Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

100. YIL VE ŞAMPİYONLUK COŞKUSU !..

100. YIL VE ŞAMPİYONLUK COŞKUSU !..

Konyaspor, futbolda olduğu gibi basketbolda da sezonu mutlu tamamlamak istiyor. Final serisinde, saha avantajını elinde bulunduran Samsun basketbol, ilk maçı farklı kazanmasına rağmen dün oynanan ikinci maçın ikinci yarısı çok konuşulacak sahnelere şahit oldu.

Konyaspor, normal süresi 85-85 biten maçı uzatma devresinde bulduğu sayılarla 96-99 kazanarak durumu eşitledi ve saha avantajını Konya’ya getirdi. Üçüncü periyodun sonlarına doğru bir pozisyonda ortam gerildi ve Samsun benci Beysu Konyaspor oyuncularının üzerine yürüdü. Araya giren diğer oyuncular ve görevliler her iki tarafı da sakinleştirdiği anda bu kezde Samsun tribünleri devreye girdi ve küfürler eşliğinde sahaya yabacı cisimler  yağdırmaya başlaması üzerine, Beysu Konyaspor takım halinde hakemlerle birlikte soyunma odasına girdiler. Yaklaşık 20 dakikalık bir aradan sonra ortamın sakinleşmesi üzerine takımlar ve hakemler tekrar parkelere döndü. Maç kaldığı yerden devam etti ve farklı önde olan Samsun, bu duraklamanın etkisiyle bütün konsantrasyonunu kaybederek periyodun geri kalanına top kayıplarıyla başladı. Bunu fırsat bilen ve olayların ardından iyice hırslanan Beysu Konyaspor ise farkı kapattı ve final periyodunun bitimine 3 dk. Kala farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ancak alınan molaların ardından tekrar toparlanan ev sahibi takım son saniyelerde durumu eşitleyerek skoru 96-96 ya getirdi. Hücum sırasında boş geçen kırmızı beyazlılar, yapılan teknik faul sonrası Matt Morgan’ı serbest atış çizgisine getirdi. Önce teknik faul atışını sonrada hücum organizasyonunda bulduğu 2 sayı ile maçı 96-99 kazanarak, Konya’da Perşembe günü oynanacak olan karşılaşmaya avantajlı döndü.

Aslında üçüncü periyoddaki olayları ateşleyen samsun taraftarı Konyaspor’un ekmeğine yağla bal sürdü. Çünkü oyunun gidişatı Samsun lehineydi ve bizler bu maç gitti Konya’da ne yapıp edip 2-2 yi yakalamamız gerektiğini düşünüyorduk. Konya’da seri 2-2 ye gelse, çıkan olayların ardından son maçta Samsun’un tribünleri maça alınmayacak beklentisi içerisindeydik. Ama durum tam tersine dönünce Beysu Konyaspor’un Konya’da alacağı muhtemel iki maç, Samsun’a yapılacak üçüncü yolculuğa ve yorgunluğa izin vermeyeceği gibi, şampiyonluk kutlamasını da Konya’da taraftarıyla yapma fırsatını da verdi. Bu fırsatı değerlendirmek ve yıllar sonra tekrar Basketbol süper lige dönmek için, iş teknik ekibe ve oyunculara kaldı.

Ancak şunu özellikle altını kırmızı çizgiyle çizerek belirtmek isterim ki bu bir salon sporudur, asla ve asla takıma destek haricinde hiç bir şekilde uygunsuz tezahürat, gerginlik, küfür, taşkınlık yapılmaması gerekmektedir. Sosyal medya da bazı yorumlara bakıyorum da Samsun buraya gelecek, asacaz kesecez, onlara salonu dar edecez gibi yazılar görüyorum.

Sakın ha !.. işte hep birlikte gördük Samsun taraftarının takımına nasıl zarar verdiğini. Onların durumuna düşmemek için Konyaspor taraftarı gibi olalım ve salonu doldurup takıma pozitif enerjimizle destek olalım. Allah  korusun ama maçlar bitince, alınacak skorlara göre tekrar Samsun’a gitme ihtimalimizin olduğunu da aklımızdan bir an bile olsa çıkarmayalım. Taraftar takımını nasıl etkiler ? ya pozitif yada negatif etkiler Unutmayın biz Konyaspor’uz, biz Konyaspor taraftarıyız ve yine unutmayın ki taraftar takımını galipte getirir mağlup ta oldurur.  Perşembe günü herkes salona. 100. Yıl coşkusunu parkede şampiyonluk şarkıları söyleyerek yaşayalım.

Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi