığına niyetlendi, olmadı. Fırsat bu fırsat CHP’ye genel başkan olayım dedi, olamadı. Kala kala İstanbul kaldı. ‘ Bari belediye başkanlığını kaybetmeyeyim’ diye düşünüyor. Dün CHP’li Bolu belediye başkanı Tanju Özcan, İmamoğlu ile ilgili yaşadığı hayal kırıklığını ‘dağ fare doğurdu’ diye anlattı.

Bitmiş, tükenmiş, bilmem kaçıncı kez seçim kaybetmiş bir Kılıçdaroğlu’na karşı aday olmaya dahi cesaret edemeyen birinden bahsediyoruz. Bir de demez mi ‘İstanbul’u savunmaya devam edeceğim’. Savunacak bir İstanbul mu bıraktın be adam…! Cumhurbaşkanı olacağım diye uğramadığın İstanbul’u nasıl savunduğunu 4.5 yıldır görüyoruz. İstanbulluyu enayi görüyor galiba.

İttifak’a güveniyor belli ki… İyi Parti, HDP ve diğer tabela partileri ile kuracağı ittifak ile kazanabileceğine inanıyor ama nafile… Türkiye’nin diğer tüm illerinde belki bu altı boş nutuklarla seçilebilirsin (o da mümkün değil ya…) fakat İstanbul’da asla. Türkiye’de en çok hizmete ve yapılan yatırıma bakan il İstanbul…

Ben bu İstanbul’u tanıyorsam, sonun olabilecek bir hezimet seni bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi