Nurettin Bay

Nurettin Bay

Ne laiklikmiş be…!

Ne laiklikmiş be…!

Tarif eder misiniz diye sorduğumuzda, ‘din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması’ diyorlar.

Pekâlâ, sizin dediğiniz gibi olsun. Ayrılmaz ama hadi ayıralım, din devlete karışmasın, devlet de dine karışmasın.

İsteyen dinini istediği gibi yaşasın. İsteyen camiye gitsin, isteyen kiliseye gitsin. İsteyen Kur’an Kursuna gitsin, isteyen İncil Kursuna gitsin.

Ama yok…

Dilleri ‘din ile devlet işlerinin ayrılması’ diyor ama kalpleri bunu tasdik etmiyor. Dillerinin altında başka bir şey var. Nihayet Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi, dillerinin altındaki baklayı çıkardı. Kur’an Kurslarını yasakladı.

Allah Allah.

Ya sen kimsin de bu kursları yasaklıyorsun?

Anayasa Mahkemesi ile ne alakası var bu işin. Bu iş Milli Eğitim’in işi… Veya Diyanet İşleri’nin işi…

Tıpkı Türkiye’deki eski manzaralar gibi.

Tıpkı Ana Muhalefetin her icraatı koşa koşa Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi gibi.

Orada da aynı zihniyetin uzantıları var. Kasıtları dine… Müslümanların dinlerini öğrenmelerini, yaşamalarını istemiyorlar.   Laiklik diye bir kılıf buldular. Her şeyi o kılıfa uyduruyorlar.

Laiklik.

Ne meret şeymiş be… Bir türlü ne olduğu anlaşılamadı.

Menşei Fransa olan Laiklik, dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de malum çevrelerin kılıfı olmaya devam edecek. Her türlü din düşmanlıklarını onun üzerinden geçirecekler. Hatırlayın, bu ülkede bir zamanlar devlet dairelerinde başörtülüler çalışamıyor, üniversitelerde okuyamıyorlardı. Resmi dairelerde sakal bırakmak yasaktı. Hatta bazı resmi dairelere sakallı vatandaş bile alınmıyordu. Ve hatta 28 Şubat sürecinde işi o kadar büyüttüler ki, cadde ve sokakların da kamu alanı sayılacağını iddia edip, orada da başörtüsünün yasaklanması gerektiğini savunanlar oldu. Ne günlerdi…! Şimdi aynı şeyler Kıbrıs’ta yaşanıyor.

Din düşmanlığı bunların gözlerini kör etmiş. Akılları var düşünmüyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar, gözleri var görmüyorlar, kulakları var işitmiyorlar. Mesela bir baksalar, Rumlarda  İncil okumak yasak mı? Veya İncil öğreten kurs ve okullar Kıbrıs Rum kesiminde yok mu?

Be ahmak herifler…

Şu islâm düşmanı batının etkisinden bir kurtulamadınız. Kardeşim, adamların hedefi dinimiz. Adamlar bize değil dinimize düşmanlar. Laiklik veya başka bir şey… Her türlü değerleri ile dinimizi hedef alıyorlar. Amaçları önce dinimizi bozmak, ardından da bizi darmadağın etmek. Bin yılın intikamı için çalışıyorlar. Laiklik bunun ilk adımı. Hala anlamıyor musunuz?

Vah ki ne vah… Hangi çağda yaşıyoruz be… Bir anlasanız artık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi