Nurettin Bay

Nurettin Bay

Konyaspor’a hedefi Bakan Kurum verdi, hedef zirve…

Konyaspor’a hedefi Bakan Kurum verdi, hedef zirve…

Bir önceki yazımızda Konyaspor’un 100’üncü yıl hedefinin olup olmadığını sormuştuk. O soru bugün cevabını buldu. Kayacık Spor Tesisleri’nin temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hedefi şampiyonluk ya da en kötü ihtimalle ilk 5 olarak açıkladı. Tebrik ediyor ve alkışlıyoruz.

Sadece hedef verdiği için mi alkışlıyoruz.

Hayır.

Konyaspor’a sahip çıktığı için alkışlıyoruz.

Konya’ya büyük yatırımlar yaptığı için alkışlıyoruz.

Tam bir Konya sevdalısı olduğu için alkışlıyoruz.

Konyalılığı sosyal hayatında içselleştirdiği için alkışlıyoruz.

Birinci önceliği Konya olduğu için alkışlıyoruz.

Bunu tam bir samimiyet içerisinde yazıyorum. Konyalı birçok bakan gördük. Hepsi de mutlaka Konya için bir şeyler yaptı. Ama Murat Kurum gibisini görmedik. Bunu sadece ben değil, herkes söylüyor. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Konya’da yaygın bir dua var.  ‘Allah sayılarını artırsın. ‘ şeklinde… Biz de ayın şekilde dua ediyor ve ‘amin’ diyoruz. 

Konyaspor Temmuz 2022’ye yetiştirilmesi düşünülen bu tesis ile büyük bir avantaj yakalayacak. Şehir, stadyumdan sonra Türkiye’nin en güzel spor tesislerine de kavuşacak. Bu tesisten Konyaspor’a ve inşaallah milli takıma nice sporcular yetişecek.

Türkiye’de herkes başarı istiyor. Ama başarının altyapıyla,  tesisle, bu işe emek vermekle olabileceğini pek düşünmüyor. Avrupa ile aramızdaki en büyük fark bu. Türkiye liglerinde ilk 11’de oynayan futbolcuların tamamına yakınının yabancı olmasını başka neyle açıklayabiliriz?  Bu tesisle Konyaspor Türkiye’de eşik atlayacak. Umarız amacına uygun bir şekilde kullanmak da mümkün olur. Emeksiz hiçbir şey olmaz. Gayret ve emekle bu işi başaracağımıza inanıyorum.

Konyaspor’un 100’üncü yıl hedefi belli oldu. Şimdi sıra bu hedef için gereğini yapmakta. Yönetim, hoca ve futbolcular ellerinden geleni yapıyorlar. Sıra şehirde… Sıra seyircide…

Ocak 1 itibarıyla şehrin tamamının yeşil-beyaz olması için esnafa, futbolcuların maçlarda daha güzel motive olması için seyirciye görev düşüyor. Konyaspor’a 100’üncü kuruluş yılında 5-10 bin kişiye oynamak yakışmaz. Bu sayıyı ikiye, üçe katlamamız şart.  “Marifet iltifata tabidir” diye bir söz var. Konyaspor’un marifetini göstermesi için seyircinin stada iltifat etmesi gerekiyor.

Hedef zirve ise bunu yapmak mecburiyetindeyiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi