Nurettin Bay

Nurettin Bay

Bir rekor üç ödül

Bir rekor üç ödül

Seksenli yılları hatırlayanlar bilirler. Bir devlet operasyonu ile Bulgar zulmünden kurtarılarak ana yurda getirdiğimiz dünyanın gördüğü en büyük halterci Naim Süleymanoğlu, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında üç madalyayı birden alırdı. Hem silkme, hem koparma ve hem de toplamda altın madalya alıp ülkemize uluslararası alanda saygınlık kazandırırdı. Kilosunun üç katını kaldıran ve Cep Herkülü namıyla anılan Süleymanoğlu’nun bu rekorları aradan geçen 30 yıla rağmen hala kırılamadı. Şimdilerde yapım aşamasındaki filmi konuşuluyor.

Cumhurbaşkanının Konya mitinginde verdiği müjdeler bana Süleymanoğlu’nu hatırlattı. Konya bir rekorla üç önemli müjde aldı.

Konya’nın dünkü misafiri Cumhurbaşkanıydı. Cumhurbaşkanı 31 Mart seçimlerinde rekor oyla büyükşehirler arasında Türkiye birincisi olan Konya’ya teşekkür ziyareti için geldi.

Cumhurbaşkanı gelirken de eli boş gelmedi. Kuru bir teşekkür ile yetinmedi. Üç önemli müjdeyi aynı anda verdi.

Hiç şüphesiz bunlardan en önemlisi Metro Projesi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metro ihalesinin Eylül 2019 yılında yapılacağını söyledi.

Türkiye’nin en düzgün yapılaşmasına rağmen Konya’da trafik son yıllarda sorun olmaya başlamıştı.  Yapılan tüm araştırmalarda Konyalılar trafik sorununu birinci sorun olarak gördüklerini beyan ediyorlardı. Bu sorunu Metro dışındaki bir formülle çözüme kavuşturmak ise mümkün görünmüyordu.

Metro, çok maliyetli bir proje. Yerel kaynaklardan karşılanması çok zor. Devletin yardım etmesi şart. Keza üç büyük metropol şehirde de devlet yardımı ile yapılıyor. Reis dün bu müjde ile Konya’nın en büyük sorununa neşter vurmuş oldu.

Tabii ki Metro’yu Cumhurbaşkanının gündemine getirenlerin, işin altyapısın oluşturanların ve ikna edenlerin büyük katkıları var. Bu katkının büyüğü şüphesiz Cumhurbaşkanının “genç,  çalışkan, azimli ve derviş gönüllü” diye tarif ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ait.

Diğer müjde çiftçilerle ilgili. Nişasta bazlı şeker oranının önce yüzde 10’dan yüzde 5’e, şimdi de yüzde 5’ten yüzde 2.5’a düşürüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı sadece Konya’ya değil tüm Türkiye’ye büyük bir müjde verdi. Nişasta bazlı şekerin ne kadar zararlı olduğunu herkes biliyor. Bu yolla hem sağlığımız korunacak hem de pancar kotası artırılacak. Pancarın ton fiyatı ise 235 TL’den 300 TL’ye çıkarıldı. Böylece pancarın ton fiyatı yüzde 25’in üzerinde artmış oldu. Çiftçilerin bu artıştan fevkalade memnun olduklarını mitingde bizatihi müşahede ettim.

Üçüncü müjde ise Konya’ya uluslararası alanda saygınlık kazandıracak. 2021 İslami Dayanışma Oyunlarının beşincisine Konya ev sahipliği yapacak. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bu büyük organizasyonunun sonuncusu 2017 yılında Bakü’de yapılmıştı. Erdoğan, ülkemiz adına imzayı Kasım ayında Uğur İbrahim Altay başkanın atacağını söyledi. Konya’nın misyonuna uygun bu organizasyon hem Konya’nın tanıtımına katkı sağlayacak hem de şehrimize yeni spor kompleksleri kazandırılacaktır.

Devlet katkılı hizmetler ile yerel idarelerin yapmayı vaat ettiği hizmetler birleştiğinde önümüzdeki dönemde farklı bir Konya görecek gibiyiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi