Nurettin Bay

Nurettin Bay

Konya’ya değer katan bir Gümüşhaneli

Konya’ya değer katan bir Gümüşhaneli

‘Şehri güzelleştirenler ödüllendirilmeli. ‘ diye çok yazmışlığım vardır. Mesele sadece bugünkü yazımın konusu ile ilgili değil.

Meslek kuruluşları bu konuya biraz kafa yormalı. ‘Marifet iltifata tabidir’ der atalarımız. Özellikle kreatif projeler… Yapılanlar bir şehre değer kazandırıyorsa, benzerleri başka illerde yoksa yapana moral, yapmak isteyenlere örnek babında ödüllendirilmeli.

‘Nstone’ açılımından bu tarafa Necipoğulları İnşaat’ı ziyaret etmek istemiştim. Bir hayli gecikmişim. Kısmet bugüneymiş.

Açılımı ve yeni ürünleri yerinde görünce özgün açılımlarda bulunanları yüreklendirme bakımından defalarca yazdığım ‘şehri güzelleştirenler ödüllendirilmeli’ teklifi yeniden aklıma geldi.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Hasan Kulaksız’ı çeyrek asra yakın zamandır tanırım. Her ziyaretimde ‘daha iyisini üretmenin’ gayreti içerisinde olduğunu görürüm. Fakat bu sefer başka. Bu sefer ciddi bir eşik atlatmış şehre-sektöre. Öyle tahmin ediyorum Türkiye’de benzeri yok. Betonu-taşı adeta konuşturmuşlar. ‘Ben buradayım’ diyor her bir ürün ayrı ayrı.

nstone-sehir-koleksiyonu-antik-cicek-desen.jpg

Eğer ‘ne olacak ya, altı üstü kilitli parke taşı, bordür vs üretiyorlar işte…’ diyecekseniz, yanılıyorsunuz. İnanın üretim tesisinde taş, estetiğe-sanata dönüştürülüyor. Yıllar önce hediyelik cam eşyanın üretildiği bir fabrikayı gezmiştim. Bu tesiste de aynı ruhu gördüm. Sanat ve estetik kabiliyeti yüksek uzmanların elinde taşa olağanüstü bir görsel güzellik kazandırılmış.

nstone-sehir-koleksiyonu-antik-duz.jpg

Hasan Bey, Ar-Ge’ye büyük önem veriyor. Büyük yatırım yapıyor. Ülke içine ve dışına alanı ile ilgili iş gezileri düzenliyor. Profesyonellerle çalışmayı seviyor. Bunun semeresini ‘Nstonge’ ile almış görünüyor. Ancak bununla da yetinmiyor. Büyük ve güzel hedefleri var. İyi tanıdığımdan dolayı (Allah izin verirse) bu hedeflere ulaşacağından zerre kuşkum yok.

O kadar güzel ürünler tasarlamışlar ki, hayran olmamak elde değil. Eğer abarttığımı düşünüyorsanız (en basitinden)  internet sitelerine girip bakabilirsiniz. Veya ‘Kent Estetik Merkezi’ olarak adlandırdıkları tesislerine gidip yerinde görebilirsiniz.

nstone-sehir-koleksiyonu-antik.jpg

Yeni sloganları “Taş devri yeniden başlıyor. “ Böyle taş devri dostlar başına. Suni ürünlerle yaşamaya mahkûm olduğumuz günümüzde, doğayla yeniden buluşmak güzel…

Kulaksız ailesinin, Gümüşhane’den Ünye’ye, oradan da Cihanbeyli ve nihayetinde Konya’ya uzanan hayat hikâyesi müteşebbis gençlere ilham kaynağı olabilecek nitelikte. Konya’da doğmamış Hasan Kulaksız ama inanın çoğu Konyalıdan daha Konyalı. Odasının başköşesini Konyaspor’a ayırmış. O köşe, gönlündeki Konyaspor sevgisini en iyi şekilde anlatıyor.

tas-devri-basliyor-necipogullari.jpg

O; Konya’da yaşıyor, Konya’da üretiyor. Artısı da eksisi de Konya’ya yazıyor. Bize de ‘Allah Konya merkezli benzer markaların sayısını artırsın’ diye dua etmek kalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi