Nurettin Bay

Nurettin Bay

Neden mi Altay?

Neden mi Altay?

Selçuklu’ya başkan seçildiğinde 35 yaşındaydı. Daha önce başarı ile yürüttüğü İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı ona belediye Başkanlığı kapısı o aralamıştı.

Ülkemizin genç belediye başkanlarından biri olmanın avantajlarını iyi değerlendirdi. Mesleğinden aldığı ‘inşa etme’ misyonunu Başkanlığı döneminde sürdürdü. Selçuklu onun on yıllık belediye Başkanlığı döneminde hızla gelişti, büyüdü. Konya’nın en modern ilçesi haline geldi.

Altay, bir ilçe belediyesinin gücünün ötesinde yatırımlar yaptı Selçuklu’ya…. Dünya’da eşine az rastlanır Tropikal Kelebekler Parkı, Selçuklu Kongre Merkezi, Otizimli Bireyler Eğitim Merkezi, Sille Barajı Parkı gibi prestijli eserler ortaya koydu. Hizmete açılan eserler Türkiye’de ses getirdi.

2018’de selefi Tahir Akyürek’in milletvekili olması ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Uğur İbrahim Altay, bir yıllık başarılı başkanlık döneminin nihayetinde 2019 mahalli seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi ve seçimi yüzde 70’in üzerinde oy alarak kazandı.
Hizmetlerini ara vermeden devam ettiren Altay, büyükşehire yakışan bir vizyonla hareket etti. Konya’daki başarısı ona, önce Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığını ardından Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını getirdi. Dünyanın en büyük yerel idareler teşkilatı olan Dünya Belediyeler Birliğinin 2023 kongresi Konya’da yapıldı. Konya geçen yıl dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce belediye başkanını ağırladı.

Altay, Konya’nın tarihi mirasını ortaya çıkarma ve sergileme adına Türkiye’nin en kapsamlı restorasyon ve yeniden inşa faaliyetini Darü’l Mülk İhya Projesi adıyla başlattı. Darü’l Mülk Sergi Sarayı ve Depo4 Dijital Müzesi yakın zamanda hizmete açıldı.

Onun döneminde; Altın Çarşı ve Mevlana Çarşısı yıkılarak yerine Türbeönü Çarşıları inşa edildi, Alaeddin Bulvarı Restorasyonu yapıldı. Eski ve Karatay Sanayileri yeni yerlerine taşınıyor, Cephanelik ve Ağır Bakım kaldırılıyor, Banliyö Hattı yapılıyor. Özellikle bu son cümlede saydığım yatırımlar çok büyük yatırımlar. Konya tarihinin en büyükleri…

Dört köprülü kavşağın devam eden inşaatlarında sona yaklaşıldı, hatta biri bitti. 14 km’lik Abdülhamit Han Caddesi hizmete sunuldu, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Karabağ Caddelerinde sona yaklaşıldı. Daha bir çok cadde ve yol yapıldı.

Konya’da özellikle genç ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerde beğeni toplayan icraatlara imza atıldı. Konya kültürünü önceleyen programlara önem verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi 6 Ekim Depreminde Hatay’da görevlendirildi. O kadar başarılı ve memnuniyet verici işler yapıldı ki, Hataylılar Altay’a kendi illerinden aday olmayı önerdi.

Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hakettiği yeniden adaylığı zorlanmadan kaptı. Son dönemin en kayda değer güzelliklerinden biri de tüm belediyeler ve kurumlar arası uyum olarak sayılabilir. Uyum beraberinde başarıyı ve vatandaş memnuniyetini getirdi.

Onun döneminde Türkiye ‘ Konya Modeli Belediyecilik’i konuşmaya başladı.

Daha bir çok hizmeti yazılabilir. Ama en önemlisi vatandaş memnuniyeti… Vatandaşın memnun olduğundan Allah da memnun olur diye düşünüyor ve kendisine Haber Dairesi olarak başarı diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi