Nurettin Bay

Nurettin Bay

Konya, 'ülke' olsun!

Konya, 'ülke' olsun!

“Bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş,” derler. Kılıçdaroğlu kaç defadır söylüyor. Olacağı var demek ki…

Dünkü Konya ziyaretinde de ‘Konya Ülkesi’ dedi. Gaf olarak değerlendirmiyorum ben. Gaf bir defa olur, iki defa olur. Adam kaç defadır tekrarlıyor.

Bence de ‘Konya ülke olsun’.

Hak ediyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi bir kere Hollanda’dan büyüğüz.

Zaten Hollanda’dan büyük olmak ülke olmanın en önemli şartı… Bu şartı sağlıyoruz.

Nüfusumuz 2.3 milyonu buldu. Bu da önemli. Dünya’da nüfusu bizden az çok ülke var. O zaman nüfus şartını da yerine getiriyoruz.

Başka?

Kendine yetebilmek.

Konya hem bir tarım hem de sanayi ili. Pardon ülkesi…  Türkiye tahıl ve hububat üretiminin yüzde 20-25’i ilimizde üretiliyor. Hey be…! Biz olmasak Türkiye aç bile kalır. Sanayi desen her türlüsü var bizde. Otomobil yan sanayi, tarım sanayii, gıda sanayii ve daha neler neler… İhracatımız 3.5 milyar dolarları buluyor. Üstelik bizde turizm de var. Kültür turizminin önemli destinasyonlarından biriyiz. İlimize her yıl 1 milyona yakın turist geliyor. Her biri 1 dolar bıraksa 1 milyon dolar eder.

Sanki kendi kendimize yetecek gibiyiz, ne dersiniz?

Zaten başka kritere de gerek yok. Biz ülke olmayı hak ediyoruz.

Bu günden tezi yok ben Kılıçdaroğlu’nun bu tezini ciddiye alıyor ve savunuyorum.  Mutlaka ‘ülke’ olmalıyız.

Ülke olursak…

Nüfusu 100 binin üzerindeki ilçeleri eyalet yapacağız. Ereğli Eyaleti, Beyşehir Eyaleti, Akşehir Eyaleti, Seydişehir Eyaleti… Diğer ilçeler ‘sancak’ olacak. Bozkır Sancağı, Yunak Sancağı, Emirgazi Sancağı… 2014 yılında kapatılan 166 beldemiz vardı, hatırlarsınız. Onları da ‘kaza’ yani ilçe yapacağız. Nüfusu 1000’i geçen köyleri ise ‘Nahiye’…

Bu arda eskiden bize bağlı olan iller vardı. Karaman, Aksaray, Isparta, Burdur, Antalya gibi. Bize katılmak isterlerse onlara özerklik tanıyacağız. Konya Ülkesine bağlı Özerk Karaman Cumhuriyeti gibi…

Ha, bu arada Konya Ülkesi’nde elektrik, su, doğalgaz bedava olacak. Herkese iş, herkese aş da verilecek. Bir elimiz yağda bir elimiz balda olacak.

Ne dersiniz?

Olmaz mı?

Niye olmasın ki…? Kılıçdaroğlu ‘olur’ diyor. Nerede konuşursa konuşsun ‘Konya Ülkesi’ deyip duruyor. Madem o böyle diyor. Biz de arkasından gidelim. Destekleyelim. ‘Ya olmazsa?’ demeyin. Düşünün ‘Ya olursa…!’

İsmimizi de buldum. ‘Konya İslam Ülkesi’. Niye olmasın? ‘Mücahit Kılıçdaroğlu’ oluyor da, Konya İslam Ülkesi mi olmuyor?

Kılıçdaroğlu’na söz veriyorum. Bizi ülke yaparsa, oyum ona…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nurettin Bay Arşivi