Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

GALA’DAKİ EKSİKLER, EKSİLER VE ESKİLER !..

GALA’DAKİ EKSİKLER, EKSİLER VE ESKİLER !..

Eksileri artılarından çok fazla.

Başta ne kadar negatif düşünceli biri olduğumu düşünebilirsiniz ancak beni tanıyanlar, ne kadar detaycı ve yapıcı bir yapıya sahip olduğumu, açıkçası spor muhalefeti yapan birisi olmadığımı bilirler.

Yazıma dün akşam gerçekleştirilen ve maalesef youtube üzerinden izlediğim 100. Yıl galasındaki izlenimlerimi aktaracağım. Neden maalesef yorumu size bırakıyorum.

Haftalardır beklenen ve sosyal medya aracılığıyla duyurulan Konyaspor’un 100. Yıl galası Cuma günü bir otelde gerçekleşti. Gala gecesi, açıkçası benim beklentilerimin çok çok altındaydı ve eleştirilecek birçok konuya açıktı.  

Neden mi ? bir kere kendin pişir kendin ye ortamı oluşturulmuş bir etkinlikti. Konya’nın dışında kimsenin haberinin bile olmadığı bir kutlamaydı. Pardon eğlenceydi. Kısacası kafamda organizasyon için birçok soru işareti oluştu. Bunlardan aklıma gelen birkaçını hemen aktarayım. Yani reklâm karşılığı bir sponsor aracılığı ile birkaç günlüğüne de olsa  böyle bir galanın Türkiye gündeminde yer alması gerekiyordu.

Bütün yazılı ve görsel basınları inceliyorum,  adeta kimsenin ruhu duymamış. Ulusal basından hiç bir Allah’ın kulu davet edilmez mi ? açılış konuşmalarında Türkiye Kupası Şampiyonu diye bahsedilen bir takımın, bu kupayı kazandıran Aykut hocası nezaketen de olsa davet edilemez miydi ? Portekiz yenilgisinin ardından Konya’ya gelen milli takım çağırılamaz mıydı ? bundan daha güzel ?  bir reklâm olabilir mi ? Hani  medya ve iletişim sorumlusu arkadaş nerede ? Ayrıca şöyle bir bakıp incelediğim zaman davetlilerin dışında muhtemelen davet edilmeyen birçok kişi gala gecesinde boy gösteriyordu. Artık otelin mi, kulübün mü bilemiyorum ama güvenlik açığı bu kadar mı olur ? Ayrıca kendisini çok sevdiğim ama dünkü laubali tavırlarını kendisine hiç yakıştıramadığım sunucu Ümit AKTAN’ın, sunumu sonrası ellerini arkada birleştirip kürsüde konuşma yapan davetliye sırtını dönmesi hiç ama hiç hoş olmayan bir görüntüydü.

Bu ve bunun gibi birçok sorular kafamı kurcaladı açıkçası. Bu soruların cevabını tabi ki alamayacağız ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Organizasyon dışarıdan bakıldığında güzel görünüyordu. Ama çok çok eksiği vardı. Buda kendisini çok sevdiğim ve yanlış anlamayacağını tahmin ettiğim, yeni kulüp ceo’su olan Mustafa Göksu kardeşimin, bir yerlerde etkin olmadığını gösteriyor. En azından benim kişisel görüşüm böyle. Yanlış düşünüyorsam da affına sığınıyorum.

Başka bir konuda 100.yıl marşı. Bilemiyorum ama benim kişisel görüşüm marştan ziyade bildiğimiz pop müzik tarzı bir şarkı olmuş. Zevkler ve renkler tartışılmaz, beğenende olabilir benim gibi düşünenlerde olabilir. Ankete açık bir konu diye düşünüyorum.

Bu etkinlik sonuçta bir gala olduğu için  katılım sınırlandırıldı. Ama bence gala bile olsa bu organizasyon maç havasında tribünlere açık şekilde bu takımın asıl sahibi olan taraftarla birlikte yapılamaz mıydı ?

Şampiyonluk kutlamasının yapıldığı gibi halka açık bir şekilde gala organizasyonu olamaz mıydı. O zaman gala değil kutlama olurdu diyeceksiniz doğru ama, bu galanın bana göre eksileri artılarından kat kat fazla diye düşünüyorum. Bilmem haksızmıyım. Galadan ziyade eğlence ortamında organize edilmiş bir etkinlik olduğunu söylesem yanılmış olmam herhalde.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi