Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

KALAN 9 HAFTADA HAKEMLER !...

KALAN 9 HAFTADA HAKEMLER !...

Türkiye Futbol Federasyonu’nda ve Merkez Hakem Komitesi’nde neler oluyor, neler dönüyor bilemiyoruz ancak şu var ki,  VAR dahil hakemler açısından belki de sezonun totalde en temiz haftasını geride bıraktığımızı söyleyebilirim.

Benim kişisel görüşüm, hakemler pabucun pahalı olduğunu öğrenmiş olmaları. Birkaç sezondur artık İstanbul takımlarının hegemonyasının yavaş yavaş kan kaybetmesi ve Anadolu kulüplerinin yükselmesi, hakemleri de etkilediğini düşünüyorum. Taraflı olduğunu zannettiğim bazı hakemlerin bu yüzden ikilemde kaldığını, yönettiği maçların ardından birçok kulübün hedef tahtası haline gelmeleri, Merkez Hakem Komitesi’ni de, Türkiye Futbol Federasyonu’nu da zor durumda bırakarak böyle radikal bir karar alma zorunluluğunu ortaya çıkardığını düşünüyorum.

Ancak şu varki böyle bir kararın bana göre son derece yanlış zamanlamayla alınması futbol camiasını kaos’a sürükledi. Federasyon tarafından yapılan açıklamada bu işin 2021 yılında planlandığını okudum. Öyle olsa bile neden ligin bitimine 10 hafta kala böyle bir sansasyona yol açıldı ? Trabzon’un şampiyonluğu neredeyse garantilendiği bir sezonun bitimine sayılı haftalar kala ipin ucunu kaçıran Federasyon ve MHK, artık ne olacaksa olsun dercesine son kozlarını oynayarak, kartların yeniden dağıtılmasına neden oldu. Oldu da son dokuz haftaya girilirken canı yanan birçok kulübün suçu neydi ? en basit örneği belki de şampiyonluk yarışının ve heyecanının muhtemelen devam edebileceği Trabzonspor-Konyaspor karşılaşmasında Mete Kalkavan’ın ve VAR da görevli olan Alper Ulusoy’un verdiği kararlar, Federasyonun hakemler konusundaki kararını şimdi değil de sezon başında vermiş olsaydı böyle bir tartışma konusu olmazdı diye düşünüyorum.

Artık keşkeleri bir kenara bırakıp ileriye bakma zamanının geldiği kanaatindeyim.

TFF, MHK, hakemler, yardımcılar, vs. kendilerine çeki düzen vererek hiç olmazsa kalan son dokuz haftada adil  olmak zorundalar. Sonrası Allah Kerim.

Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi