Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

GÜZEL GÜNLERİN ESİNTİSİ !..

GÜZEL GÜNLERİN ESİNTİSİ !..

Süper Ligde artık son 4 haftaya girilirken, Şampiyonun yüzde 99,9 oranla belli olduğu, düşecek takımlarında ikisinin kesinleştiği diğer ikisinin ise muhtemelen bayram haftası oynanacak olan maçlar sonunda belli olacağı bir süreçteyiz.

Konyaspor ligi 2.sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligine katılma şansını tekrar elde edebilmek için, Fenerbahçe’nin kazandığı haftada, geçen hafta küme düşmesi kesinleşen Malatya deplasmanından 3 puanla dönmesi gerekiyordu. Öylede oldu ancak oynanan oyun ve futbol ciddiyeti beni açıkçası memnun etmedi. Çünkü takımda ilk dakikalarda gelen erken golün ardından bu maçı gözümüz kapalı oynasak alırız der gibi, rakibi küçümseyen, isterse farkı arttırabilecek ama onuda istemeyen bir mücadele vardı. Hele işi riske sokan gollerin ev sahibinden gelmesi takıma pabucun pahalı olduğunu hatırlatmak açısından bence iyide oldu. Çünkü bir an bile ciddiyeti ve oyun disiplinini bırakırsanız ummadığınız taş baş yarar ve umulmadık sonuçlar ile karşı karşıya kalırsınız.

Malatyaspor cephesinden bakacak olursak zaten  küme düşmüş bir takımın direnci ve oyun disiplini nasıl olursa, aynen öyle oldu desek yeridir. Cihat ARSLAN’ın talebeleri zaten kafalarında bitirmiş olan koca sezonu bu maçı da bitse de gitsek havasında oynadılar. Ama fırsat bulursak'ta neden atmayalım düşüncesi de kafalarının bir kenarında ünlem işareti olarak duruyordu.

Artık Şampiyonlar ligi mi yoksa Avrupa ligi mi sorusunun cevabını alacağımız bir yada iki hafta içinde, duruma göre Konyaspor transferler için gideceği yolu belirleyecektir. Zaten sayın Başkan ÖZGÖKÇEN’ de geçen hafta bir basın toplantısında bunu dile getirerek taraftarın yüreğine su serpmişti. Takımın alacağı sonuçlara göre Avrupa’da boy gösterecek bir takım için farklı bir transfer düşüncemiz var demesi heyecanlandıran bir açıklamaydı. Ama asıl benim önemsediğim konu ise yine sayın başkanın belirttiği üzere mayıs ayı sonuna kadar fırsat transferleri hariç bu konuyu bitireceğiz demesi, yıllardır kampa tam kadro girebilme özlemine de son verecektir. Ayrıca takımın uyumu maç eksiğinin bulunmaması, yabancıların alışması gibi problemlerin erkenden çözülmesi, zaten sezonu erken açacak  olan Konyaspor için olmazsa olmazların başında gelen bir konu.  Teknik ekibin ve yönetimin aylardır ayrı olarak gönderdikleri scout ekiplerinin vereceği rapora göre, önümüzdeki ay sonu tamamlanacak olan  ligin hemen ardından transferleri'de tamamlayıp yurt içi ve yurt dışı kampları için harekete geçileceği düşünülüyor. Eee taraftarlarında beklentisine karşılık bir veya iki yabancıda olursa bu sezon gelmeyen seyirci artık evinde maç izlemeyi bırakacaktır. Bırakmazsa da artık onların ayıbıdır.

Hayırlısı olsun inşallah güzel günler güzel bir sezon bizleri bekliyor gibi bir esinti var. İnşallah bu yönetim ve  teknik ekip bunu'da başaracak ve adından daha çok bahsettiren bir Konyaspor ortaya çıkacaktır.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi