M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Yeni Reklam Alanı Yeni Medya

Yeni Reklam Alanı Yeni Medya

Gelişen teknolojiyle birlikte haber alma mecraları gibi reklam alanları da değişti. Önce gazeteler ardından da televizyonlar, reklam için en çok tercih edilenler listesinden neredeyse çıkmış durumda.

Ürünlerin satışı için günümüzde en çok tercih edilen mecra, Yeni Medya.

Yeni Medya ifadesini biraz açacak olursak;

Birinci sırada Google Ads dediğimiz, Google reklamları aracılığıyla hedef kitle belirlenerek yoğun ilgi gören internet sitelerinden yapılan reklamlar geliyor. Şirketler reklam bütçelerinin bir bölümünü buraya ayırıyor.

İkinci sırada sosyal medya geliyor. Sosyal medyadaki ana reklam mecrası olarak ise Instagram tercih ediliyor. Gerek ulusal gerekse yerel firmalar, takipçi kitlesine bakıp, direk alıcıya ulaşma adına etkin Instagram sayfalarını tercih ediyor.

Konya’da bu anlamda çok hızlı bir yükseliş söz konusu. Kendi Instagram hesaplarını güçlendirmek ve tüketiciye anında ulaşmak isteyen firmalar güvenilirliğinden şüphe duymadığı, takipçisi tamamen organik olan sayfaları tercih ediyor.

Aldığı geri dönüşler sayesinde hem satışlarını artıran hem de kitlesini büyüten firmalar, zaman içinde ayırdıkları bütçeyi de artırıyor.

Konya’da bu anlamda çalışma yapanlara birkaç örnek verecek olursak;

Güzel Gonyam ve Konya Sosyal ile kısmen de olsa Haber Dairesi Instagram’da güven veren bir çalışma sergiliyor.

Geri dönüşü anında alan firmalar, memnuniyetlerini paylaşımlarında dile getiriyor.

Çünkü sosyal medya reklamları, geniş kitlelere ulaşmayı sağladığı için ürün ve hizmetlerin tanıtımı daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılıyor.

Reklamların yayınlanma sayısı dijital mecralarda daha fazla olduğu için bir reklamın gün içerisinde milyonlarca insana ulaşması mümkün oluyor.

Ve reklam veren için en önemli kriter; küçük bir bütçe ile birçok kişiye ulaşabiliyorsunuz.

Konya’da geleneksel pazarlamaya göre daha uygun ve etkisi daha fazla olan Yeni Medya Reklamcılığının geleceği parlak gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi