Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

Anlayan anlamıştır umarım!

Anlayan anlamıştır umarım!

Süper Lig'de bir haftalık aranın ardından 24. hafta maçları oynandı.

Konyaspor, sahasında konuk ettiği Giresunspor’u ikinci yarıda Zymer BYTQI ile bulduğu golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Zor geçmesi beklenen ve beklendiği gibi de zor geçen karşılaşmanın bir tarafında lig ikincisi olan ve lider Trabzonspor ile 9 puanlık farkı biraz daha düşürüp kalan haftalarda şampiyonluk umutlarını daha da arttırmak isteyen Konyaspor, diğer tarafta ise düşme hattındaki takımların hemen üzerinde bulunan ve tehlikeli çizgiden bir an önce uzaklaşmak isteyen Giresunspor vardı.

Konyaspor adına performansları merak edilen yeni transferlerden sadece Amilton ilk 11'de yer alırken, Alberk Koç kulübede oturdu.

İsimler üzerinde çok yazmayı veya konuşmayı sevmiyorum. Ancak hangi hocayla çalışırsa çalışsın ilk 11'deki yeri garanti gibi algılanan Amir Hadziahmetovıç, oyunu yönlendirmesi ve adam eksiltmesiyle dikkat çekse de pasa dayalı oyun sisteminde yaptığı çok kritik pas hataları, rakibin direkt pozisyona girmesine neden oluyor. Nitekim bu maçta da 2 kez yaptığı aynı hata Doukara’nın Konyaspor ceza alanına girmesine neden olacakken, birinde Adil diğerinde ise Skubıc arkadaşının hatasını kapatmayı bildi.

Amir'in antrenmanlar dışında bireysel çabalarıyla kendini bu konuda geliştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde kritik haftalara girdiğimiz dönemde diğer takımlar bu tür hataları affetmeyebilir.

İnşallah olursa Şampiyonlar Ligi, olmazsa Avrupa Ligi'ni hedefleyen Konyaspor’un sıradaki rakibi Ziraat Türkiye Kupasında 8 Şubat Salı günü İstanbul Olimpiyat Stadında oynayacağımız F.Karagümrük. Son 16 turunda tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmayı kazanan taraf çeyrek finale yükselecek.

Avrupa’ya gitmenin kısa yolu olan Türkiye Kupası, en az lig karşılaşmaları kadar önemli. Ayrıca bazı takımların kadrolarında bulunan ve şans bulamayan ya da çok az süre alan oyuncuları görme fırsatının olduğu ayrı bir kulvar.

Kupa maçının hemen ardından hafta sonu ise lig lideri Trabzonspor ile hemen ensesinde nefesini hissettirdiği Konyaspor Trabzon’da karşı karşıya gelecekler. Karadeniz ekibinin final gibi gördüğü karşılaşma için tribünlerde ve Trabzon camiasında özel çalışmalar yapılıyor. Bu maça çok önem veren Trabzonspor, Konyaspor’un yakın takibinden rahatsız olmuş ki şu anda kendileri baskı altında bulunuyor. Hani haksız da değil Trabzon camiası. Çünkü henüz oynanmamış ve 1 maçı eksiği olan Konyaspor ile ilerleyen haftalarda bir anda puan puana gelme şansı var. Bu baskı oyun esnasında bordo mavili ekibe ekstra hata ya da hatalar zinciri getirebilir.

Abdullah Avcı'nın sistemi ile Konyaspor’un oyun sistemi bu tür gelişmelere çok müsait.

Sonuçta Konyaspor’u önümüzdeki hafta sonu stresi ve gerilimi yüksek bir karşılaşma bekliyor. Daha sakin ve soğukkanlı olan taraf biraz daha avantajlı olacak gibi görünüyor.

İlk yarıda elimizden kaçırdığımız Trabzonspor’u bu kez orada mağlup etmek bu açıdan hiçte zor değil.

Agresif ve hızlı oynayan lider Trabzon mu, yoksa pasa dayalı ve soğuk kanlı oyunu benimseyen Konyaspor mu? Bu sorunun cevabını önümüzdeki hafta sonu alacağız.

Hakem hatalarının konuşulmadığı ve bir takımın kaderiyle oynanmadığı, temiz bir hafta sonunu, hep birlikte dört gözle bekliyor olacağız. Anlayan anlamıştır umarım.

Bakalım agresif oyun mu, soğukkanlı oyun mu skoru belirleyecek?

Ama tabiki önce sıradaki maça, yani kupa maçına odaklanmalı.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi