Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

İşte Öyle Bir Şey Diyebilmek İçin

İşte Öyle Bir Şey Diyebilmek İçin

Milli araya Fenerbahçe mağlubiyetiyle moralsiz giren Konyaspor, üç günlük izinin ardından Çarşamba günü çalışmalara tekrar başlayacak.

Zor ve sıkışık fikstürün ardından, en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkının 2 ye düşmesiyle şampiyonlar liginin kapısında bekleyen Konyaspor’un, halâ avantajı elinde bulundurması tabi ki büyük bir avantaj gibi olsa da, bu avantajı koruyabilmesi tamamen kendi elinde.

Uzun lig maratonunun artık son düzlüğüne girildiği haftalarda puan kaybı yaşamaksızın yoluna devam edebilmesi için önünde iki seçenek duruyor. Birincisi kalan 8 haftayı 24 puanla kapatmak, ya da puan kaybı yaşadığı haftalarda rakiplerinin de puan kaybetmesi için dua etmek. Tabi ki en mantıklısı ve önceliği olan birinci madde yeşil beyazlı ekibimizi, rakiplerinin ne yaptığına bakmaksızın devler ligine taşıyacaktır.

Yaklaşık iki aylık süreçte defans kurgusundaki yaşanan talihsizlikler, takımı oyun anlamında olumsuz etkilese de bir şekilde lig ikinciliğini koruması büyük başarıdır. Bu başarı tabi ki teknik ekip ile oyuncuların ortaya koyduğu özveriye dayalıdır. Fenerbahçe karşılaşmasına Abdülkerim’in beklenmedik sakatlığı ile çıkan Konyaspor’un, rakibine mağlup olarak puan farkının ikiye inmesiyle üzerindeki baskı biraz daha arttı. Ancak fikstür geçtiğimiz haftalara göre biraz daha rahat olması ve milli aranın hızır gibi yetişmesi takımdaki olumsuz havayı tersine çevirecek bir durum olarak gözüküyor. Bu arada hemen belirteyim ki Abdülkerim’in milli aranın da olmasıyla Göztepe maçına yetiştirilebileceği  güvenli bir kaynaktan aldığım net bilgilidir.

Konyaspor’da durum böyleyken kısaca iki konudan bahsetmek istiyorum.

Perşembe günü Türkiye, Portekiz ile dünya kupası eleme maçına çıkacak. Portekiz'deki karşılaşmayı kazanması durumunda ise gözler Konya’da oynanacak olan kuvvetle muhtemel Türkiye – İtalya maçına çevrilecek.

Portekiz geçtiğimiz iki sezon önceki Portekiz değil. Oyun anlamında daha düşük seviyedeler. Ancak unutmayalım ki son derece kaliteli bireysel ayakları var. Evet başta Cristiano Ronaldo’dan bahsediyorum. Bu turu geçmek ve iddiasını Konya’daki maça taşımak isteyen Türkiye, akıllı oynayarak çok düşük olan tur şansını biraz daha yükseltebilmesi için her oyuncunun iki kişilik oynaması gerektiğini düşünüyorum.

İkinci ve bir başka sevindirici önemli konu ise İtalya’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın verdiği müjde oldu. Konya’mız 2023 dünya spor başkenti ilan edildi. Buda demek oluyor ki Konya, dünya genelinde daha iyi tanıtılacak ve dünya ülkeleri bu oluşumun verdiği etkiyle Konya’mıza akın edecek. Bu müjdenin Portekiz milli maçı ve sonrasında Konya’da oynanacak olan ve biletleri tükenen muhtemel İtalya maçı öncesinde gelmesi, hoşgörünün ve sporun başkenti olan Konya’mızı globalleştirecek ve perçinleyecektir.

Bütün arzumuz tabi ki spor başkenti olmanın yanı sıra, işte böyle bir şey diyebileceğimiz ve örnek olabileceğimiz hayırlı bir etkinlik olması dileğiyle.

2023 dünya spor başkenti Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi