Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

KİLİT HAFTALARIN ANAHTARI !...

KİLİT HAFTALARIN ANAHTARI !...

Konyaspor’un hafta sonu deplasmanda oynayacağı Kayserispor karşılaşması muhtemelen sezonun kırılma maçlarından biri olacaktır.

Özellikle bu hafta sonu oynanan karşılaşmalarda yeşil beyazlı ekibin takipçilerinin, puan kaybı yaşadığı haftada farkın beşe yükselmesiyle bir  kez daha avantajlı konuma geldi. Ancak son haftalarda agresif futbol oynayarak yükselişe geçen Kayserispor’un  bu hafta  evinde Alanyaspor’a mağlup olması, Konyaspor maçı  öncesinde moral bozukluğu olsa da, bir taraftan da iki hafta üst üste mağlup olma riskini düşünerek bu maça farklı motivasyonla hazırlanacakları aşikar.

Rakip takımın Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın tribünde takip edeceği maçta, Konyaspor ne yapıp edip rakibini evinde mağlup etmesi kaçınılmaz bir durum. Çünkü bir sonraki hafta yine deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Konyaspor, olası puan kaybı yaşadığı takdirde puan farkının kapanacağı zorlu iki hafta içerisinde bulunuyor.

Sonrasında geçtiğimiz bir aylık süreçte yaşadığımız zorlu fikstür bir nebze olsun rahatlayacağı ve yeşil beyazlı ekibimizin muhtemel lig ikinciliğini koruyabileceği bir sürece girilecek. Avantajı korumak tamamen Konyaspor’un elinde. Çünkü fikstürde rakiplerimizin birbirleriyle oynayacağı haftalar başlıyor. Bu nedenle Kayseri ve Fenerbahçe karşısında alınabilecek 4 puan, şeker gibi olacaktır. Hele birde 6 puan olursa, bundan sonraki haftalar için kaymaklı kadayıf.

Galatasaray karşısında oynanan oyunun, özellikle defansta özgüven oluşturması açısından çok çok önemliydi. Artık hedef sayın başkanın ve teknik direktörümüz İlhan Palut’un da ima ettiği gibi, şampiyonlar ligi olduğu için ipler tamamen kendi elinde olan takıma ayrı bir kazanma arzusu ve motivasyon kaynağı oluşturdu. Kilit maç olarak nitelendirmek istediğim Kayseri deplasmanından üç puanla dönmek taraftarında stadı full doldurması için son derece önemli.

Kısacası kilit haftaların anahtarı tamamen Konyaspor’un elinde.

Taraftar demişken, Galatasaray maçındaki o özlediğimiz tabloyu görmek beni son derece mutlu etti. Ancak bir taraftan da kafamda soru işareti bıraktı. Neden mi ?

  1. Bu kadar taraftarımız HES kodu ve aşı zorunluluğu kalktığı için mi maça geldi.
  2. Rakibin İstanbul takımı Galatasaray olduğu için mi geldi.
  3. Lig ikinciliği konusunda pabucun pahalı olduğu bir ortam oluştuğu için mi geldi.

İşte bu soruların cevabını iki hafta sonra Göztepe karşılaşmasında alabileceğimizi düşünüyorum. Ancak soru işareti oluşan bir noktada tedirginliğim hala devam ediyor. Eğer aşı olmamış taraftarlarımız Galatasaray maçına geldiyse, bundan sonraki haftalar için, Covit 19 veya Omicron riski karşımıza nasıl bir yol haritası çıkaracaktır bilemiyorum. Bu yüzden sadece Stada gelmek için değil sağlığımızı korumak adına herkesi aşı olmaya davet ediyorum.

Kalan haftalarda Konyaspor’un şampiyonlar ligi müziğini bu dolu tribünlerde dinlemek ve özlediğimiz taraftar tablosunu görmek, Konyaspor’un sezon sonundaki mutluluğunu yaşamak, en büyük itici gücümüz olacaktır.

Kalın sağlıcakla.

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi