Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

BU SEZONUN İDARİ ÖZETİ

BU SEZONUN İDARİ ÖZETİ

2021 – 2022 Sezonu acısıyla tatlısıyla sona erdi. Konyaspor ligi ikinci kez 3.sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti.

Sezon başında 100.yıl olması nedeniyle beklentiler yüksek ve herkesin kafasındaki soru acaba’mıydı. Ancak her sezon olduğu gibi birileri bu acaba kelimesini yok saymasına rağmen, oynadığı futbolla herkesin gönlünde şampiyonluk kadar değer kazandı.

Bütün talihsizliklere, olumsuzluklara, rağmen yılmadı, pes etmedi, TFF + MHK + hakemlere bile göğsünü gererek, kendisinin puan rekorunu kırarak üçüncü sıraya oturdu. Birçok oyuncu, teknik adam, başkan geldi geçti  yeşil beyaz kapıdan. Unutulmayacak ve ardında güzel anılar bırakanlar oldu. Tabiki hepsini saymak mümkün değil ancak şunu söyleyebilirim ki, yıllardır bu kadroyu transfersiz, kulübün mali yapısını koruyarak buralara gelmesine vesile olan Aykut KOCAMAN’ın yeri ayrı bir köşede duruyor. Şimdi ise bu güzel emaneti alan ve üstüne koyarak daha güzel yerlere getiren İlhan PALUT hocamız ve ekibi ise ileride dahada güzel anılar bırakarak baş köşedeki yerini şimdiden aldı bile. Bütün bu güzelliklerin mimarı sayın başkan Fatih ÖZGÖKÇEN ve kendisine her daim destek olan çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanımız sayın Murat KURUM’u tebrik etmek boynumuzun borcudur.

Sayın başkan hem kulübün mali yapısını, hem transferi, hem de kulübün idari yapısını son derece dengeli ve güzel yöneterek, futbolda beklentileri bir nebze karşıladı, basketbolda ise bugün ( 02 haziran 2022 ) oynanacak olan ve seride 2-0 önde olan, sigortam net karşısında işi uzatmadan final biletini almak için büyük avantaj sahibi, birkaç sezondur play-off larda final yada yarı finalden, tabiri caizse direkten dönerek hayal kırıklığı yaşayan yeşil beyazlı ekibimiz, bu şanssızlığa son verip basketbol branşında da yüzümüzü güldürmeye ve süper lige çok yakın.

Sezon başında ve ortasında özellikle transfer noktasında çok eleştirdiğimiz yönetim, bu  kez işi sıkı tutarak, yıllardır her sezon yaşadığımız ve sinir küpü haline geldiğimiz, taraftarın gazını alan ve bir işe yaramayan son dakika transferlerine, Avrupa’yı da düşünerek doğru zamanda doğru transferler yaparak bu kötü algıyada son vererek doğru olanı yapmaktadır. Tabiiki scout ekibi ve ayrıca İlhan hoca’nın birkaç aydır yurt dışında izlettiği oyuncuları, raporu doğrultusunda Fatih başkanında şartları zorlayarak taraftarın yüzünü güldürmesi, doğru hamlelerle nokta transfer yaparak, gücüne güç katan bir Konyaspor izlemek, izlettirmek çabası içerisindedir. Benim en büyük korkum olan bir konuya değinmeden geçemiyeceğim. Öncelikle geçtiğimiz haftalarda bahsedeceğim konu üzerine yaptığı açıklamayla yüreğime su serpen hocamız Sayın İlhan PALUT’a düşüncesi ve tesbiti nedeniyle çok teşekkür ediyorum.

Neydi bu konu ?

Birçok anadolu takımları başarılı olduğu bir sezonun hemen sonrasında yaşadığı hızlı düşüş.

İşte bu konuda önlem alacak olan İlhan hoca, açıklamasında, “Avrupa’nın cazibesine kapılıp ligde keskin düşüşler ve olumsuzluklar yaşamak istemediğimiz için önlemini almamız gerekiyor”  diyerek üç kulvarda yarışacak olan takımımızı şimdiden hazırlayacağını belirtti. Yapılan ve yapılacak transferlerin uyum sorununu, kondisyonunu, erkenden çözmek ve lige hazırlamak için bu ayın 18 inde yeni sezon hazırlıkları için toplanacaklar, ardından bolu kampı başlayacak ve bolu kampında yapacağı antremanlar ile hazırlık maçlarını yerinde izleyerek sizlere daha geniş bilgi verebilmeyi planlıyorum.

Sezona adını veren rahmetli  kardeşimiz Ahmet ÇALIK başta olmak üzere yıllardır yeşil beyaz formayı terleten Skubiç’ten başlayarak takıma katkı sağlayan ve bir şekilde ayrılan bütün oyunculara kendi adıma ayrıca teşekkür ederim.

2021 – 2022 sezonu için çok teşekkür, 2022—2023 için sonsuz başarılar diliyorum büyük KONYASPOR.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi